• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2015 Effenaar - Main Hall 24-04-2015

Blues coverband Howlin’ Stone uit Reuver wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Rock coverband Mama's Liquor uit Eindhoven met publieksprijs naar Regio-Finale in Poppodium 013 Tilburg   

Op vrijdag 24 april jl. vond in Poppodium de Effenaar in Eindhoven een Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Acht bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Regio-Finale die op zondag 25 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De bands werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 4-mans Blues coverband Howlin’ Stone uit Reuver, terwijl de meeste publieksstemmen gingen naar 5-mans Rock coverband Mama’s Liquor uit Eindhoven. Beide bands plaatsten zich bij de negen beste bands van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland die in 013 Tilburg ‘The Clash’ met elkaar aangaan om de regionale Awards voor de beste bands en de daarbij behorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. De winnaars van het vorig seizoen, vakjury-winnaar Barking Bruce uit Antwerpen en Bakkeliet uit Alphen komen in oktober a.s. met hun gewonnen cd’s uit en starten dan ook met hun serie optredens door de Benelux.

Gunsmoke in Effenaar EindhovenGunsmoke in Effenaar Eindhoven
Gunsmoke in Effenaar EindhovenGunsmoke in Effenaar Eindhoven

De aftrap van deze Halve Finale werd verzorgd door 4-mans Glamour Rock coverband Gunsmoke uit Sittard. Met 100% overgave bracht de band dynamische uitvoeringen van o.a. We’re Not Gonna Take It van Twisted Sister, Every Rose Has It’s Thorn van Poison en You Give Love A Bad Name van Bon Jovi.


De Weidetulpjes in Effenaar EindhovenDe Weidetulpjes in Effenaar Eindhoven
De Weidetulpjes in Effenaar EindhovenDe Weidetulpjes in Effenaar Eindhoven

4-mans Heideroosjes tribute De Weidetulpjes uit Hulst bracht met hun dynamische performance een uitstekende ode aan hun muzikale helden. Met nummers als o.a. Scapegoat Revolution, Sjonnie En Anita en I’m Not Deaf wisten de vier mannen het publiek goed in beweging te krijgen.


ATRBEATCRIMINALS in Effenaar EindhovenATRBEATCRIMINALS in Effenaar Eindhoven
ATRBEATCRIMINALS in Effenaar EindhovenATRBEATCRIMINALS in Effenaar Eindhoven

Technisch op zeer goed niveau en met subtiele invalshoeken wist 6-mans R&B coverband ARTBEATCRIMINALS uit Eindhoven een indrukwekkend optreden neer te zetten. Met nummers als o.a. Nothing Really Matters van Mr. Probz, You Belong To Me van Lenny Kravitz en Heaven van The Chimes scoorde de band uitstekend bij de vakjury.


Howlin' Stone in Effenaar EindhovenHowlin' Stone in Effenaar Eindhoven
Howlin' Stone in Effenaar EindhovenHowlin' Stone in Effenaar Eindhoven

Met volle overgave en op technisch zeer hoog niveau speelde 4-mans Blues coverband Howlin’ Stone uit Reuver zich naar de 1e plaats bij de vakjury. De band weet nummers als o.a. How In The Devil van Sean Costello, Shake Your Money Maker van Elmore James en Put A Spell On You van Screamin’ Jay Hawkins op subtiele wijze naar zich toe te trekken en daarmee een eigen ‘smoel’ te geven. De sterke dynamiek en vaak subtiele arrangementen i.c.m. de zeer functionele rauwe vocale kwaliteiten van de leadzanger maken de band compleet. Een goede vertegenwoordiger van het Blues-genre in deze editie van ‘The Clash of the Cover Bands’. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat Howlin’ Stone zeer verdiend bij de negen beste bands van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 oktober a.s. in de Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg gaan strijden om de regionale Awards en de daarbij behorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


Far From Over in Effenaar EindhovenFar From Over in Effenaar Eindhoven
Far From Over in Effenaar EindhovenFar From Over in Effenaar Eindhoven

De 5e band van deze Halve Finale was 8-mans Classic Rock coverband Far From Over uit Aarle-Rixtel. Met spetterende uitvoeringen van nummers als o.a. Child’s Anthem en Home Of The Brave van Toto, Black van Pearl Jam en Comfortably Numb van Pink Floyd wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek goed te scoren.


BruceBrothers in Effenaar EindhovenBruceBrothers in Effenaar Eindhoven
BruceBrothers in Effenaar EindhovenBruceBrothers in Effenaar Eindhoven

10-mans Bruce Springsteen tribute BruceBrothers uit Maastricht wist ook bij de vakjury sterk te scoren. Nummers als o.a. Glory Days, Dancing In The Dark en Born To Run werden technisch op hoog niveau uitgevoerd. Goede sounds en sterke arrangementen zorgden voor een boeiend optreden die ook door het publiek goed werden gewaardeerd.


Mama's Liquor in Effenaar EindhovenMama's Liquor in Effenaar Eindhoven
Mama's Liquor in Effenaar EindhovenMama's Liquor in Effenaar Eindhoven

Met repertoire als o.a. Boys Of Summer van The Ataris, Fall To Pieces van Velvet Revolver en Sunday Bloody Sunday in de uitvoering van Ignite speelde 6-mans Power Rock coverband Mama’s Liquor uit Eindhoven zich naar een nipte overwinning bij de publieksstemmen. Met haar overwinning staat de band bij de negen beste bands van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg in de Regio-Finale de strijd met elkaar aangaan om de regionale Awards én de bijbehorende tickets voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam.


Legal Tender in Effenaar EindhovenLegal Tender in Effenaar Eindhoven
Legal Tender in Effenaar EindhovenLegal Tender in Effenaar Eindhoven

Het laatste half uur van deze Halve Finale was voor Vintage Trouble tribute Legal Tender uit Eindhoven. Met zeer sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Love With Me, Get It Before en Blues Hand Me Down speelde de band zich naar een hoge score bij de vakjury maar oogstte ook grote waardering bij het publiek.

Effenaar EindhovenEffenaar Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster David Eden RockMuZine Festivalinfo Maxazine
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Koch Podiuminfo Uw logo ook hier?
SONOR EVANS Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands