• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1st BENELUX Semi-Final 2015/2016 PARADISO 09-01-2016

Coverbands imponeren tijdens The Clash of the Cover Bands in volgepakt PARADISO

Finalisten BENELUX Grand Finale bekend

PARADISO Amsterdam was zaterdag 9 en zondag 10 januari jl. weer het belangrijkste podium van Nederland. In twee zinderende BENELUX Semi-Finals streden 18 regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO. Bij zowel de vakjury als ook bij de publieksstemmen werd het een zeer spannende strijd waarin de kwaliteit van de bands van enorm hoog niveau was en de onderlinge verschillen daarin minimaal. Zowel de vakjury als het uitzinnige publiek genoten intens van de gevarieerde line-up van beide Halve Finales.

De winnaars van de 1st BENELUX Semi-Final zijn Rock coverband MUCK uit Den Dolder bij de vakjury en Pop/Rock coverband EMPIRE uit Dedemsvaart bij het publiek. Rock coverband Cold Turkey uit Schermer en Pop/Dance coverband Jambassadors uit Utrecht eindigden beide op een zeer verdienstelijke 2e plaats bij respectievelijk de vakjury en het publiek.

De winnaars van de 2nd BENELUX Semi-Final op zondag 10 januari jl. zijn Soul coverband Blow Out! uit Amsterdam bij de vakjury en Classic Rock coverband The Booze Band uit Loon op Zand bij het publiek. Soul coverband Not2Bigband uit Zevenaar won de 2e prijs bij de vakjury en bij het publiek ging de 2e prijs naar Pop coverband Tenggara Boys uit Cuijk.

Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen na de winnaars, gezien over beide Semi-Finals ging de Wild-Card voor de negende finaleplaats naar Classic Rock coverband Moonshark uit Assen.

Invisable Hair in PARADISO AmsterdamInvisable Hair in PARADISO Amsterdam
Invisable Hair in PARADISO AmsterdamInvisable Hair in PARADISO Amsterdam
Invisable Hair in PARADISO AmsterdamInvisable Hair in PARADISO Amsterdam

De aftrap van deze 1st BENELUX Semi-Final in Poptempel PARADISO werd verricht door 5-mans Pop coverband Invisable Hair uit Bilzen (B). Met een 2e plaats bij de vakjury in de finale van Regio België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen was deze prachtige band doorgestoten naar de laatste 18 bands van deze ‘The Clash’-editie. Muzikaal technisch wist Invisable Hair wederom een sterk optreden neer te zetten. Met nummers als o.a. These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra, One Of Us van Joan Osborne en Brown Eyed Girl van Van Morrison zette de band weer een gevarieerde en frisse set neer en oogste ook grote waardering van het publiek. Van het nummer Achy Breaky Heart van Billy Ray Cyrus wordt een live-single geproduceerd die vanaf 1 februari in ‘The Clash Hitlijst’ staat en is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify.


Radiovox in PARADISO AmsterdamRadiovox in PARADISO Amsterdam
Radiovox in PARADISO AmsterdamRadiovox in PARADISO Amsterdam
Radiovox in PARADISO AmsterdamRadiovox in PARADISO Amsterdam

5-mans Rock coverband Radiovox uit Etten-Leur wist haar optreden tijdens de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg, waar ze als 2e bij de vakjury eindigde, met de juiste bezieling en podiumperformance te overtreffen. Met repertoire als o.a. All Over You van Live, New Born van MUSE en Roadhouse Blues van The Doors wisten de mannen van Radiovox zowel bij de vakjury als bij het publiek sterk te scoren. De indrukwekkende uitvoering van Lightning Crashes van Live wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is vanaf dat moment te downloaden bij iTunes en te streamen bij Spotify.


Jeff B.R.I.C.K. in PARADISO AmsterdamJeff B.R.I.C.K. in PARADISO Amsterdam
Jeff B.R.I.C.K. in PARADISO AmsterdamJeff B.R.I.C.K. in PARADISO Amsterdam
Jeff B.R.I.C.K. in PARADISO AmsterdamJeff B.R.I.C.K. in PARADISO Amsterdam

Met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio België/Luxemburg om Zaal Oosterhof in Lummen had Rock coverband Jeff B.R.I.C.K. uit Hoeselt zich geplaatst voor de BENELUX Semi-Finals. Met het kenmerkende heerlijke rauwe stemgeluid van de leadzanger en instrumentaal op zeer goed niveau brachten de vijf mannen een indrukwekkend optreden waarin geopend werd met She Sells Sanctuary van The Cult en via o.a. Paranoid van Black Sabbath werd toegewerkt naar de zeer interactieve afsluiter, een spectaculaire uitvoering van Blitzkrieg Bop van Ramones waarbij het inmiddels goed gevulde PARADISO helemaal uit zijn dak werd gespeeld. Van de krachtige uitvoering van I Put A Spell On You van Creedence Clearwater Revival wordt een live-single geproduceerd die vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ zal staan en waarmee Jeff B.R.I.C.K. de Nederlandse en Belgische hitlijsten kan gaan bestormen.


EMPIRE in PARADISO AmsterdamEMPIRE in PARADISO Amsterdam
EMPIRE in PARADISO AmsterdamEMPIRE in PARADISO Amsterdam
EMPIRE in PARADISO AmsterdamEMPIRE in PARADISO Amsterdam

Tijdens de finale van Regio Noord/Oost Nederland in Poppodium Metropool in Hengelo had Pop, Rock coverband EMPIRE uit Dedemsvaart op overtuigende wijze de 1e plaats bij de publieksstemmen binnen gespeeld en zo een plaats afgedwongen bij de beste 18 bands in de BENELUX Semi-Finals. In PARADISO liet de 8-mans formatie horen zich ontwikkeld te hebben tot een absolute topband. Met sterke arrangementen, goede dynamiek, uitgekiende repertoirekeuze en een boeiende, meeslepende podiumpresentatie wist de band het publiek en de vakjury te imponeren. Vanaf de bombastische openingsnummers Streets/War van Kensington via de indrukwekkende ballad Who’s Loving You van Jackson 5 tot en met de afsluiter Iedereen Is Van De Wereld van The Scene wist EMPIRE het publiek in haar greep te houden. Dit resulteerde uiteindelijk ook nu in een overtuigende overwinning bij de publieksstemmen en ook een hoge score bij de vakjury. Als publiekswinnaar van deze 1st BENELUX Semi-Final staat EMPIRE bij de beste negen bands van dit seizoen in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in het Klokgebouw in Eindhoven. Hier wordt gespeeld om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ met de bijbehorende prijzen: een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux. De uitvoering van Kids van Robbie Williams ft. Kylie Minogue wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ in is vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify.


Jackie Ramone & the Twins in PARADISO AmsterdamJackie Ramone & the Twins in PARADISO Amsterdam
Jackie Ramone & the Twins in PARADISO AmsterdamJackie Ramone & the Twins in PARADISO Amsterdam
Jackie Ramone & the Twins in PARADISO AmsterdamJackie Ramone & the Twins in PARADISO Amsterdam

De vijfde band van deze 1st BENELUX Semi-Final was 7-mans Rock & Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam had de band zich geplaatst bij de 18 beste bands van deze ‘The Clash’-editie en stonden op het ‘heilige’ podium van PARADISO. Met heerlijke klassiekers uit de sixties zoals o.a. I Saw Her Standing There van The Beatles, Don’t Think Twice van Bob Dylan en Roadhouse Blues van The Doors wist de band het publiek goed in beweging te krijgen. De prachtige uitvoering van Going Up The Country van Canned Heat wordt tot live-single geproduceerd en zal vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ staan en is vanaf dat moment te streamen via Spotify en te downloaden via iTunes waarmee een plaats in de hitlijsten in Nederland en België kan worden behaald.


MUCK in PARADISO AmsterdamMUCK in PARADISO Amsterdam
MUCK in PARADISO AmsterdamMUCK in PARADISO Amsterdam
MUCK in PARADISO AmsterdamMUCK in PARADISO Amsterdam

Tijdens de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam legden ze beslag op de 1e plaats bij de publieksstemmen en plaatsten ze zich voor de BENELUX Semi-Finals. Deze overwinning smaakte naar meer en er werd keihard toegewerkt naar dit optreden. Alle puzzelstukjes moesten op het juiste moment in elkaar passen. De vier mannen van Rock coverband MUCK uit Den Dolder haalden alles uit de kast en wisten enorm te pieken tijdens hun optreden op het ‘heilige podium’ van PARADISO! Technisch op hoog niveau, goede sounds, sterke arrangementen en met een goed doordachte repertoirekeuze wist de band een show neer te zetten om je vingers bij af te likken. Het was zowel voor de band als voor de vakjury en het publiek een optreden om nooit te vergeten. Met nummers als o.a. Money For Nothing van Dire Straits, de prachtige uitvoering van de ballad Inside My Head van Di-rect en de explosieve afsluiter Bohemian Rhapsody van Queen zorgde MUCK voor een van de hoogtepunten van deze Halve Finale en werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar. Als vakjury-winnaar van deze 1st BENELUX Semi-Final staat MUCK bij de beste negen bands van dit seizoen en speelt op zaterdag 23 april a.s. in de BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. De vakjury-winnaar én de publiekswinnaar ontvangen naast de eeuwige roem een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux én een tour van 20 optredens. Van de dynamische uitvoering van One Vision van Queen wordt een live-single geproduceerd en deze zal vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ staan en is vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en geeft MUCK de kans om de Nederlands en Belgische hitlijsten te bestormen. Gitarist Bjorn Velthuizen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze 1st BENELUX Semi-Final en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.


Cold Turkey in PARADISO AmsterdamCold Turkey in PARADISO Amsterdam
Cold Turkey in PARADISO AmsterdamCold Turkey in PARADISO Amsterdam
Cold Turkey in PARADISO AmsterdamCold Turkey in PARADISO Amsterdam

Ook 5-mans Rock coverband Cold Turkey uit Schermer wist haar vorige optreden in de finale van Regio West Nederland in Melkweg Amsterdam te toppen. Met volledige overgave wist de band optimaal gebruik te maken van de perfecte omstandigheden en zette een indrukwekkende performance neer. Vanaf de eerste tonen van Good Love Is On The Way van John Mayer pakte de band het volgepakte PARADISO in en wisten de vijf jonge toptalenten muzikaal technisch een zeer hoog niveau te halen. Via prachtige uitvoeringen van o.a. Find The Real van Alter Bridge en What I Want van Daughtry ft. Slash wist Cold Turkey werkte de band toe naar het laatste nummer, een explosieve uitvoering van Kickstart My Heart van Mötley Crüe. Opnieuw werd Cold Turkey beloond met een 2e plaats bij de vakjury en plaatste zich hiermee bij de beste negen bands van deze ‘The Clash’-editie die op zaterdag 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven de finale strijd aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’. Zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar van deze BENELUX Grand Finale worden beloond met o.a. een cd-contract met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. De dynamische uitvoering van Wicked Game van Chris Isaak wordt als live-single geproduceerd waarmee Cold Turkey vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. Deze single is vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en maakt daarmee kans om in de diverse hitlijsten te komen en airplay te scoren. Bassist Thijmen Leegwater en leadzangeres Suzan de Reus werden beide uitgeroepen tot respectievelijk beste bassist en vocalist(e) van deze 1st BENELUX Semi-Final en zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 11e seizoen van The Clash of the Cover Bands.


Slash N' Roses in PARADISO AmsterdamSlash N' Roses in PARADISO Amsterdam
Slash N' Roses in PARADISO AmsterdamSlash N' Roses in PARADISO Amsterdam
Slash N' Roses in PARADISO AmsterdamSlash N' Roses in PARADISO Amsterdam

Met de overwinning bij de vakjury in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg op zak wist 5-mans Rock coverband Slash N’ Roses, The Ultimate Slash Experience uit Gemert/Breda ook in deze 1st BENELUX Semi-Final te schitteren. Het ‘heilige’ podium van PARADISO stelde ook deze vijf topmuzikanten in staat om de zaal compleet uit z’n dak te spelen. Met volledige overgave, virtuoos gitaarspel en een indrukwekkende leadzanger die ook nu weer een sterke interactie met het publiek wist te bereiken werden nummers als o.a. Nighttrain, Knockin’ On Heaven’s Door en Paradise City perfect neergezet. De uitvoering van Live & Let Die zorgde bij velen voor kippenvel-momenten en wordt tot live-single geproduceerd. Met deze single staat Slash N’ Roses vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is het nummer te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. De wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België en wordt er alles aan gedaan om de nationale hitlijsten te bestormen.


Jambassadors in PARADISO AmsterdamJambassadors in PARADISO Amsterdam
Jambassadors in PARADISO AmsterdamJambassadors in PARADISO Amsterdam
Jambassadors in PARADISO AmsterdamJambassadors in PARADISO Amsterdam

6-mans Top 100 coverband Jambassadors uit Utrecht wist met een fenomenaal optreden PARADISO te laten exploderen. Muzikaal technisch op zeer hoog niveau, uitgekiende repertoirekeuze, eigentijdse arrangementen en een ongekend hoog entertainmentgehalte zijn slechts enkele van de belangrijkste ingrediënten voor deze succesformule. Vanaf de eerste tonen wisten de excellerende leadzangeres en de zeer interactieve leadzanger ondersteund door de vier topmuzikanten het publiek te ‘pakken’ en niet meer los te laten tot de laatste tonen waren uitgeklonken. 26 nummers kwamen in een vloeiende Dance-medley voorbij, slechts onderbroken door een fantastisch uitgevoerde ballad Hello van Adèle waarin de leadzangeres een ongelooflijk hoog niveau wist te halen, en bevatte fragmenten van o.a. Crazy In Love van Beyoncé, Who Let The Dogs Out van Baha Men en Lapdance van NERD. Jambassadors wist met haar indrukwekkende performance beslag te leggen op de 2e plaats bij de publieksstemmen en staat daarmee dik verdiend in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 23 april a.s. wordt gehouden in Klokgebouw Eindhoven. Hier spelen de beste negen bands van dit seizoen om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2015/2016’ en worden de vakjury-winnaar én de publiekswinnaar beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Per Hogendoorn en Thomas Dirkse werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste drummer en toetsenist van deze 1st BENELUX Semi-Final en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie. Van de combinatie Livin’ On A Prayer van Bon Jovi/Ain’t Nobody van Chaka Khan/Booyah! van Showtek wordt een live-single geproduceerd die vanaf 1 februari a.s. in ‘The Clash-Hitlijst’ komt te staan. Deze single is vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en de wekelijkse Top 5 wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België.

Radio Veronica zal wekelijks de belangrijkste stijgers en de Top 5 uitzenden in het programma van
Michael Blijleven op maandag t/m donderdag tussen 20.00 uur en 24.00 uur.


The Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam

The Clash of the Cover Bands in PARADISO AmsterdamThe Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam
The Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam
The Clash of the Cover Bands in PARADISO AmsterdamThe Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam

‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ op RTL5
Het door Artists & Bands ontwikkelde en geproduceerde programma wordt vanaf zaterdag 26 maart a.s. in een serie van 6 afleveringen bij RTL5 uitgezonden. Alle bands zijn in aanloop naar de BENELUX Grand Finale van The Clash of the Cover Bands op 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven intensief gevolgd. Oefensessies, bandcoaching, voorrondes, de Semi-Finals in PARADISO… alles is gefilmd en vanaf 26 maart zal bij RTL5 in afleveringen van 25 minuten 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO' worden uitgezonden! Iedere zaterdagavond, direct na de hoofdfilm is het tijd voor een half uur te gekke live muziek, interviews met deelnemende bands en een kijkje achter de schermen van de grootste bandcompetitie van de Benelux. De laatste 2 afleveringen staan volledig in het teken van de Grand Finale van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition'. Hier worden, voor een uitzinnige menigte ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ uitgereikt in de categorieën ‘vakjury’ en ‘publieks favoriet’. Ook worden de 'Individuele Awards' aan de beste muzikanten van deze 'The Clash'-editie én 'The Clash Hitlijst Award' uitgereikt.


The Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam

The Clash of the Cover Bands in PARADISO AmsterdamThe Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam
The Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam
The Clash of the Cover Bands in PARADISO AmsterdamThe Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam
The Clash of the Cover Bands in PARADISO AmsterdamThe Clash of the Cover Bands in PARADISO Amsterdam

BENELUX Grand Finale op zaterdag 23 april a.s. in het Klokgebouw in Eindhoven
De negen bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren zijn gekomen, wacht op zaterdag 23 april a.s. een zinderende BENELUX Grand Finale in het Klokgebouw in Eindhoven. Hier beslist de vakjury welke band de 'The Clash of the Cover Bands Award 2015/2016' ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2015/2016'. De twee winnaars worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip, incl. plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

Koop hier de kaarten voor deze zinderende finale.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke en wellicht internationale doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. de winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2011/2012’ Koyle. Deze Belgische Rock coverband bestormde wekenlang de Nederlandse hitlijsten met hun single ‘End Of June’. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te hebben gestaan", aldus bassist Roland Kellens van Koyle. "Tijdens 'The Clash', maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens blijven binnenstromen. Geweldig!!!"


Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan ook op voor ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’ en laat je horen!

Hier kun je je coverband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux!

 

 

(Foto's: Ron van Varik en Karin Rovekamp)

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Podiuminfo USA Music Import Sound Vision Studio Maxazine
Artists & Bands Booking Agency EVANS Uw logo ook hier? David Eden Uw logo ook hier?
Festivalinfo Koch SONOR Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands