• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2016/2017 MEZZ - Main Hall 28-05-2016

Rock coverband DeepWhite uit Tilburg wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Pop coverband The Eucalyptics uit Etten-Leur met publieksprijs naar finale Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg

Zaterdag 28 mei jl. vond in Poppodium MEZZ in Breda de 1e Halve Finale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ Zes bands zorgden voor een dynamische en boeiende avond en werden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg en was de 2e plaats voor 4-mans Pop coverband Echoes of Industry uit Geldrop. 6-mans Pop coverband The Eucalyptics uit Etten-Leur speelde zich overtuigend naar de 1e plaats bij de publieksstemmen en eindigde 7-mans Pop coverband Careless Fools uit Breda op een zeer verdienstelijke 2e plaats. Deze vier prachtige bands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van deze Regio-Finale vertegenwoordigen Regio Zuid Nederland bij de 18 beste bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO!

Respect Elvis in MEZZ BredaRespect Elvis in MEZZ Breda
Respect Elvis in MEZZ BredaRespect Elvis in MEZZ Breda

De eerste band die het prachtige podium van MEZZ mocht betreden was 9-mans Elvis Presley tribute Respect Elvis uit Tilburg. Met volle overgave en op goed muzikaal niveau bracht de band met nummers als o.a. Burning Love, Suspicious Minds en My Way een uitstekende ode aan haar muzikale held.


Township Rebellion in MEZZ BredaTownship Rebellion in MEZZ Breda
Township Rebellion in MEZZ BredaTownship Rebellion in MEZZ Breda

Met sterke uitvoeringen van o.a. Creep van Radiohead, Tie Your Mother Down van Queen en Psycho van Muse wist 4-mans Rock coverband Township Rebellion uit Elshout ook nu weer goed te scoren bij de vakjury en veel waardering te oogsten bij het publiek.


The Eucalyptics in MEZZ BredaThe Eucalyptics in MEZZ Breda
The Eucalyptics in MEZZ BredaThe Eucalyptics in MEZZ Breda

Als publieksfavoriet in de vorige ronde had 6-mans Pop coverband The Eucalyptics uit Etten-Leur zich geplaatst voor deze Halve Finale en ook nu wist de band zich met een sterke set en een overtuigende performance naar de overwinning te spelen bij de publieksstemmen. Nummers als Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, Starlight van Slash en Nutbush City Limits van Tina Turner zorgden voor een uitstekende interactie met het enthousiaste publiek. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat The Eucalyptics bij de beste negen bands van Regio Zuid Nederland in de Regio-Finale die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van deze finale plaatsen zich bij de beste 18 bands van dit seizoen in de BENELUX Semi-Finals in Poptempel PARADISO in Amsterdam.


DeepWhite in MEZZ BredaDeepWhite in MEZZ Breda
DeepWhite in MEZZ BredaDeepWhite in MEZZ Breda

Het muzikale hoogtepunt van deze avond werd gebracht door 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg. De band bestaat uit zes topmuzikanten die niet alleen individueel een zeer hoog niveau bereiken, maar ook steeds meer naar elkaar toegroeien wat resulteert in een spetterende bandprestatie. Goede sounds, sterke dynamiek en ook in de presentatie weet de band steeds meer te boeien. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Smoke On The Water van Deep Purple, Is This Love van Whitesnake en de prachtige afsluiter Child In Time van Deep Purple speelde DeepWhite zich naar de 1e plaats bij de vakjury. Hiermee staat deze topband bij de beste negen bands van Zuid Nederland die in de Regio-Finale op zondag 23 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg spelen om de Awards voor de beste coverband bij de vakjury én het publiek en daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam.


Echoes of Industry in MEZZ BredaEchoes of Industry in MEZZ Breda
Echoes of Industry in MEZZ BredaEchoes of Industry in MEZZ Breda

De vijfde band van deze Halve Finale was 4-mans Pop coverband Echoes of Industry uit Geldrop. Ondanks wat technische problemen liet de band zich niet uit het veld slaan en wist een sterk optreden neer te zetten. Met boeiende uitvoeringen van nummers als Angels van Robbie Williams, Message In A Bottle van The Police en de krachtige uitsmijter Rain Down On Me van Kane wist Echoes of Industry een 2e plaats te scoren bij de vakjury. Hiermee staat de band dik verdiend in de Regio-Finale op zondag 23 oktober a.s. in Poppodium 013 in Tilburg.


Careless Fools in MEZZ BredaCareless Fools in MEZZ Breda
Careless Fools in MEZZ BredaCareless Fools in MEZZ Breda

Het laatste half uur van deze avond was voor 7-mans Pop coverband Careless Fools uit Breda. Als publiekswinnaar van Regio West Brabant geplaatst voor deze Halve Finale van Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) wist de band ook nu het publiek weer te overtuigen. Met energieke uitvoeringen van o.a. Shut Up And Dance van Walk the Moon, Insomnia van Faithless en We Will Rock You van Queen liet de band haar veelzijdigheid horen en wist met groot gemak het enthousiaste publiek in beweging te krijgen. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Careless Fools zich voor de Regio-Finale die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. In deze finale wordt gespeeld om de Awards voor de beste coverband van Regio Zuid Nederland bij de vakjury en de publieksstemmen. De winnaars mogen deze regio vertegenwoordigen in de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in Poptempel PARADISO in Amsterdam.


MEZZ BredaMEZZ Breda

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine RockMuZine Koch Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
Sound Vision Studio SONOR David Eden Podiuminfo Ticketmaster
Uw logo ook hier? EVANS Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands