• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 The Livingroom 21-11-2015

Rock coverband Gods of Rock Tribute uit Enschede wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Pop coverband The Blitzers uit Zwolle met publieksprijs naar finale Regio Overijssel 

Op zaterdag 21 november jl. vond in Muziekcafé The Livingroom in Zwolle de 2e Voorronde plaats voor Regio Overijssel in de gerenommeerde bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2016’. Vier geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de Regio-Finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband Gods of Rock Tribute uit Enschede. Het publiek koos met minimaal verschil 4-mans Pop coverband The Blitzers tot winnaar. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Rregio Overijssel. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2016’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Gods of Rock Tribute in The Livingroom ZwolleGods of Rock Tribute in The Livingroom Zwolle
Gods of Rock Tribute in The Livingroom ZwolleGods of Rock Tribute in The Livingroom Zwolle

Het eerste half uur van deze voorronde was voor de uiteindelijke vakjury-winnaar Rock coverband Gods of Rock Tribute. De vijf mannen uit Enschede wisten met uitvoeringen van o.a. Chasing Cars van Snow Patrol, Bliss van Muse en Crazy Little Thing Called Love van Queen optimaal hun muzikale kwaliteiten te etaleren. Goede sounds, sterke dynamiek, uitstekende repertoirekeuze en muzikaal technisch op hoog niveau. Als vakjury-winnaar van deze voorronde plaatste Gods of Rock Tribute zich dik verdiend voor de finale van Regio Overijssel.


Ellys in The Livingroom ZwolleEllys in The Livingroom Zwolle
Ellys in The Livingroom ZwolleEllys in The Livingroom Zwolle

4-mans Akoestisch Pop coverband Ellys uit Enschede zette een boeiende set neer met interpretaties van nummers als o.a. Another Brick In The Wall van Pink Floyd, I’m On Fire van Bruce Springsteen en Blue Hotel van Chris Isaak. De band hanteert een frisse formule waarin het repertoire op vaak verrassende wijze is gearrangeerd.


The Woof in The Livingroom ZwolleThe Woof in The Livingroom Zwolle
The Woof in The Livingroom ZwolleThe Woof in The Livingroom Zwolle

De derde band van deze voorronde was 4-mans Classic Rock coverband The Woof uit Deventer. Goede muzikanten met een opvallend sterke gitarist. Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Remedy van The Black Crowes, Radar Love van Golden Earring en A Whole Lotta Love van Led Zeppelin wist de band zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren.


The Blitzers in The Livingroom ZwolleThe Blitzers in The Livingroom Zwolle
The Blitzers in The Livingroom ZwolleThe Blitzers in The Livingroom Zwolle

De afsluiter van deze voorronde was 4-mans Pop coverband The Blitzers uit Zwolle. Deze band wist er een mooi feest van te maken. Met prachtige glamour-outfits en een dito repertoire met nummers als o.a. Dynamite van Mud, Sugar Baby Love van The Rubettes en Rocking All Over The World van Status Quo wist The Blitzers de meeste publieksstemmen binnen te spelen en staat als publiekswinnaar van deze voorronde in de finale van Regio Overijssel.

The Livingroom ZwolleThe Livingroom Zwolle

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Koch Ticketmaster Maxazine EVANS Festivalinfo
Podiuminfo Sound Vision Studio Uw logo ook hier? USA Music Import David Eden
Uw logo ook hier? RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands