• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2015 Podium de Vorstin 04-04-2015

Top 100 coverband Jambassadors uit Utrecht wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Rock coverband MUCK uit Den Dolder met publieksprijs naar Regio-Finale in Poptempel Melkweg Amsterdam 

Zaterdag 4 april jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de 2e Halve Finale plaats van Regio West Nederland in de muzikale strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. Zeven bands zorgden voor een boeiende, dynamische en gevarieerde avond en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e prijs naar 6-mans Top 100 coverband Jambassadors uit Utrecht en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 4-mans Rock coverband MUCK uit Den Dolder. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste negen bands van deze regio die op zondag 11 oktober a.s. in Poptempel Melkweg in Amsterdam gaan strijden om de regionale Awards én de daarbij behorende plaats in de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in Paradiso in Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Jilted & Band in Podium de Vorstin HilversumJilted & Band in Podium de Vorstin Hilversum
Jilted & Band in Podium de Vorstin HilversumJilted & Band in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die het prachtige podium van De Vorstin mocht betreden was 7-mans Swing coverband Jilted & Band uit Utrecht. Vier goede muzikanten die een functioneel muzikaal tapijt neerleggen voor de drie zangeressen die vooral in de samenzang vaak een enorm hoog niveau wisten te bereiken. Zeer sterk in de balans, dynamiek en timing met klankkleuren die perfect bij elkaar passen. Met goede interpretaties van nummers als o.a. In The Mood van Glenn Miller, Jolene van Dolly Parton en Sing Sing van Louis Prima wist Jilted & Band direct de lat zeer hoog te leggen voor de andere bands.


Smells Like Donuts in Podium de Vorstin HilversumSmells Like Donuts in Podium de Vorstin Hilversum
Smells Like Donuts in Podium de Vorstin HilversumSmells Like Donuts in Podium de Vorstin Hilversum

Met een aantal leuke mash-ups van o.a. Billy Jean van Michael Jackson/Smells Like Teen Spirit van Nirvana en dynamische uitvoeringen van What’s Up van 4 Non Blondes en Get Lucky van Daft Punk wist 4-mans Rock coverband Smells Like Donuts uit Sliedrecht een goede interactie met het publiek op te bouwen wat resulteerde in een sterke score bij de publieksstemmen.


The Brazilian Wax Effect in Podium de Vorstin HilversumThe Brazilian Wax Effect in Podium de Vorstin Hilversum
The Brazilian Wax Effect in Podium de Vorstin HilversumThe Brazilian Wax Effect in Podium de Vorstin Hilversum

5-vrouws Pop, Rock coverband The Brazilian Wax Effect uit Rotterdam wist ook nu weer te schitteren met een zeer aantrekkelijke repertoirekeuze waar de meeste bands zich niet aan durven wagen. Muzikaal technisch op zeer goed niveau werden nummers als o.a. Dedication To My Ex van Lloyd, Fergalicious van Fergie en een zeer gewaagde maar indrukwekkende uitvoering van Video Games van Lana Del Rey gebracht.


SliQ in Podium de Vorstin HilversumSliQ in Podium de Vorstin Hilversum
SliQ in Podium de Vorstin HilversumSliQ in Podium de Vorstin Hilversum

De vierde band van deze Halve Finale was 4-mans Rock coverband SliQ uit Rotterdam. Na een sterke opening met het nummer Clocks van Coldplay kwamen nummers als o.a. I Want To Break Free van Queen en Highway To Hell van AC/DC die al snel voor een goede interactie met het publiek zorgde. Bij The Wall van Pink Floyd werd de band gesteund door een 32-koppig koor die voor een extra dimensie zorgde.


MUCK in Podium de Vorstin HilversumMUCK in Podium de Vorstin Hilversum
MUCK in Podium de Vorstin HilversumMUCK in Podium de Vorstin Hilversum

Een sterke repertoirekeuze, technisch op goed niveau en een podiumpresentatie met een hoog entertainmentgehalte. Dat waren de belangrijkste ingrediënten voor 4-mans Rock coverband MUCK uit Den Dolder om met schijnbaar groot gemak de zaal op zijn kop te zetten. Nummers als o.a. Alles Is Liefde van Bløf, Rain Down On Me van Kane en een zeer dynamische uitvoering van Bohemian Rhapsody van Queen zorgden voor een overtuigende meerderheid aan publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat MUCK zeer verdiend in de Regio-Finale in Melkweg Amsterdam. Hier spelen de negen beste coverbands van Regio West Nederland om de regionale Awards én een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


Jambassadors in Podium de Vorstin HilversumJambassadors in Podium de Vorstin Hilversum
Jambassadors in Podium de Vorstin HilversumJambassadors in Podium de Vorstin Hilversum

Als een goed geoliede machine waarin de spanningsboog met het publiek goed vast wordt gehouden speelde 6-mans Top 100 coverband Jambassadors uit Utrecht zich op hoog niveau naar de 1e plaats bij de vakjury. Met een gevarieerde set met nummers als o.a. Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars, I Follow Rivers van Lykke Li en Put Your Hands Up van Fedde Le Grand liet de band horen zowel individueel en als band op topniveau te kunnen presteren. Het voltallige publiek gaf zich over aan de band en dat resulteerde in een prachtige chemie tot aan de allerlaatste tonen. Als vakjury-winnaar staat Jambassadors bij de beste negen bands van Regio West Nederland die in de Regio-Finale op zondag 11 oktober a.s. in Melkweg Amsterdam de strijd met elkaar aangaan om de regionale Awards én een plaats in dé Poptempel van Nederland Paradiso Amsterdam waar de BENELUX Semi-Finals worden gehouden.


Pene Corrida in Podium de Vorstin HilversumPene Corrida in Podium de Vorstin Hilversum
Pene Corrida in Podium de Vorstin HilversumPene Corrida in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor 6-mans PartyRock coverband Pene Corrida uit Dordrecht. Wat een energie leggen deze podiumbeesten in hun spel en podiumpresentatie. Op hoog niveau bracht de band nummers als o.a. Dangerous van David Guetta ft. Sam Martin, Skyfall van Adèle en Everybody van Backstreet Boys. Wel alles verpakt in een stevige Pene Corrida-jas wat ervoor zorgt dat je, of je wilt of niet, helemaal uit je plaat gaat.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency David Eden Sound Vision Studio
Maxazine SONOR Koch Festivalinfo Ticketmaster
EVANS USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands