• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Podiumcafé de Vorstin 30-01-2016

80’s Pop Rock coverband The Royaltease uit Hilversum wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Americana coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum met publieksprijs naar finale Regio 't Gooi/Eemland  

Op zaterdag 30 januari jl. vond in een uitverkocht Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 1e voorronde plaats voor Regio ’t Gooi/Eemland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’! Vijf geselecteerde bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan om een plaats te bemachtigen in de finale van deze regio en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende avond waarin de bands alles uit de kast haalden ging de 1e plaats bij de vakjury naar 6-mans 80’s Pop, Rock coverband The Royaltease uit Hilversum. De overwinning bij de publieksstemmen ging naar 8-mans Americana coverband The Royal Hillbilly Club eveneens uit Hilversum. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale die op zaterdag 7 mei a.s. wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ ontvangen o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

A'Little Late in Podiumcafé de Vorstin HilversumA'Little Late in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
A'Little Late in Podiumcafé de Vorstin HilversumA'Little Late in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De eerste band van deze voorronde was 5-mans Pop coverband A’Little Late uit Leiden. Met prachtige uitvoeringen van o.a. New Shoes van Paolo Nutini, Tell Me ‘Bout It van Joss Stone en Hello van Adéle waarin vooral de leadzangeres grote indruk maakte, wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek zeer hoog te scoren. De lat was voor de andere bands meteen hoog gelegd. Als beloning voor haar geweldige performance staat A’Little Late met een Wild-Card in de finale van Regio Zuid-Holland die op zaterdag 13 februari wordt gehouden in Muziekcentrum The Box in Katwijk (ZH).

Matching Socks in Podiumcafé de Vorstin HilversumMatching Socks in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
Matching Socks in Podiumcafé de Vorstin HilversumMatching Socks in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

4-mans Pop coverband Matching Socks uit Hilversum wist enorm te imponeren met prachtige uitvoeringen van o.a. Somedays van Room Eleven, Beggin’ van Bertolf en Take Me To Church van Hozier. De band weet onder leiding van de uitstekende leadzangeres de nummers compleet naar zich toe te trekken en met subtiele arrangementen het geheel muzikaal zeer boeiend te houden. Ondanks de smalle bezetting van de band blijven de nummers goed overeind. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist Matching Socks zeer goed te scoren en is daarmee genomineerd voor een Wild-Card die recht geeft op een extra plaats in de finale van Regio ’t Gooi/Eemland.


The Royaltease in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Royaltease in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The Royaltease in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Royaltease in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Het muzikale hoogtepunt volgens de vakjury werd deze avond gebracht door 6-mans 80’s Pop, Rock coverband The Royaltease uit Hilversum. Muzikaal technisch op hoog niveau met uitgekiende sounds en een aanstekelijke passie werd niet alleen het publiek flink in beweging gebracht maar wist de band ook de vakjury te overtuigen. Nummers als o.a. Tainted Love van Soft Cell, Alive And Kicking van Simple Minds en Vienna van Ultravox werden als een goed geoliede machine de volle zaal in gespeeld en zorgden voor veel energie en een hoog entertainmentgehalte. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat The Royaltease overtuigend in de finale van Regio ’t Gooi/Eemland die op zaterdag 7 mei a.s. wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin.


The Royal Hillbilly Club in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Royal Hillbilly Club in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
The Royal Hillbilly Club in Podiumcafé de Vorstin HilversumThe Royal Hillbilly Club in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

Wat een geweldige performance werd er neergezet door 8-mans Americana coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum. Met haar unieke semi-akoestische bezetting en eigen interpretaties van het repertoire waaronder nummers als Creep van Radiohead, I Wanna Be Like You van Disney’s The Jungle Book, weet de band vanaf het eerste moment het publiek te raken en ontstaat er direct een interactie die uitmondt in een ovationeel applaus tijdens de laatste klanken van het afsluitende nummer Oerend Hard van Normaal. Met een overtuigende 1e plaats bij de publieksstemmen plaatste The Royal Hillbilly Club zich voor de finale van Regio ’t Gooi/Eemland die op zaterdag 7 mei a.s. wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin.


#trendingtopic in Podiumcafé de Vorstin Hilversum#trendingtopic in Podiumcafé de Vorstin Hilversum
#trendingtopic in Podiumcafé de Vorstin Hilversum#trendingtopic in Podiumcafé de Vorstin Hilversum

De laatste 30 minuten van deze voorronde waren voor Rock coverband #trendingtopic uit Hilversum. Met volle overgave werden nummers als Are You Gonna Be My Girl van Jet, Beat It van Michael Jackson en een prachtige intense uitvoering van Stil In Mij van Van Dik Hout gebracht. Een mooie afsluiting van deze boeiende, dynamische en gevarieerde 1e voorronde.

Podiumcafé de Vorstin HilversumPodiumcafé de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Festivalinfo EVANS RockMuZine Uw logo ook hier?
Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR Koch
Ticketmaster Maxazine Uw logo ook hier? Podiuminfo USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands