• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2015 MEZZ - Main Hall 17-04-2015

Slash tribute Slash N’ Roses uit Breda/Gemert wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands

Rock coverband The Booze Band uit Dongen met publieksprijs naar Regio-Finale in 013 Tilburg  

Vrijdag 17 april jl. vond in een volgepakt Poppodium MEZZ in Breda een Halve Finale plaats voor Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Acht bands gingen op hoog niveau een boeiende muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Breda/Gemert. De meeste publieksstemmen werden binnen gespeeld door 5-mans Rock coverband The Booze Band uit Dongen. Beide bands wisten te imponeren en staan zeer verdiend in de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 oktober a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg. Hier spelen de negen beste bands van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland om de regionale Awards 2015. De winnaars plaatsen zich tevens voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in Poptempel Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens.

The Booze Band in MEZZ BredaThe Booze Band in MEZZ Breda
The Booze Band in MEZZ BredaThe Booze Band in MEZZ Breda

De eerste band van deze Halve Finale was 5-mans Rock coverband The Booze Band uit Dongen en stond ondanks het vroege tijdstip al voor een goed gevulde zaal te spelen. Met energieke en op technisch goed niveau uitgevoerde nummers als o.a. Rock And Roll van Led Zeppelin, Alone van Heart en de luidkeels door het publiek meegezongen Allright Now van The Free speelde The Booze Band de meeste publieksstemmen binnen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale plaatste The Booze Band zich voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 25 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. Hier spelen de negen beste bands van Zuid Nederland om de regionale Awards. De winnaars vertegenwoordigen deze regio in de BENELUX Semi-Finals die op 10 januari a.s. worden gehouden in Paradiso Amsterdam! Vanaf de Regio-Finales worden ook de beste muzikanten genomineerd voor de Individuele Awards die worden uitgereikt tijdens de BENELUX Grand Finale.


RubystaR in MEZZ BredaRubystaR in MEZZ Breda
RubystaR in MEZZ BredaRubystaR in MEZZ Breda

5-mans Pop, Rock coverband RubystaЯ uit Oosterhout wist haar vorig optreden in ‘The Clash’ absoluut te overtreffen. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Addicted To You van Avicii, Wicked Games van Chris Isaak en Jerusalem van Anouk wist de band zowel bij het publiek als ook bij de vakjury goed te scoren.


Bastard Sugar in MEZZ BredaBastard Sugar in MEZZ Breda
Bastard Sugar in MEZZ BredaBastard Sugar in MEZZ Breda

Met dynamische uitvoeringen van o.a. Cryin’ van Aerosmith, Leave The Light On van Beth Hart en Livin’ On A Prayer van Bon Jovi wist 4-mans Rock coverband Bastard Sugar uit Oisterwijk een hoog entertainmentgehalte te brengen. Binnen no-time wist de band een goede chemie met het publiek op te bouwen wat regelmatig uitmondde in een goede interactie en uiteindelijke goede score bij de publieksstemmen.


Appendix in MEZZ BredaAppendix in MEZZ Breda
Appendix in MEZZ BredaAppendix in MEZZ Breda

4-mans Punk coverband Appendix uit Bergen op Zoom wist ook nu weer een goed optreden neer te zetten. Opnieuw bewees de band met bewerkingen van o.a. Sloop John B van The Beach Boys, Ghost Riders In The Sky van Johnny Cash en Country Roads van John Denver dat een Punkband ook voor een breed publiek entertaining kan zijn.


Radiovox in MEZZ BredaRadiovox in MEZZ Breda
Radiovox in MEZZ BredaRadiovox in MEZZ Breda

Het optreden van 5-mans Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur was ook van zeer goed niveau. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Alive van Pearl Jam, Roadhouse Blues van The Doors en New Born van MUSE wist de band het publiek goed te raken. Met hoge scores bij zowel de vakjury als bij het publiek kan de band zeer tevreden terug kijken op haar sterke performance tijdens deze Halve Finale.


Slash N' Roses in MEZZ BredaSlash N' Roses in MEZZ Breda
Slash N' Roses in MEZZ BredaSlash N' Roses in MEZZ Breda

Met 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Breda/Gemert stond de uiteindelijke vakjury-winnaar op het podium. Van de eerste tot de laatste minuut wisten de vijf mannen zowel publiek als vakjury te imponeren met hoogstaande uitvoeringen van o.a. Mean Bone, Sweet Child O’Mine en Paradise City. Technisch op zeer hoog niveau, uitgekiende sounds en met 100% bezieling. Onder leiding van een leadzanger, die schijnbaar geen beperkingen kent in zijn vocale bereik, had de band totale controle over het volgepakte MEZZ. Een indrukwekkend en spetterend optreden eindigde met een ovationeel applaus en de hoogste score bij de vakjury. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat Slash N’ Roses bij de beste 9 bands van Regio Zuid Nederland die in de finale op zondag 25 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg gaan strijden om de regionale Awards 2015 én een plaats in de BENELUX Semi-Finals, die plaatsvinden in Paradiso Amsterdam!


Dubbel D in MEZZ BredaDubbel D in MEZZ Breda
Dubbel D in MEZZ BredaDubbel D in MEZZ Breda

Ook een absolute topband is 8-mans De Dijk tribute Dubbel D uit Goes. Technisch zeer overtuigend en met een hoog entertainmentgehalte werden nummers als Laat Het Vanavond Gebeuren, Groot Hart en Dansen Op De Vulkaan de zaal in gespeeld. Ook Dubbel D wist een sterke interactie met het publiek op te bouwen en wist er een mooi feest van te maken. Met een hoge score bij de vakjury kan de band terug kijken op een zeer geslaagde deelname aan deze ‘The Clash’-editie.


Rootless in MEZZ BredaRootless in MEZZ Breda
Rootless in MEZZ BredaRootless in MEZZ Breda

De laatste 30 minuten van deze Halve Finale waren voor 5-mans Rock coverband Rootless uit Breda. Met prachtige uitvoeringen van o.a. I Don’t Wanna Be van Gavin DeGraw, So Many Roads van Joe Bonamassa en Wake Me Up van Avicii wist Rootless goed te scoren bij zowel de vakjury als bij het publiek. Een uitstekende afsluiter van een boeiende Halve Finale waar alle bands een zeer goed niveau wisten te halen en de vorm van de dag wederom bepalend was.

MEZZ BredaMEZZ Breda
MEZZ BredaMEZZ Breda

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency David Eden USA Music Import Uw logo ook hier? Koch
EVANS Uw logo ook hier? Maxazine Sound Vision Studio Festivalinfo
Ticketmaster Podiuminfo SONOR RockMuZine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands