• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016 The Waterhole 27-09-2015

Beth Hart tribute MonkeyBack uit Hoorn wint voorronde The Clash of the Cover Bands!

Blues Rock coverband The Journeymen uit Amsterdam met publieksprijs naar finale Regio Amsterdam.

Zondag 27 september jl. vond in The Waterhole Music Bar in Amsterdam de 1e Voorronde plaats voor Rregio Amsterdam in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016. Vijf bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek.

In de categorie vakjury wist 5-mans Beth Hart tribute MonkeyBack uit Hoorn zich met een indrukwekkend optreden naar de 1e plaats te spelen. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 4-mans Blues Rock coverband The Journeymen uit Amsterdam. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio Amsterdam die op zondag 24 januari a.s. ook wordt gehouden in The Waterhole Music Bar. De winnaars van deze finale ontvangen naast de Awards voor de beste bands bij de vakjury én het publiek een ticket voor de finalerondes van regio West Nederland (Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht) die plaatsvinden in o.a. Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen. De uiteindelijke winnaars van 'The Clash of the Cover Bands Awards 2016' worden beloond met een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

The Journeymen in The WaterholeThe Journeymen in The Waterhole

The Journeymen in The WaterholeThe Journeymen in The Waterhole

De aftrap van deze 1e voorronde van regio Amsterdam werd verricht door 4-mans Blues Rock coverband The Journeymen uit Amsterdam. Met heerlijke uitvoeringen van nummers als o.a. I Got A Woman van Ray Charles, Crosstown Traffic van Jimi Hendrix en Jumping Jack Flash van The Rolling Stones wist de band uiteindelijk de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat The Journeymen in de finale van Regio Amsterdam die op zondag 24 januari a.s. plaatsvindt in The Waterhole Music Bar.

 

ABSolutely FEBulous in The Last WaterholeABSolutely FEBulous in The Last WaterholeABSolutely FEBulous in The Last WaterholeABSolutely FEBulous in The Last Waterhole

Het 2e half uur van deze voorronde was voor 6-mans Pop coverband ABSolutely FEBulous uit Amsterdam. Met sterke uitvoeringen van o.a. Teardrop in de versie van Joss Stone, Ain’t Nobody van Chaka Khan en Weak van Skunk Anansie waarin vooral de enorm sterke samenzang goed naar voren kwam, speelde de band zich naar een sterke score bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen.

 

Cover Up in The WaterholeCover Up in The Waterhole

Cover Up in The WaterholeCover Up in The Waterhole

6-mans Rock coverband Cover Up uit Amsterdam zette met veel energie en op technisch hoog niveau een puik optreden neer. Met sterke uitvoeringen van o.a. Fly Away van Lenny Kravitz, Lose Yourself van Eminem en Feeling Good van MUSE lieten de zes grote talenten een uitstekend visitekaartje achter.

 

MonkeyBack in The WaterholeMonkeyBack in The Waterhole

MonkeyBack in The WaterholeMonkeyBack in The Waterhole

Het muzikale hoogtepunt van deze sterke voorronde werd gebracht door 5-mans Beth Hart tribute MonkeyBack uit Hoorn. Vier sterke muzikanten met een indrukwekkende leadzangeres brachten nummers als o.a. Am I The One, Monkey Back en Something Got A Hold On Me en wisten zowel de vakjury als het publiek enorm te boeien. Zowel muzikaaltechnisch als ook in de podiumpresentatie wist MonkeyBack enorm te overtuigen en liet horen klaar te zijn voor de grotere podia. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat de band dik verdiend in de finale van regio Amsterdam die op zondag 24 januari a.s. wordt gehouden ook in The Waterhole Music Bar. Zeven bands zullen in deze finale gaan strijden om de Awards voor de beste bands (vakjury en publiek) van deze regio en daarmee een plaats bij de beste 24 bands van Regio West Nederland waarvan de finalerondes plaatsvinden in o.a. Melkweg Amsterdam, P60 in Amstelveen en Podium de Vorstin in Hilversum.

 

Sooner in The WaterholeSooner in The Waterhole

Sooner in The WaterholeSooner in The Waterhole

De laatste band van deze voorronde was 5-mans Pop coverband Sooner uit Amsterdam. Met repertoire als o.a. Harder To Breathe, Because The Night van Patti Smith en Sex On Fire van Kings of Leon zorgde Sooner voor een mooie afsluiting van deze 1e voorronde voor Regio Amsterdam.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster EVANS Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
Festivalinfo USA Music Import RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Koch
Maxazine David Eden Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands