• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016 Muziekcentrum The Box 16-10-2015

Rock coverband All Recovered uit Katwijk wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016

Partyrock coverband De Joekels uit Alphen a/d Rijn met publieksprijs naar finale Regio Zuid-Holland   

Op vrijdag 16 oktober jl. vond in Muziekcentrum The Box in Katwijk de 2e Voorronde plaats voor Regio Zuid Holland in de gerenommeerde bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016’. Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 4-mans Rock coverband All Recovered uit Katwijk wist met een sterk optreden de 1e plaats bij de vakjury te behalen. 5-mans Partyrock coverband De Joekels uit Alphen a/d Rijn zorgde voor een dynamisch optreden waarmee ze de meeste publieksstemmen wisten binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio Zuid-Holland die op zaterdag 13 februari a.s. ook wordt gehouden in The Box. De winnaars van deze finale gaan naar de finalerondes van Regio West Nederland die plaatsvinden in o.a. Melkweg Amsterdam, Podium de Vorstin in Hilversum en P60 in Amstelveen. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016’ ontvangen naast de eeuwige roem een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 betaalde optredens in de Benelux.

Mot Wat in The Box KatwijkMot Wat in The Box Katwijk
Mot Wat in The Box KatwijkMot Wat in The Box Katwijk

Het eerste half uur van deze voorronde was voor 5-mans Blues coverband Mot Wat uit Oud Beijerland. De formule van deze leuke band is om op de bekendere Bluesnummers Nederlandse teksten te schrijven en dat is goed gelukt. Met bewerkte nummers als o.a. HW Lied (Tulsa Time) van Eric Clapton, Margot (Sweet Home Chicago) van Blues Brothers en Van Mij (Pride And Joy) van Stevie Ray Vaughan maakte Mot Wat er een boeiend optreden van.


All Recovered in The Box KatwijkAll Recovered in The Box Katwijk
All Recovered in The Box KatwijkAll Recovered in The Box Katwijk

4-mans Rock coverband All Recovered uit Katwijk wist de vakjury te overtuigen met technisch goed verzorgd spel. Met nummers als o.a. The Dark van Anouk, You Give Love A Bad Name van Bon Jovi en War van Kensington scoorde de band niet alleen de 1e plaats bij de vakjury, maar wist ook het publiek goed mee te krijgen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat All Recovered in de finale van Regio Zuid-Holland die op zaterdag 13 februari a.s. wordt gehouden ook in Muziekcentrum The Box.


De Cassetteband in The Box KatwijkDe Cassetteband in The Box Katwijk
De Cassetteband in The Box KatwijkDe Cassetteband in The Box Katwijk

De derde band van deze voorronde was 5-mans Pop coverband De Cassetteband uit Haarlem e/o. De band wist een goed niveau te halen met uitvoeringen van o.a. I Believe In A Thing Called Love van The Darkness, Maniac van Michael Sembello en Ghostbusters van Ray Parker jr.


DICE in The Box KatwijkDICE in The Box Katwijk
DICE in The Box KatwijkDICE in The Box Katwijk

4-mans Classic Rock coverband DICE uit Leiden zette een sterke en dynamische set neer met een aantal hoogtepunten uit de jaren Rock-geschiedenis. Nummers als o.a. Ace Of Spades van Motörhead, Still Believe van Sweet’d Buster en Heroes van David Bowie werden met volle overgave en op goed niveau The Box in gespeeld.


De Joekels in The Box KatwijkDe Joekels in The Box Katwijk
De Joekels in The Box KatwijkDe Joekels in The Box Katwijk

5-mans Partyrock coverband De Joekels uit Alphen a/d Rijn was naar Katwijk gekomen om te laten zien dat ze een feest konden bouwen. En dat hebben ze laten zien en horen! Op volle kracht werd met nummers als o.a. Smoorverliefd van Doe Maar, Pump It van Black Eyes Peas en Go Johnny Go van Chuck Berry het publiek omarmd en in beweging gebracht. Met als beloning voor hun tomeloze inzet de meeste publieksstemmen staat De Joekels in de finale van Regio Zuid-Holland die wordt gehouden op zaterdag 13 februari a.s. ook in The Box.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden RockMuZine Podiuminfo Festivalinfo Koch
SONOR EVANS Maxazine Sound Vision Studio Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Ticketmaster USA Music Import Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands