• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016 Muziekcentrum The Box 25-09-2015

Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso!

Rock coverband Eternal Symphony uit Katwijk met publieksprijs naar finale regio Zuid-Holland 

Vrijdag 25 september jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk de eerste voorronde plaats voor regio Zuid-Holland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015/2016’. Vier bands zorgden voor een boeiende muzikale strijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 7-mans Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam wist de 1e prijs bij de vakjury in de wacht te slepen. In de categorie publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Eternal Symphony uit Katwijk. Beide bands plaatsten zich met hun zege voor de finale van regio Zuid-Holland die op zaterdag 13 februari a.s. plaatsvindt ook in Muziekcentrum The Box. De winnaars van deze finale worden beloond met een regionale Award en strijden landelijk verder richting de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 betaalde optredens in de Benelux.

Jet Lag in MC The Box KatwijkJet Lag in MC The Box Katwijk
Jet Lag in MC The Box KatwijkJet Lag in MC The Box Katwijk

Het eerste half uur van deze voorronde was voor de vijf jonge talenten van Rock coverband Jet Lag uit Voorschoten. Ondanks de zware verkoudheid van de leadzangeres wist de band met nummers als o.a. Feeling Good van MUSE, Ramble On van Led Zeppelin en Hold The Line van Toto een goede indruk achter te laten.


Riddlebox in MC The Box KatwijkRiddlebox in MC The Box Katwijk
Riddlebox in MC The Box KatwijkRiddlebox in MC The Box Katwijk

Met sterke uitvoeringen van nummers als o.a. Pompeii van Bastille, Moving To New York van The Wombats en I Bet You Look Good On The Dancefloor van Arctic Monkeys wist 5-mans Rock coverband Riddlebox uit Rotterdam het enthousiaste publiek goed in beweging te krijgen. Bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen wist Riddlebox hoog te scoren en maakt daarmee kans op de Wild-Card voor de finale van regio Zuid-Holland die over drie voorrondes naar de band gaat die in beide categorieën samen de hoogste score heeft van alle deelnemers.


Eternal Symphony in MC The Box KatwijkEternal Symphony in MC The Box Katwijk
Eternal Symphony in MC The Box KatwijkEternal Symphony in MC The Box Katwijk

De derde band van deze voorronde was 5-mans Rock coverband Eternal Symphony uit Katwijk. Na een wat aarzelend begin wist de band zich snel naar een zeer goed niveau te spelen. Met repertoire als o.a. Our Solemn Hour van Within Temptation, Bring Me To Life van Evanescence en een zeer interactieve uitvoering van Going To Hell van The Pretty Reckless wisten de vijf locale helden de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Eternal Symphony dik verdiend in de finale van regio Zuid-Holland die op zaterdag 13 februari a.s. plaatsvindt ook in Muziekcentrum The Box. De winnaars van deze finale ontvangen naast de regionale Awards voor de beste coverband van Zuid-Holland ook een ticket voor de finalerondes van regio West Nederland (Zuid-Holland/Noord-Holland/Utrecht) die plaatsvinden in Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen.


Three/Third XL in MC The Box KatwijkThree/Third XL in MC The Box Katwijk
Three/Third XL in MC The Box KatwijkThree/Third XL in MC The Box Katwijk

7-mans Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam zette een hoogstaand optreden neer en wisten niet alleen de vakjury te overtuigen maar ook het publiek flink in beweging te krijgen. Technisch op zeer hoog niveau werden nummers gebracht als o.a. Treasure van Bruno Mars, Think van Aretha Franklin en een kippenvel-uitvoering van Give Me Love van Ed Sheeran. Naast de vier uitstekende muzikanten wisten vooral de drie frontzangeressen te imponeren die vooral met de samenzang een enorm hoog niveau wisten te bereiken. Als vakjury-winnaar van deze voorronde plaatste Three/Third XL zich overtuigend voor de finale van regio Zuid-Holland waar op zaterdag 13 februari a.s. in Muziekcentrum The Box de zeven beste bands van deze regio gaan strijden om de regionale Awards voor de beste coverband én een ticket voor de finalerondes van regio West Nederland. Deze worden gehouden in Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen.


MC The Box KatwijkMC The Box Katwijk

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Sound Vision Studio USA Music Import EVANS Koch Podiuminfo
SONOR David Eden Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Maxazine
Uw logo ook hier? Festivalinfo RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands