• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2015 Podiumcafé de Vorstin 09-04-2015

Classic Rock coverband The Frozen Five uit Utrecht wint Kwartfinale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Pop & Soul coverband The Groove Academy uit Utrecht met publieksprijs naar Halve Finales  

Donderdag 9 april jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum een Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus om ‘The Clash of het Cover Bands Awards 2015’. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Na een boeiend wedstrijdverloop ging uiteindelijk de 1e plaats bij de vakjury naar 6-mans Classic Rock coverband The Frozen Five uit Utrecht. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 10-mans Pop & Soul coverband The Groove Academy eveneens uit Utrecht. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales die in juni worden gehouden in Podium de Vorstin (main hall), LuxorLive in Arnhem en Poppodium de Effenaar in Eindhoven. De winnaars van deze extra cyclus plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ winnen o.a. een cd-contract met videoclip en distributie en plugging in de Benelux én een tour van 20 optredens.

The Frozen Five in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Frozen Five in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The Frozen Five in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Frozen Five in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor 6-mans Classic Rock coverband The Frozen Five uit Utrecht. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Keep On Rocking In The Free World van Neil Young, Wanted Dead Or Alive van Bon Jovi en Radar Love van Golden Earring wist de band de hoogste score te behalen bij de vakjury en plaatste zich hiermee bij de 24 beste bands van deze extra cyclus die in de Halve Finales hun ‘only road to Paradiso’ mogen voortzetten. De band speelt op zeer goed niveau met extra complimenten voor de leadzanger en de drummer.


The Groove Academy in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Groove Academy in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The Groove Academy in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Groove Academy in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

10-mans Pop & Soul coverband The Groove Academy uit Utrecht speelde met volle overgave en op goed niveau repertoire als o.a. Zoot Suit Riot van Cherry Poppin’ Daddies, Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars. Het luidkeels door het publiek meegezongen Doe Maar Medley met o.a. Is Dit Alles en Ze Is Van Mij zorgde voor een mooie afsluiting van een goed optreden waarmee de band uiteindelijk de meeste publieksstemmen wist binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale staat The Groove Academy in de Halve Finales van deze extra cyclus.


KICK ASS in Podiumcafé de Vorstin HilversumKICK ASS in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
KICK ASS in Podiumcafé de Vorstin HilversumKICK ASS in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Met de formule om nummers als o.a. Wrecking Ball van Miley Cyrus, Sweet Dreams van Eurythmics te verrocken wist 4-mans Rock coverband KICK ASS uit Utrecht grote indruk te maken op zowel het publiek als de vakjury. Vooral de eigenzinnige uitvoering van Supergirl van Reamonn was van een indrukwekkende schoonheid. Een band om in de gaten te houden!


Bad Service in Podiumcafé de Vorstin HilversumBad Service in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Bad Service in Podiumcafé de Vorstin HilversumBad Service in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

5-mans Rock & Blues coverband Bad Service uit Leersum weet op een goede manier haar repertoire een eigen ‘smoel’ te geven. Nummers als o.a. Crossroads van Cream, Miss You van The Rolling Stones en Slow Dancing In a Burning Room van John Mayer krijgen vooral door de eigen feel en het unieke stemgeluid van de leadzanger een boeiende eigentijdse touch.


Pushback in Podiumcafé de Vorstin HilversumPushback in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Pushback in Podiumcafé de Vorstin HilversumPushback in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De vijfde en laatste band van deze Kwartfinale was 4-mans Rock coverband Pushback uit Eemnes. Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. All The Small Things van Blink182, Smooth Criminal van Michael Jackson en Hush van Kula Shaker wist de band een uitstekend visitekaartje af te geven.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency EVANS Ticketmaster
David Eden Maxazine USA Music Import SONOR Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Festivalinfo RockMuZine Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands