• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Kwartfinale extra landelijke cyclus 2015 Muziek- en danscafé Extase 12-04-2015

Classic Rock coverband MXL uit Groesbeek wint Kwartfinale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Sepultura tribute Bestial Devastation uit Dongen/Breda met publieksprijs naar Halve Finales   

Zondag 12 april jl. vond in Muziekcafé Extase in Tilburg een van de Kwartfinales plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats in de Halve Finales en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Classic Rock coverband MXL uit Groesbeek. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 4-mans Sepultura tribute Bestial Devastation uit Dongen/Breda. Beide bands plaatsten zich hiermee bij de beste 24 bands van deze extra cyclus die in de Halve Finales mogen strijden om een plaats in de finale. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Bestial Devastation in Extase TilburgBestial Devastation in Extase Tilburg
Bestial Devastation in Extase TilburgBestial Devastation in Extase Tilburg

De eerste band van deze Kwartfinale was de uiteindelijke publiekswinnaar: 4-mans Sepultura tribute Bestial Devastation uit Dongen/Breda. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Inner Self, Refuse-Resist en Roots Bloody Roots wist de band niet alleen de meeste publieksstemmen te scoren maar kreeg ook een hoge waardering van de vakjury. Bestial Devistation plaatste zich met haar overwinning als publiekswinnaar bij de 24 beste bands van deze extra cyclus en staat op vrijdag 12 juni a.s. in de eerste Halve Finale in Poppodium de Effenaar in Eindhoven.


Back in Bizznizz in Extase TilburgBack in Bizznizz in Extase Tilburg
Back in Bizznizz in Extase TilburgBack in Bizznizz in Extase Tilburg

5-mans Rock coverband Back in Bizznizz uit Tilburg wist met uitvoeringen van o.a. Back In Black van AC/DC, More Than You Deserve van Anouk en Uninvited van Alanis Morissette een gevarieerd optreden te brengen waarin de kwaliteiten van de individuele bandleden goed werden benut.


Mashmerize in Extase TilburgMashmerize in Extase Tilburg
Mashmerize in Extase TilburgMashmerize in Extase Tilburg

Met nummers als o.a. Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars en War van Kensington afgewisseld met mash-ups/medleys waarin nummers zaten verwerkt als o.a. Liquid Lunch van Caro Emerald en Ne Nah Nah Nah van Vaya Con Dias maakte 6-mans Pop coverband Mashmerize uit Waalwijk zich er zeker niet makkelijk van af. Muzikaal een flinke uitdaging.


iSoulation in Extase TilburgiSoulation in Extase Tilburg
iSoulation in Extase TilburgiSoulation in Extase Tilburg

De vierde band van deze Kwartfinale was 6-mans Soul coverband iSoulation uit Bergen op Zoom. Op sterk niveau werden nummers gespeeld als o.a. Love Foolosophy van Jamiroquai, Another Day van Buckshot LeFonque en Signed, Sealed, Delivered van Stevie Wonder. Nadat alle Kwartfinales waren geweest werd iSoulation alsnog uitgenodigd om met een Wild-Card (hoogste score bij de vakjury en publieksstemmen samen na de winnaars) deel te nemen aan de 1e Halve Finale in Poppodium de Effenaar op vrijdag 12 juni a.s.


MXL in Extase TilburgMXL in Extase Tilburg
MXL in Extase TilburgMXL in Extase Tilburg

Het absolute muzikale hoogtepunt van deze Kwartfinale was 5-mans Classic Rock coverband MXL uit Groesbeek. De vijf topmuzikanten lieten met schijnbaar het grootste gemak nummers voorbij komen als o.a. Separate Ways van Journey, Here I Go Again van Whitesnake en Home To The Brave van Toto. Muzikaal technisch geen zwakke schakels in deze band. Sterke energie, goede sounds en een zeer gedreven podiumpresentatie zorgden voor een boeiend optreden en de 1e plaats bij de vakjury én een hoge score bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat MXL bij de beste 24 bands van deze extra cyclus. Op vrijdag 12 juni a.s. zal deze top band het in de 1e Halve Finale in Poppodium de Effenaar het opnemen tegen zeven andere winnaars om een plaats te bemachtigen in de finale. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam!


SOWIESO in Extase TilburgSOWIESO in Extase Tilburg
SOWIESO in Extase TilburgSOWIESO in Extase Tilburg

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor 4-mans Nederpop coverband SOWIESO uit Alphen. Met nummers als o.a. Laat Het Vanavond Gebeuren van De Dijk, Hoort van Bløf & Nielson en de afsluitende Doe Maar medley wist de band het publiek goed te entertainen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
RockMuZine USA Music Import EVANS Ticketmaster Koch
SONOR Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo David Eden Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands