• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2015 Muziekcentrum The Box 10-04-2015

Pop coverband Dann Hill uit Delft wint Kwartfinale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

The Smiths tribute RANK uit Den Haag met publieksprijs naar Halve Finales   

Vrijdag 10 april jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk een Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. In de aanloop naar het 12½ jarig bestaan bied de organisatie 50 extra bands de kans om in een extra cyclus mee te kunnen doen in de strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. In The Box stonden vijf geselecteerde bands die de muzikale strijd met elkaar aangingen en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging uiteindelijk de 1e plaats naar 4-mans semi-akoestische Pop coverband Dann Hill uit Delft en de overwinning bij de publieksstemmen was voor 5-mans The Smiths tribute RANK uit Den Haag. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales van deze extra cyclus die plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum, LuxorLive in Arnhem en Poppodium de Effenaar in Eindhoven. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux én een tour van 20 optredens. In het verleden wisten verschillende winnaars met hun gewonnen single meerdere weken in de Mega Top 100 te staan.

RANK in The Box KatwijkRANK in The Box Katwijk
RANK in The Box KatwijkRANK in The Box Katwijk

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor de uiteindelijke publiekswinnaar: 5-mans The Smiths tribute RANK uit Den Haag. Met volle overgave, goede sounds en technisch op goed niveau bracht de band nummers als o.a. Headmaster, Bigmouth Strikes Again en How Soon Is Now. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale plaatste RANK zich voor de Halve Finales van deze extra landelijke cyclus.


Dann Hill in The Box KatwijkDann Hill in The Box Katwijk
Dann Hill in The Box KatwijkDann Hill in The Box Katwijk

4-mans semi-akoestisch Pop coverband Dann Hill uit Delft wist met zeer verzorgd spel en met een hoog entertainmentgehalte een sterk optreden neer te zetten. Met bewerkingen van o.a. It’s Time van Imagine Dragons, Chasing Cars van Snow Patrol en Little Lion Man van Mumford & Sons wist Dann Hill de 1e plaats bij de vakjury te scoren. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat Dann Hill bij de 24 beste bands van deze extra cyclus die ‘The only road to Paradiso’ mogen voortzetten in de Halve Finales.


The Gringos Blues & Soul Orchestra in The Box KatwijkThe Gringos Blues & Soul Orchestra in The Box Katwijk
The Gringos Blues & Soul Orchestra in The Box KatwijkThe Gringos Blues & Soul Orchestra in The Box Katwijk

De drie zeer ervaren podiumbeesten van The Gringos Blues & Soul Orchestra wisten een prima visitekaartje af te geven. Met eigenzinnige en daardoor boeiende uitvoeringen van o.a. I Need Your Love van Little Willie John, Why Don’t We Do It van The Beatles en Lie To Me van Johnny Lang wist de band vooral bij het publiek goed te scoren.


Counterfeit in The Box KatwijkCounterfeit in The Box Katwijk
Counterfeit in The Box KatwijkCounterfeit in The Box Katwijk

Met volle overgave brachten de vijf muzikanten van Counterfeit vooral een ode aan hun helden van Limp Bizkit. Muzikaal technisch op goed niveau en met goed sounds en functionele arrangementen werden nummers als o.a. Take A Look Around, Break Stuff en Behind Blue Eyes de zaal ingespeeld en zorgde voor een goede interactie met het publiek.


Crazy Mama in The Box KatwijkCrazy Mama in The Box Katwijk
Crazy Mama in The Box KatwijkCrazy Mama in The Box Katwijk

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor 5-mans Pop, Blues & Soul coverband Crazy Mama. Wat een intense beleving wist de leadzangeres neer te zetten met haar uitvoeringen van o.a. Smooth Operator van Sade, Ain’t No Sunshine van Bill Withers en I Put A Spell On You van CCR. De vier muzikanten wisten op goed niveau een heerlijk ‘tapijtje’ neer te leggen waar de leadzangeres optimaal kon presteren. 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency RockMuZine Koch USA Music Import
Uw logo ook hier? Festivalinfo SONOR Maxazine Uw logo ook hier?
David Eden EVANS Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands