• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale extra landelijke cyclus 2015 Podium de Vorstin 20-06-2015

Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam wint Halve Finale ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’

Flying Colour tribute Mach5 uit Hilversum met publieksprijs naar finale extra landelijke cyclus

Pop coverband G.E.A.R. uit Hilversum met combinatieprijs vakjury/publiek naar finale in Podium de Vorstin in Hilversum  

Zaterdag 20 juni jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de laatste Halve Finale in de extra landelijke cyclus plaats om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’. Acht bands haalden alles uit de kast en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 8-mans Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam, terwijl 5-mans Flying Colour tribute Mach5 uit Hilversum de meeste publieksstemmen wist binnen te spelen. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars, plaatste 4-mans Pop coverband G.E.A.R. zich als Runner-Up voor de finale van deze cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. eveneens wordt gehouden in Podium de Vorstin. In deze finale spelen de negen beste bands van de extra landelijke cyclus om de Awards voor de beste bands én daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ ontvangen o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Groove Academy in Podium de Vorstin HilversumThe Groove Academy in Podium de Vorstin Hilversum
The Groove Academy in Podium de Vorstin HilversumThe Groove Academy in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die het prachtige podium van de Vorstin mocht betreden was 10-mans Top-100 coverband The Groove Academy uit Utrecht. Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Locked Out Of Heaven van Bruno Mars, Don’t Stop Me Now van Queen en Zij Gelooft In Mij van André Hazes liet de band niet alleen een zeer gevarieerd beeld van zichzelf achter maar legde ook meteen de lat op een goed niveau waar de andere bands zich in vast konden bijten.


Area52 in Podium de Vorstin HilversumArea52 in Podium de Vorstin Hilversum
Area52 in Podium de Vorstin HilversumArea52 in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Rock coverband Area52 uit Amsterdam zorgde voor een dynamisch optreden met uitstekende uitvoeringen van o.a. Interstate Love Song van Stone Temple Pilots, You Oughta Know van Alanis Morissette en Dani California van Red Hot Chili Peppers.


G.E.A.R. in Podium de Vorstin HilversumG.E.A.R. in Podium de Vorstin Hilversum
G.E.A.R. in Podium de Vorstin HilversumG.E.A.R. in Podium de Vorstin Hilversum

Het derde half uur was voor 4-mans Pop coverband G.E.A.R. uit Hilversum. Als vakjury-winnaar uit de Kwartfinales werd er natuurlijk al wat verwacht van deze uitstekende muzikanten en dat wisten ze ook nu weer helemaal waar te maken. Technisch op goed niveau en met volle overgave werd er met nummers als o.a. Good Morning Judge van 10CC en Heaven van Los Lonely Boys een sterke interactie opgebouwd met het publiek. Eén van de muzikale hoogtepunten van deze Halve Finale was de intieme en zeer gevoelige uitvoering van Songbird van Fleetwood Mac. Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen plaatste G.E.A.R. zich zeer verdiend voor de Finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. plaatsvindt wederom in Podium de Vorstin in Hilversum (main hall).


Blow Out! in Podium de Vorstin HilversumBlow Out! in Podium de Vorstin Hilversum
Blow Out! in Podium de Vorstin HilversumBlow Out! in Podium de Vorstin Hilversum

8-mans Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam wist tijdens haar optreden met regelmaat een ongelooflijk hoog niveau te bereiken met nummers als o.a. Let The Good Times Roll van B.B. King, Piece Of My Heart van Janis Joplin en Uptown Funk van Bruno Mars ft. Mark Ronson. De band kent geen zwakke schakels en weet het publiek vanaf de eerste tonen vast te pakken om het daarna ook niet meer los te laten. De zes topmuzikanten weten een enorme discipline op te brengen waardoor de sterke arrangementen optimaal tot hun recht komen en er een ideaal muzikaal tapijt wordt gelegd waar de twee leadvocalisten optimaal op kunnen presteren. De leadzanger en leadzangeres die elkaar perfect aanvullen, ook in de meerstemmige samenzang, en met hun eigen unieke klankkleuren uitstekend bij elkaar passen. Beide zijn technisch zeer sterk en weten ook een hoog entertainmentgehalte te brengen in hun podiumpresentatie. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale plaatste Blow Out! zich zeer overtuigend voor de finale van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 24 oktober a.s. plaatsvindt in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de bands om de Awards voor de beste bands van deze cyclus en de daarbij behorende plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso! 


The Frozen Five in Podium de Vorstin HilversumThe Frozen Five in Podium de Vorstin Hilversum
The Frozen Five in Podium de Vorstin HilversumThe Frozen Five in Podium de Vorstin Hilversum

Met volle overgave en dynamische uitvoeringen van o.a. Ain’t Talking About Love van Van Halen, When I’m Gone van 3 Doors Down en de prachtige afsluiter Keep On Rocking In The Free World van Neil Young wist 6-mans Rock coverband The Frozen Five uit Utrecht een sterke indruk achter te laten bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Crazy Mama in Podium de Vorstin HilversumCrazy Mama in Podium de Vorstin Hilversum
Crazy Mama in Podium de Vorstin HilversumCrazy Mama in Podium de Vorstin Hilversum

De zesde band van deze Halve Finale was 8-mans Pop coverband Crazy Mama uit Katwijk (ZH). Met eigen interpretaties van nummers als o.a. Smooth Operator van Sade, Hallelujah van Leonard Cohen en I Put A Spell On You van David Gilmour maakte de band grote indruk bij de vakjury. Vooral de leadzangeres wist met haar performance en invalshoeken de nummers een eigen ‘smoel’ te geven waardoor ze het geheel zeer boeiend wist te houden en ook regelmatig een technisch hoog niveau wist te bereiken.


Mach5 in Podium de Vorstin HilversumMach5 in Podium de Vorstin Hilversum
Mach5 in Podium de Vorstin HilversumMach5 in Podium de Vorstin Hilversum

Ontzettend knap dat je met repertoire wat niet bij het grote publiek bekend is toch de meeste publieksstemmen weet binnen te spelen. Dat geeft aan dat het muzikale niveau erg hoog is en dat het met de presentatie ook goed zit. 5-mans Flying Colour tribute Mach5 uit Hilversum wist met haar uitvoeringen van nummers als o.a. Blue Ocean, Forever In A Daze en Mask Machine niet alleen sterk te scoren bij de vakjury, maar vooral enorme indruk te maken bij het publiek wat uiteindelijk resulteerde in een meerderheid van de publieksstemmen. Als publiekswinnaar staat Mach5 bij de beste negen bands van deze extra landelijke cyclus in de finale die op zaterdag 24 oktober a.s. wordt gehouden wederom in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen zij om de Awards voor de beste bands van deze cyclus bij de vakjury en bij de publieksstemmen. De winnaars plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: Paradiso!


RANK in Podium de Vorstin HilversumRANK in Podium de Vorstin Hilversum
RANK in Podium de Vorstin HilversumRANK in Podium de Vorstin Hilversum

Het laatste half uur van deze boeiende avond was voor 5-mans The Smiths tribute RANK uit Den Haag. Met passie en op zeer goed niveau werden nummers gespeeld als o.a. Please Please Please, How Soon Is Now? en There Is A Light That Never Goes Out. Voor de liefhebbers van The Smiths is RANK een echte aanrader. De band weet op boeiende wijze de specifieke sfeer van hun muzikale idolen neer te zetten.


Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

In de aanloop naar de finale van de extra landelijke cyclus ontvangen alle bands een gratis bandcoachingssessie aan de hand van de juryrapporten die tijdens de Halve Finales zijn gemaakt. Zo kunnen de finalisten zich optimaal voorbereiden op een spannende finale waar het niveau van de bands hoog en gelijkwaardig is en de vorm van de dag bepalend zal zijn. De vakjury-winnaar, de publiekswinnaar en de Runner-Up (combinatieprijs) zullen zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam. Hier spelen alle regionale winnaars uit de Benelux om een plaats in de BENELUX Grand Finale waar om de hoofdprijzen wordt gespeeld. Ook in Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de DVD ‘The Clash of the Cover Bands, live in Paradiso’ en wordt van het beste nummer van alle bands een live-single met videoclip geproduceerd die wordt geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. In de voorbereiding op de BENELUX Semi-Finals ontvangen alle 18 bands o.a. bandcoaching, workshops, vocalcoaching, guitarcoaching, etc.

De winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2014’ Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen (vakjury) en Rock coverband Bakkeliet uit Alphen (Public’s Favourite) komen in oktober a.s. met hun gewonnen singles uit en starten dan ook met hun The Clash of the Cover Bands ‘live on stage’ tour van minimaal 20 optredens in de Benelux.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Ticketmaster SONOR Uw logo ook hier? RockMuZine
Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine
Koch David Eden Sound Vision Studio Festivalinfo USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands