• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2016/2017 Café Bolle 26-02-2016

Pop coverband Still Blue uit Schoonhoven wint voorronde The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Labbelled uit Oss met publieksprijs naar finale Regio West Brabant 

Op vrijdag 26 februari jl. vond in Café Bolle in Tilburg de 2e voorronde plaats voor Regio West Brabant in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Vier geselecteerde bands mochten hun muzikale kwaliteiten etaleren en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 6-mans Pop coverband Still Blue uit Schoonhoven en 5-mans Rock coverband Labelled uit Oss wist de publieksprijs binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio West Brabant die op zaterdag 2 april a.s. wordt gehouden ook in Café Bolle. De winnaars van deze finale plaatsen zich voor de finalerondes van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) die in mei 2016 van start gaan in o.a. Poppodium de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg. Uiteindelijk zullen de 18 beste coverbands van de Benelux zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. Hier worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-produktie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ zoals die van vorige editie te zien is vanaf 26 maart a.s. op RTL5 en krijgen alle bands een live-single voor The Clash Hitlijst die nu te beluisteren is op Radio Veronica. 

Still Blue in Café Bolle TilburgStill Blue in Café Bolle Tilburg
Still Blue in Café Bolle TilburgStill Blue in Café Bolle Tilburg

Het eerste half uur van deze voorronde was voor 6-mans Pop coverband Still Blue uit Schoonhoven. Met prachtige uitvoeringen van nummers als o.a. R.U. Mine van Arctic Monkeys, Proud Mary van Tina Turner en Tie Your Mother Down van Queen toonde de band haar veelzijdigheid. De band groeide in haar optreden naar een hoog niveau en wist zowel de vakjury als het publiek te overtuigen met instrumentaal strak, dynamisch en energiek spel en vocaal twee zeer sterke leadzangeressen met een sterke uitstraling en een hoog entertainmentgehalte. Als overtuigend vakjury-winnaar van deze voorronde gaat Still Blue naar de volgende halte op 'The only road tot PARADISO'.


The Hot Dogs in Café Bolle TilburgThe Hot Dogs in Café Bolle Tilburg
The Hot Dogs in Café Bolle TilburgThe Hot Dogs in Café Bolle Tilburg

Rock & Roll zoals het bedoeld is. Dat is de formule van 9-mans Rock & Roll coverband The Hot Dogs uit St. Willebrord. Deze band doet er alles aan om de juiste feel over te brengen en dat zowel in de presentatie als in de muzikale benadering. Nummers als o.a. Johnny B. Goode van Chuck Berry, Suspicious Minds van Elvis Presley en Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis worden niet alleen met passie maar ook met de juiste feel en sounds het publiek in gespeeld.


Lock 'n Load in Café Bolle TilburgLock 'n Load in Café Bolle Tilburg
Lock 'n Load in Café Bolle TilburgLock 'n Load in Café Bolle Tilburg

5-mans Rock coverband Lock ’n Load uit Someren wist ondanks een verkouden leadzangeres toch een goed beeld te geven van haar muzikale kwaliteiten. Met nummers als o.a. Stairway To Heaven van Led Zeppelin, Misery Business van Paramore en Thunderstuck van AC/DC wist de band het publiek in beweging te krijgen.


Labelled in Café Bolle TilburgLabelled in Café Bolle Tilburg
Labelled in Café Bolle TilburgLabelled in Café Bolle Tilburg

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 5-mans PunkRock coverband Labelled uit Oss. Met krachtige uitvoeringen van nummers als o.a. Blitzkrieg Bop van The Ramones, We’re Not Gonna Take It van Twisted Sister en Fallen Leaves van Billy Talent speelde de band zich naar de publieksprijs van deze voorronde en staat daarmee in de finale die op zaterdag 2 april a.s. wordt gehouden ook in Café Bolle. De winnaars van deze finale ontvangen niet alleen de Awards voor de beste coverband van deze regio bij de vakjury en het publiek, maar stromen tevens door naar de finalerondes van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) die worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven, MEZZ Breda en 013 Tilburg.

Café Bolle TilburgCafé Bolle Tilburg

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Podiuminfo EVANS Ticketmaster David Eden
Uw logo ook hier? USA Music Import Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
Maxazine Artists & Bands Booking Agency SONOR Sound Vision Studio Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands