• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Poppodium Apollo @ Groothuis 29-01-2016

Classic Rock coverband Local uit Beilen wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Top 100 coverband Level Up uit Klazienaveen met publieksprijs naar finale Regio Drenthe/Groningen 

Vrijdag 29 januari jl. vond in Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen de 2e voorronde plaats voor Regio Drenthe/Groningen in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’! Onder grote publieke belangstelling speelden vijf geselecteerde coverbands om een plaats in de finale en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. In de categorie vakjury wist 5-mans Classic Rock coverband Local uit Beilen zich naar de overwinning te spelen. Bij de publieksstemmen ging de hoogste score naar 9-mans Top 100 coverband Level Up uit Klazienaveen. Beide bands staan in de finale van Regio Drenthe/Groningen die op zaterdag 12 maart a.s. wordt gehouden ook in Poppodium Apollo @ Groothuis.

Local in Apollo @ Groothuis EmmenLocal in Apollo @ Groothuis Emmen
Local in Apollo @ Groothuis EmmenLocal in Apollo @ Groothuis Emmen

De aftrap van deze 2e voorronde werd verzorgd door 5-mans Classic Rock coverband Local uit Beilen. Met repertoire als o.a. Love Is The Drug van Roxy Music, Still In Love With You van Thin Lizzy en Hot Legs van Rod Stewart wist de band muzikaal technisch een hoogstaande set neer te zetten. Met sterke arrangementen, goede sounds en een overtuigende energie waar de passie vanaf spatte speelde Local zich naar de 1e plaats bij de vakjury en staat daarmee in de finale van Regio Drenthe/Groningen op zaterdag 12 maart a.s. wederom in Poppodium Apollo @ Groothuis in Emmen.


Greenhouse in Apollo @ Groothuis EmmenGreenhouse in Apollo @ Groothuis Emmen
Greenhouse in Apollo @ Groothuis EmmenGreenhouse in Apollo @ Groothuis Emmen

5-mans Rock coverband Greenhouse uit Erica wist een sterke set neer te zetten met nummers als o.a. God Save The Queen van Sex Pistols, een eigen interpretatie van Lose Yourself van Eminem en de massaal door het publiek meegezongen Gay Bar van Electric Six. Greenhouse weet de nummers een eigen feel mee te geven en onderscheidt zich daarmee van bands met vergelijkbaar repertoire. Zowel bij de vakjury als bij het publiek wist de band een hoge score te


Level Up in Apollo @ Groothuis EmmenLevel Up in Apollo @ Groothuis Emmen
Level Up in Apollo @ Groothuis EmmenLevel Up in Apollo @ Groothuis Emmen

Met een zeer gevarieerde setlijst en volle overgave speelde 9-mans Top 100 coverband Level Up uit Klazienaveen zich naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Nummers als o.a. Kom Van Dat Dak Af van Peter Koelewijn, Man I Feel Like A Woman van Shania Twain en Uptown Funk van Mark Ronson fr. Bruno Mars werden op goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte gebracht. De band wist vanaf de 1e tonen het publiek goed in beweging te krijgen en maakte er een mooi feest van. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat Level Up in de finale van Regio Drenthe/Groningen die op zaterdag 12 maart a.s. wordt gehouden in Poppodium Apollo @ Groothuis.


Aborted by User in Apollo @ Groothuis EmmenAborted by User in Apollo @ Groothuis Emmen
Aborted by User in Apollo @ Groothuis EmmenAborted by User in Apollo @ Groothuis Emmen

De vierde band van deze voorronde was Party Rock coverband Aborted by User uit Hoogezand. De vijf podiumbeesten wisten met interpretaties van nummers als o.a. Brown Eyed Girl van Van Morrison, De Glimlach Van Een Kind van Willy Alberti en Hello van Martin Solvelg een prima interactie met het publiek op te bouwen. Deze band is zeer geschikt voor afterparty’s.


Hart Geruis in Apollo @ Groothuis EmmenHart Geruis in Apollo @ Groothuis Emmen
Hart Geruis in Apollo @ Groothuis EmmenHart Geruis in Apollo @ Groothuis Emmen

Het laatste half uur was voor 8-mans Top 100 coverband Hart Geruis uit Groningen. Met volle overgave wist de band met nummers als o.a. Uptown Funk van Mark Ronson ft. Bruno Mars, Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato en Are You Gonna Be My Girl van Jet het publiek uit haar dak te laten gaan. Sterke nummerkeuze met een hoog entertainmentgehalte zorgden voor een prima afsluiting van deze boeiende voorronde.

Apollo @ Groothuis EmmenApollo @ Groothuis Emmen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Koch Podiuminfo David Eden
RockMuZine Maxazine SONOR Ticketmaster EVANS
Sound Vision Studio Uw logo ook hier? USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands