• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016 Muziekcafé Scooter'S 18-09-2015

Beth Hart tribute The Vetts uit Wolvega wint 1e Voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop coverband BeautyKees uit Damwoude als publiekswinnaar naar finale van Friesland  

In een goed gevuld Muziekcafé Scooter'S in Leeuwarden vond vrijdag 18 september jl. de 1e Voorronde plaats voor regio Friesland in ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015/2016’. Al 11 jaar zijn er voorrondes van deze grootste bandcompetitie in hét muziekcafé van Friesland en deze avond stonden er vier bands op het podium die werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar Beth Hart tribute The Vetts uit Wolvega. De overwinning bij de publieksstemmen was voor Pop coverband BeautyKees uit Damwoude. Beide bands plaatsten zich met hun overwinning voor de finale van regio Friesland die op vrijdag 15 januari a.s. wordt gehouden ook in Muziekcafé Scooter’s.

BeautyKees in Scooter'S LeeuwardenBeautyKees in Scooter'S Leeuwarden
BeautyKees in Scooter'S LeeuwardenBeautyKees in Scooter'S Leeuwarden

Als eerste band stonden de vier ervaren muzikanten van BeautyKees uit Damwoude op het podium die het publiek meldde dat ze alleen maar nummers gingen spelen van artiesten die beginnen met de letter J. en dat ze maar moesten raden welke het waren. Nummers van Jett Rebel, John Mayer, John Legend en het bijna niet te raden Jamiroquai kwamen zo voorbij. Ze pakten het publiek goed in met de set en de nummers werden voortreffelijke gebracht, al was het soms wat te vlak en had het iets meer mogen spetteren op het podium. Het publiek koos BeautyKees als winnaar en zo is de band door naar de finale van regio Friesland die op vrijdag 15 januari ook in Scooter’S gehouden gaat worden.


Rapapa in Scooter'S LeeuwardenRapapa in Scooter'S Leeuwarden
Rapapa in Scooter'S LeeuwardenRapapa in Scooter'S Leeuwarden

Als 2e stonden de drie mannen van akoestisch Pop coverband Rapapa uit Leeuwarden op het podium met hun zeer herkenbare liedjes die met een akoestische gitaar gebracht werden, maar waarvan de sound niet echt fijn overkwam.


The Vetts in Scooter'S LeeuwardenThe Vetts in Scooter'S Leeuwarden
The Vetts in Scooter'S LeeuwardenThe Vetts in Scooter'S Leeuwarden

Het meest verrassend was het optreden van 4-mans Beth Hart tribute The Vetts uit Wolvega, met een nieuwe zangeres die een stem heeft die heel sterk aan Beth Hart doet denken trokken ze vol de aandacht. Mede door het fijne spel van de bandleden en het losse vermakelijk spel wisten ze de juryleden tot een gezamenlijk oordeel te trekken en er zo er met de overwinning vandoor te gaan. Het erg goed gebrachte Am I The One sprong er wel uit.


The Verm in Scooter'S LeeuwardenThe Verm in Scooter'S Leeuwarden
The Verm in Scooter'S LeeuwardenThe Verm in Scooter'S Leeuwarden

Als laatste stonden de jonge honden van The Verm uit Bolsward op podium die net een nieuwe zanger in hun gelederen hadden, wat je kon merken aan het nog zoeken naar de juiste sound en afspraken hoe de liedjes gebracht moesten worden, gezien er drie mannen met gitaren op het podium stonden. Wel kregen ze het publiek op hun hand door de goeie nummerkeuze en het enthousiasme waar mee ze stonden te spelen.

Tekst: Ton Eijer (Muziekcafé Scooter’S)

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio RockMuZine Uw logo ook hier? Koch
Maxazine David Eden Festivalinfo Uw logo ook hier? SONOR
Podiuminfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency USA Music Import EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands