• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Zuid 2015 013 - Main Hall 17-10-2015

Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda wint finale Regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015

Rock coverband The Booze Band uit Dongen publiekswinnaar in Poppodium 013 in Tilburg  

Pop coverband The Daltons uit Eindhoven en Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur naar BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam

Zaterdag 17 oktober jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de finale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015’. Negen absolute topbands gingen de muzikale eindstrijd met elkaar aan om de regionale Awards voor de beste coverband bij de vakjury en het publiek. 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda wist met een fenomenaal optreden de vakjury-Award binnen te spelen. 5-mans Rock coverband The Booze Band uit Dongen wist met een zeer overtuigende performance de overwinning bij de publieksstemmen te behalen. Met 5-mans Pop coverband The Daltons uit Eindhoven (2e plaats publieksstemmen) en 5-mans Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur (2e plaats vakjury) zijn hiermee de vier bands bekend die Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) mogen vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die op 9 en 10 januari a.s. worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, plugging en internationale distributie én een tour van 20 betaalde optredens in de Benelux. De winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2014’ Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen en PartyRock coverband Bakkeliet uit Alphen presenteren respectievelijk op 31 oktober en 7 november a.s. ieder hun gewonnen single met videoclip en starten ook binnenkort met hun ‘The Clash Victory tour’ waarin diverse podia in Nederland en België worden aangedaan.

Chick'nShit in 013 TilburgChick'nShit in 013 TilburgChick'nShit in 013 TilburgChick'nShit in 013 Tilburg

De eerste band die in het prachtig verbouwde Poppodium 013 in Tilburg op het podium stond was 4-mans Rock coverband Chick’nShit uit Bergen op Zoom. Met krachtige uitvoeringen van o.a. Like A Stone van Audioslave, Bigfoot van Chickenfoot en Killing In The Name van Rage Against The Machine wist de band de lat voor de andere finalisten direct hoog neer te leggen. De vier uitstekende muzikanten wisten optimaal hun muzikale kwaliteiten te benutten en daarmee de nummers op een goede manier een eigen smoel te geven.

Mama's Liquor in 013 TilburgMama's Liquor in 013 TilburgMama's Liquor in 013 TilburgMama's Liquor in 013 Tilburg

5-mans Rock coverband Mama’s Liquor uit Eindhoven pakte met volle overtuiging uit met nummers als o.a. Enter Sandman van Metallica, een verrockte uitvoering van Don Henley’s Boys Of Summer en de prachtig uitgevoerde ballad Fall To Pieces van Velvet Revolver. Mama’s Liquor wist haar vorige optredens in ‘The Clash’ flink te overtreffen en heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een band die ook de grotere podia aan kan.

Howlin' Stone in 013 TilburgHowlin' Stone in 013 TilburgHowlin' Stone in 013 TilburgHowlin' Stone in 013 Tilburg

Deze Regio-Finale zat vol met muzikale hoogtepunten en een belangrijke bijdrage hierin werd geleverd door 4-mans Blues coverband Howlin’ Stone uit Reuver. Dat er door omstandigheden met een invalgitarist moest worden gespeeld bleek geen belemmering om in deze finale een topprestatie te leveren. Subtiele uitvoeringen van nummers als o.a. Shake Your Money Maker van Elmore James, I Put A Spell On You van Screamin’ Jay Hawkins en de prachtige afsluiter Come Home van Back Door Slam zorgden niet alleen voor een hoge score bij de vakjury, maar ook voor vaak ovationeel applaus van het enthousiaste publiek. Gitarist Guy Smeets werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.

Radiovox in 013 TilburgRadiovox in 013 TilburgRadiovox in 013 TilburgRadiovox in 013 Tilburg

De vijf mannen van Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur groeien steeds meer naar elkaar toe en wisten hun sterke optreden in de Halve Finale in MEZZ Breda op een indrukwekkende manier te overtreffen. Met dynamische en muzikaal technisch op hoog niveau uitgevoerde nummers als o.a. All Over You van Live, Don’t Look Back In Anger van Oasis en de krachtige afsluiter Sex On Fire van Kings of Leon scoorde Radiovox een prachtige 2e plaats bij de vakjury én daarmee een plaats bij de 18 beste coverbands van deze The Clash-editie die op 9 en 10 januari a.s. in de BENELUX Semi-Finals in Paradiso Amsterdam mogen schitteren. Hier wordt gestreden om een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv- en DVD-produkties ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Ook krijgen alle bands een live-single waarmee ze in The Clash-Hitlijst komen te staan. Gedurende 10 weken wordt de top 5 van deze hitlijst wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations. In de aanloop naar hun optreden in Paradiso ontvangen alle bands gratis bandcoaching en vocalcoaching zodat ze optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in gaan. Toetsenist Peter Luijkx werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.

Sweet Chili in 013 TilburgSweet Chili in 013 TilburgSweet Chili in 013 TilburgSweet Chili in 013 Tilburg

Dat vooral bij de vakjury de niveaus van de bands vaak gelijkwaardig was en de verschillen in de nuance moesten worden gezocht bleek ook bij de beoordeling van 4-mans Red Hot Chili Peppers tribute Sweet Chili uit Steenbergen. Met hoogstaande uitvoeringen van o.a. Under The Bridge, Suck My Kiss en afsluiter Give It Away liet de band wederom horen dat ze op dit moment dé RHCP-tribute van de lage landen is en ook klaar is voor de betere podia en festivals. Dennis van Leeuwen werd met zijn fantastische spel dan ook zeer verdiend door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze Regio-Finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.

The Booze Band in 013 TilburgThe Booze Band in 013 TilburgThe Booze Band in 013 TilburgThe Booze Band in 013 Tilburg

Veni, Vidi, Vici was zeker van toepassing op het optreden van 5-mans Rock coverband The Booze Band uit Dongen. Onder leiding van een overtuigende en energieke leadzangeres wist de band vooral in de 1e helft van haar optreden technisch een enorm hoog niveau te halen. Eén van de hoogtepunten van deze finale was de ‘into your face’- uitvoering van Rock And Roll van Led Zeppelin. Met verder o.a. Wishing Well van Gary Moore en It’s So Hard van Anouk wist de band een sterke interactie met het publiek op te bouwen en dat resulteerde in een klinkende overwinning bij de pubieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Regio-Finale staat The Booze Band dik verdiend bij de beste 18 coverbands van de Benelux die op 9 en 10 januari a.s. in de BENELUX Semi-Finals staan in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam! Hier wordt gestreden om een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv- en DVD-produkties ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Ook krijgen alle bands een live-single waarmee ze in The Clash-Hitlijst komen te staan. Gedurende 10 weken wordt de top 5 van deze hitlijst wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations. In de aanloop naar hun optreden in Paradiso ontvangen alle bands gratis bandcoaching en vocalcoaching zodat ze optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in gaan.

The Daltons in 013 TilburgThe Daltons in 013 TilburgThe Daltons in 013 TilburgThe Daltons in 013 Tilburg

Met de subtiele muzikale invalshoeken waarmee 5-mans Pop coverband The Daltons uit Eindhoven haar repertoire bewerkt weet ze elke keer weer zowel de vakjury als het publiek op te verrassen en vooral te boeien. Nummers als o.a. Kiss van Prince, Billie Jean van Michael Jackson en Higher Ground van Stevie Wonder krijgen daardoor een eigentijds karakter en geeft extra ruimte aan de individuele muzikanten om hun muzikale kwaliteiten optimaal te benutten. Het hoge niveau waarop de nummers worden neergezet, gebracht met een vleugje humor in de presentatie, zorgden voor een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen. The Daltons staat daarmee bij de 18 beste coverbands van dit 11e The Clash-seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden op het heilige podium van Paradiso Amsterdam (main hall). Hier wordt gestreden om een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv- en DVD-produkties ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Ook krijgen alle bands een live-single waarmee ze in The Clash-Hitlijst komen te staan. Gedurende 10 weken wordt de top 5 van deze hitlijst wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations. In de aanloop naar hun optreden in Paradiso ontvangen alle bands gratis bandcoaching en vocalcoaching zodat ze optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in gaan. Maurice Schalks werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.

Slash N' Roses in 013 TilburgSlash N' Roses in 013 TilburgSlash N' Roses in 013 TilburgSlash N' Roses in 013 Tilburg

Als een geoliede machine, maar absoluut zonder de nuances uit het oog te verliezen wist 5-mans Slash tribute Slash N’ Roses uit Gemert/Breda zowel de vakjury als het publiek van begin tot eind bij de ballen te pakken en niet meer los te laten tot het laatste akkoord van afsluiter Paradise City was weggeëbd. De strakke ritmesectie, het virtuoze gitaarspel en de vocale acrobatiek zorgden voor een ultieme eerbetoon aan Slash. Met hoogstaande uitvoeringen van o.a. Mean Bone van Slash’s Snakepit en By The Sword werd toegewerkt naar een zeer dynamisch einde van het optreden met Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses en het eerder genoemde Paradise City met als gevolg een zeer sterke interactie met het publiek dat compleet uit z’n dak ging. De vijf topmuzikanten haalden alles uit de kast en wisten daarmee bij de vakjury de 1e prijs binnen te spelen. Als vakjury-winnaar van deze Regio-Finale staat Slash N’ Roses bij de 18 beste coverbands van dit 11e The Clash-seizoen in de BENELUX Semi-Finals die op zaterdag 9 en zondag 10 januari a.s. worden gehouden op het heilige podium van Paradiso Amsterdam (main hall). Hier wordt gestreden om een plaats in de BENELUX Grand Finale, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. In Paradiso worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv- en DVD-produkties ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso’. Ook krijgen alle bands een live-single waarmee ze in The Clash-Hitlijst komen te staan. Gedurende 10 weken wordt de top 5 van deze hitlijst wekelijks geplugged bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations. In de aanloop naar hun optreden in Paradiso ontvangen alle bands gratis bandcoaching en vocalcoaching zodat ze optimaal voorbereid de BENELUX Semi-Finals in gaan.

In The Attic in 013 TilburgIn The Attic in 013 TilburgIn The Attic in 013 TilburgIn The Attic in 013 Tilburg

De laatste 30 minuten van deze finale van Regio Zuid Nederland werd op zeer dynamische wijze ingevuld door 4-mans Alternative Rock coverband In The Attic uit Asten. Met volle overgave, veel energie en technisch op zeer goed niveau bracht deze jonge band nummers als o.a. Full Steam Spacemachine van Royal Republic, Drones van Rise Against en This House Is A Circus van Arctic Monkeys. Met haar sterke podiumpresentatie wist In The Attic binnen no-time een dynamische interactie met het publiek op te bouwen wat resulteerde in een flinke moshpit. Drummer Stan Verbeek werd gekozen tot de beste drummer van deze Regio-Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.

Finale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 TilburgFinale Zuid-Nederland in 013 Tilburg

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? RockMuZine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency EVANS
Podiuminfo SONOR Maxazine Ticketmaster USA Music Import
David Eden Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands