• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Bakkeliet presenteert CD single en videoclip CC Den Heuvel 07-11-2015

Bakkeliet presenteert CD single en videoclip tijdens premiere nieuwe show

Een wel zeer goed gevuld Cultureel Centrum Den Heuvel in Alphen was zaterdag 7 november het toneel van de langverwachte CD en videoclip presentatie van Bakkeliet. Honderden trouwe Bakkeliet fans waren present om getuige te zijn van deze bijzondere gebeurtenis. De avond ging van start met twee, door de band persoonlijk uitgekozen, support acts: Sanne & Sophie en Aline. Deze dames zorgden met hun sfeervolle en ingetogen optredens voor een goed opgewarmd publiek.

Na een korte onderbreking was het moment daar; Bakkeliet betrad het podium om direct los te barsten met spetterende uitvoeringen van She Sells Sanctuary van The Cult en Long Blond Animal van Golden Earring. Een live uitvoering van dit Earring nummer is de B-kant van de de single van Bakkeliet geworden. Onder luid applaus werd na een half uur het optreden even stilgelegd en kreeg de band uit handen van niemand minder dan de Alphense wethouders Corrie Jansen en Ad van den Heijning, het eerste exemplaar van hun debuut single ‘I’m On Fire’ uitgereikt, waarna op de grote videoschermen de videoclip werd getoond. Een ovationeel applaus was het gevolg. Teken voor de band om direct weer los te barsten en de zaal op z’n kop te zetten met hun zeer energieke optreden.

Bakkeliet CD Presentatie

Deze avond was niet enkel een presentatie van de CD en videoclip, ook werden het nieuwe logo en de nieuwe website gepresenteerd en was het de premiere van de gloednieuwe Bakkeliet show. Een optreden van Bakkeliet was altijd al een feest, met hun nieuwe show doen ze daar nog een schepje bovenop; ruim 100 minuten met nog meer dynamiek en nog meer interactie met het publiek en halverwege het optreden een akoestische set waarbij de band, met z’n allen dicht bijeen vooraan het podium, een zeer intieme sfeer weet te creëren.

Bakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD Presentatie

Het laatste half uur van de show ging het dak eraf. Niemand kan stil blijven staan tijdens de uiterst energieke uitvoeringen van BZB’s Nooit Meer Nuchter of Killing In the Name Of van Rage Against The Machine. Als toegift werd de single I’m On Fire gespeeld in de akoestische setting compleet met banjo, accordeon en de prachtige 4-stemmige samenzang. De avond was compleet. Een indrukwekkend einde van een schitterend concert. 

Bakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD Presentatie

Met het winnen van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2014’ in een uitverkocht Poppodium 013 in Tilburg verdiende Bakkeliet o.a. een CD-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux. Met producer John Van den Borne (9 Mega Top 100 hits) werd een zeer verrassend nummer opgenomen in de befaamde Sound Vision Studios in Arnhem.I’m On Fire

CD Presentatie BakkelietBakkeliet koos ervoor het nummer ‘I’m On Fire’ van de legendarische Bruce Springsteen nieuw leven in te blazen. Het resultaat is een bloedmooie, volwassen en ingetogen versie van dit schitterende nummer. Opmerkelijk is het gebruikte instrumentarium. Bakkeliet weet met o.a. banjo, accordeon en perfecte samenzang een lichte Americana feel aan het nummer mee te geven zonder daarin te ver van het origineel te wijken. Met deze single schept Bakkeliet hoge verwachtingen en is de band klaar om ‘I’m On Fire’ nogmaals de hitlijsten in te jagen.

Artists & Bands | Promoter - Management - Bookings zal door middel van actieve plugging en distributie, in zowel Nederland als België, de single met videoclip optimaal presenteren aan alle landelijke en regionale radio en tv-stations, om zo vervolgens de diverse hitlijsten te bestormen en de naamsbekendheid en populariteit van Bakkeliet te vergroten.

De Bakkeliet single ‘I’m On Fire’ is te beluisteren en te downloaden via Spotify en iTunes.

De bijbehorende videoclip staat online en is te bekijken via deze link.

Bakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD PresentatieBakkeliet CD Presentatie

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Maxazine
Festivalinfo Podiuminfo EVANS Uw logo ook hier? Koch
RockMuZine Uw logo ook hier? Sound Vision Studio David Eden USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands