• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016 Altstadt 20-09-2015

Rock coverband Township Rebellion uit Elshout wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel met publieksprijs naar finale regio Oost Brabant 

Zondag 20 september jl. vond in Altstadt Eindhoven de aftrap plaats van ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015/2016’ voor regio Oost Brabant. Vier geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de finale van deze regio en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 4-mans Rock coverband Township Rebellion uit Elshout wist met een indrukwekkend optreden de 1e plaats bij de vakjury te veroveren. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van regio Oost Brabant die op vrijdag 19 februari a.s. wordt gehouden ook in Altstadt Eindhoven. De winnaars van deze finale mogen verder op ‘The only road to Paradiso’ die plaatsvindt in gerenommeerde poppodia als o.a. 013 Tilburg, Melkweg Amsterdam, Effenaar Eindhoven en dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 betaalde optredens.

Joe Cover Band in Altstadt EindhovenJoe Cover Band in Altstadt Eindhoven
Joe Cover Band in Altstadt EindhovenJoe Cover Band in Altstadt Eindhoven

De aftrap van deze 1e voorronde voor regio Oost Brabant in het 12e seizoen van ‘The Clash’ werd verzorgd door 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel. Technisch op goed niveau en met volle beleving werden nummers gebracht als o.a. You Can Leave Your Hat On, Delta Lady en de prachtige ballad You Are So Beautiful. Met de hoogste score bij de publieksstemmen staat Joe Cover Band als publiekswinnaar van deze voorronde in de finale van regio Oost Brabant die op vrijdag 19 februari a.s. wordt gehouden ook in Altstadt Eindhoven. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de Halve Finales van regio Zuid Nederland (Noord-Brabant/Limburg/Zeeland) die worden gehouden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven en MEZZ Breda.


Stressed in Altstadt EindhovenStressed in Altstadt Eindhoven
Stressed in Altstadt EindhovenStressed in Altstadt Eindhoven

De 2e band van deze voorronde bestond uit vijf jonge muzikale talenten: Rock coverband Stressed uit Lottum/Horst. Met veel energie bracht de band nummers als o.a. Sad Man’s Tongue van Volbeat, Back In Black van AC/DC en The Trooper van Iron Maiden. Stressed gaf een prima visitekaartje af en we zullen ongetwijfeld nog veel van deze band gaan horen.


Township Rebellion in Altstadt EindhovenTownship Rebellion in Altstadt Eindhoven
Township Rebellion in Altstadt EindhovenTownship Rebellion in Altstadt Eindhoven

4-mans Rock coverband Township Rebellion uit Elshout gaf een indrukwekkende performance waarin vooral de ongelooflijke vocale kwaliteiten optimaal naar voren kwamen. Met technisch sterke uitvoeringen van o.a. Jerusalem van Anouk, Time Is Running Out van MUSE en het hoogtepunt van deze voorronde een prachtige interpretatie van Creep van Radiohead speelde de band zich naar de 1e plaats bij de vakjury. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat Township Rebellion in de finale van regio Oost Brabant die op vrijdag 19 februari a.s. plaatsvindt in Altstadt Eindhoven. De winnaars van deze finale ontvangen naast de regio-Awards ook een ticket voor de Halve Finales van regio Zuid Nederland (Noord-Brabant/Limburg/Zeeland) die worden gehouden in Poppodium de Effenaar in Eindhoven en MEZZ Breda.


Raised by Wolves in Altstadt EindhovenRaised by Wolves in Altstadt Eindhoven
Raised by Wolves in Altstadt EindhovenRaised by Wolves in Altstadt Eindhoven

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 4-mans Rock coverband Raised by Wolves uit Weert. Met volle overgave en op goed muzikaal niveau werden nummers gebracht als o.a. Pyro van Kings of Leon, Little Sister van Queens of the Stone Age en Moving To New York van The Wombats. Een mooie afsluiter van deze voorronde en ook van Raised by Wolves zullen we zeker nog meer gaan horen.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency David Eden RockMuZine Podiuminfo Sound Vision Studio
Maxazine SONOR Artists & Bands Booking Agency Koch Ticketmaster
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? USA Music Import EVANS Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands