• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2015 Podium de Vorstin 16-04-2015

Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso!

Rock and Roll coverband The NOT Band uit Zaandam met publieksprijs naar Halve Finales 

Donderdag 16 april jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum een Kwartfinale plaats in de extra landelijke cyclus van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Vijf bands haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen. Bij de vakjury wist 6-mans Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum de 1e plaats binnen te spelen. De overwinning bij de publieksstemmen ging naar Rock and Roll coverband The NOT Band uit Zaandam. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de Halve Finales die in juni plaatsvinden in Podium de Vorstin in Hilversum, Poppodium de Effenaar in Eindhoven en Poppodium Luxor Live in Arnhem. De winnaars van deze extra cyclus plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

The NOT Band in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe NOT Band in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The NOT Band in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe NOT Band in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De band die als eerste het prachtige podium van de Vorstin mocht betreden was 5-mans Rock and Roll coverband The NOT Band uit Zaandam. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Busstop van The Hollies, You’ve Lost That Loving Feeling van Righteous Brothers en de indrukwekkende afsluiter Russion Spy And I van The Hunters wist de band de meeste publieksstemmen binnen te spelen en ook zeer goed te scoren bij de vakjury. Naast het muzikaal technische zeer verzorgde spel was vooral de prachtige samenzang van hoog niveau. Als publiekswinnaar van deze Kwartfinale plaatste The NOT Band zich overtuigend bij de 24 beste bands van deze extra landelijke cyclus en speelt zij in de Halve Finale op vrijdag 19 juni a.s. in Poppodium Luxor Live in Arnhem.


Mach5 in Podiumcafé de Vorstin HilversumMach5 in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Mach5 in Podiumcafé de Vorstin HilversumMach5 in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Muzikaal technisch op zeer hoog niveau, goede sounds, sterke dynamiek, een hoge moeilijkheidsgraad en een boeiende podiumpresentatie. Dat waren de elementen die van doorslaggevend belang waren in de beoordeling door de vakjury van het optreden van 6-mans Flying Colors tribute Mach5 uit Hilversum. Ondanks dat het merendeel van het publiek niet bekend is met deze muziek was ook zij onder de indruk van de totale performance. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat Mach5 dik verdiend bij de beste 24 bands die in de Halve Finales de muzikale strijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ mogen voortzetten. Op zaterdag 20 juni a.s. speelt Mach5 wederom in Podium de Vorstin om een plaats in de Regio-Finale. De winnaars hiervan plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam!


Area52 in Podiumcafé de Vorstin HilversumArea52 in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Area52 in Podiumcafé de Vorstin HilversumArea52 in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

4-mans Rock coverband Area52 uit Amsterdam wist met een uitstekend optreden zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen goed te scoren. Met energieke en dynamische uitvoeringen van nummers als o.a. Suck My Kiss van Red Hot Chili Peppers, Three Days In A Row van Anouk en I Alone van Live speelde de band zich naar een welverdiende Wild-Card voor de Halve Finales. Op zaterdag 20 juni a.s. speelt Area52 in de grote zaal van Podium de Vorstin om een plaats in de finale van deze extra landelijke cyclus. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die plaatsvinden in Paradiso Amsterdam!


U2Undercover in Podiumcafé de Vorstin HilversumU2Undercover in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
U2Undercover in Podiumcafé de Vorstin HilversumU2Undercover in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De vierde band van deze Kwartfinale was 4-mans U2 tribute U2Undercover uit Amsterdam. Deze band heeft haar sounds goed voor elkaar en technisch wordt er ook op goed niveau gespeeld. Nummers als o.a. I Will Follow, Where The Streets Have No Name en Vertigo werden met de juiste feel gespeeld en werden goed gewaardeerd door het publiek.


Dr. T & The DJAM in Podiumcafé de Vorstin HilversumDr. T & The DJAM in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Dr. T & The DJAM in Podiumcafé de Vorstin HilversumDr. T & The DJAM in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze avond was voor 5-mans Allround coverband Dr. T & The DJAM uit Amsterdam. Vijf gerenommeerde muzikanten die op goed niveau nummers brachten als o.a. Why Did You Do It van Stretch, Always On The Run van Lenny Kravitz en I Gotta Feeling van Black Eyed Peas.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency David Eden EVANS Sound Vision Studio Uw logo ook hier?
Maxazine RockMuZine SONOR Koch Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Podiuminfo Ticketmaster USA Music Import Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands