• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2015 Brigant 08-05-2015

Pop coverband G.E.A.R. uit Hilversum wint Kwartfinale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen met publieksprijs naar Halve Finales   

Vrijdag 8 mei jl. vond in Podium Brigant in Arnhem een Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands’. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om twee plaatsen in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 4-mans Pop coverband G.E.A.R. uit Hilversum speelde zich met een overtuigende set naar de 1e plaats bij de vakjury. De meeste publieksstemmen waren uiteindelijk voor Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste 24 bands die in de Halve Finales verder gaan met ‘The only road to Paradiso’. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Coffeecats in Brigant ArnhemThe Coffeecats in Brigant Arnhem
The Coffeecats in Brigant ArnhemThe Coffeecats in Brigant Arnhem

Het eerste half uur van deze Kwartfinale was voor 6-mans Pop, Rock coverband The Coffeecats uit Hengelo (Ov). Onder leiding van de opvallend getalenteerde leadzanger speelde de band zich met nummers als o.a. Geronimo van Sheppard, Johnny B. Goode van Chuck Berry en Talk Dirty To Me van Jason Derulo naar een hoge score bij de vakjury.


EMERALD in Brigant ArnhemEMERALD in Brigant Arnhem
EMERALD in Brigant ArnhemEMERALD in Brigant Arnhem

5-mans Thin Lizzy tribute EMERALD uit Apeldoorn wist te schitteren met sterke uitvoeringen van o.a. Boys Are Back In Town, Waiting For An Alibi en Still In Love With You. Met technisch hoogstaand spel en nauwkeurige sounds and feel maakte de band een diepe indruk op zowel de vakjury als het publiek.


Deliverance in Brigant ArnhemDeliverance in Brigant Arnhem
Deliverance in Brigant ArnhemDeliverance in Brigant Arnhem

De derde band van deze Kwartfinale was 5-mans Rock coverband Deliverance uit Aalten. Met een gevarieerde set waarin nummers zaten verwerkt als o.a. White Room van Cream, Sure Know Something van KISS en Crazy van Icehouse liet de band horen over een sterk basisniveau te beschikken en zich zeker moet kunnen door ontwikkelen naar een topniveau.


Mucho Ruido in Brigant ArnhemMucho Ruido in Brigant Arnhem
Mucho Ruido in Brigant ArnhemMucho Ruido in Brigant Arnhem

Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Holiday van Green Day, Good Grief van Urban Dance Squad en Even Flow van Pearl Jam wist 4-mans Rock coverband Mucho Ruido uit Nijmegen zich naar een 1e plaats bij de publieksstemmen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale staat Mucho Ruido in de Halve Finale van de extra landelijke cyclus die op vrijdag 19 juni a.s. wordt gehouden in LuxorLive in Arnhem.


IMPULS in Brigant ArnhemIMPULS in Brigant Arnhem
IMPULS in Brigant ArnhemIMPULS in Brigant Arnhem

Voor 5-mans Pop, Rock coverband IMPULS uit Wesepe was het haar eerste optreden in deze samenstelling. Gedurende het optreden wist de band een steeds hoger niveau te bereiken. Nummers als o.a. Use Somebody van Kings of Leon, Let Me Entertain You van Robbie Williams en With Or Without You van U2 gaven een veelzijdig beeld van de band en maakten duidelijk dat de ingredienten aanwezig zijn om zich door te ontwikkelen.


G.E.A.R. in Brigant ArnhemG.E.A.R. in Brigant Arnhem
G.E.A.R. in Brigant ArnhemG.E.A.R. in Brigant Arnhem

Het laatste half uur van deze kwartfinale was voor 4-mans Pop, Rock coverband G.E.A.R. uit Hilversum. Op technisch zeer hoog niveau bracht de band nummers als o.a. Two Sisters van Fiction Plane, een indrukwekkende uitvoering van Songbird van Fleetwood Mac en een technisch hoogstandje met Stayin’ Alive van Herman Brood waarin ook fragmenten van de gelijknamige hit van de Bee Gees zaten verwerkt. Met dit indrukwekkende optreden wist G.E.A.R. zich naar de 1e plaats bij de vakjury te spelen. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat G.E.A.R. op zaterdag 20 juni a.s. in de Halve Finale van deze extra cyclus.

Brigant ArnhemBrigant Arnhem

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Maxazine USA Music Import Uw logo ook hier? Podiuminfo
Koch Artists & Bands Booking Agency David Eden Festivalinfo Uw logo ook hier?
EVANS Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Ticketmaster SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands