• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde extra landelijke cyclus 2016/2017 Altstadt 05-06-2016

Allround coverband Groove@Work uit Uden wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 

Skunk Anansie tribute Viruz uit Eindhoven met publieksprijs naar finale extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum 

Zondag 5 juni jl. vond in Muziekcafé Altstadt Eindhoven de 1e voorronde plaats in de extra landelijke cyclus van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zes geselecteerde bands streden om twee plaatsen in de finale die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Bij de vakjury ging de overwinning naar 6-mans Allround coverband Groove@Work uit Uden. 4-mans Skunk Anansie tribute Viruz uit Eindhoven wist de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale waar de beste negen bands van deze extra cyclus de muzikale strijd met elkaar aangaan om twee plaatsen in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip én een tour van 20 optredens in de Benelux.

No Romans Today in Altstadt EindhovenNo Romans Today in Altstadt Eindhoven
No Romans Today in Altstadt EindhovenNo Romans Today in Altstadt Eindhoven

De eerste band van deze voorronde was 5-mans Rock coverband No Romans Today uit Nijmegen. Op goed niveau bracht deze jonge band een gevarieerde set met nummers als Cocaine van Eric Clapton, Arlandria van Foo Fighters en Tie Your Mother Down van Queen.


The Privateers in Altstadt EindhovenThe Privateers in Altstadt Eindhoven
The Privateers in Altstadt EindhovenThe Privateers in Altstadt Eindhoven

Muzikaal technisch werd er met regelmaat een zeer hoog niveau gehaald door 5-mans Rock coverband The Privateers uit Bergen op Zoom. Sterke uitvoeringen van o.a. Anastacia van Slash, Blackbird van Alter Bridge en Whole Lotta Rosie van AC/DC zorgden voor een goede score bij de vakjury.


Viruz in Altstadt EindhovenViruz in Altstadt Eindhoven
Viruz in Altstadt EindhovenViruz in Altstadt Eindhoven

Met goede sounds, de juiste feel en met volle overgave wisten de vier ervaren bandleden van Skunk Anansie tribute Viruz uit Eindhoven niet alleen goed te scoren bij de vakjury maar uiteindelijk ook de meeste publieksstemmen binnen te spelen. Met boeiende uitvoeringen van o.a. Political, Hedonism en Weak liet de band horen over enorm veel potentie te beschikken. Als publiekswinnaar van deze voorronde plaatste Viruz zich zeer verdiend voor de finale van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier strijden negen finalisten om de Awards voor de vakjury-winnaar en de publiekswinnaar en tevens een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!


Groove@Work in Altstadt EindhovenGroove@Work in Altstadt Eindhoven
Groove@Work in Altstadt EindhovenGroove@Work in Altstadt Eindhoven

De vierde band van deze voorronde was 6-mans Allround coverband Groove@Work uit Uden. Muzikaal technisch op zeer goed niveau, sterke arrangementen en energieke uitvoeringen van nummers als Treasure van Bruno Mars, Dark Horse van Katy Perry en Tonight van Jett Rebel zorgden niet alleen voor de hoogste score bij de vakjury maar ook voor een spannende strijd bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat Groove@Work in de finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De laatste stap richting PARADISO!


EXTRAWBERRY in Altstadt EindhovenEXTRAWBERRY in Altstadt Eindhoven
EXTRAWBERRY in Altstadt EindhovenEXTRAWBERRY in Altstadt Eindhoven

4-mans Mash Up coverband EXTRAWBERRY uit Eindhoven wist binnen no-time het publiek in beweging te brengen met uitgekiende mash-ups en een zeer dynamische podiumpresentatie. Met fragmenten van o.a. Hide U van Kosheen, Paradise by the Dashboardlight van Meat Loaf en We Are The Champions van Queen (speciaal voor de PSV-supporters) zorgde de band voor een prima feestje en een goede score bij de publieksstemmen.


Cluster in Altstadt EindhovenCluster in Altstadt Eindhoven
Cluster in Altstadt EindhovenCluster in Altstadt Eindhoven

Het laatste half uur was voor 8-mans Soul & Funk coverband Cluster uit Breda. Goede muzikanten en vooral opvallend sterke zangeressen. Zowel in de leadzang als in de samenzang wisten ze regelmatig indruk te maken. Met nummers als Ain’t Nobody van Chaka Khan, Ain’t No Sunshine van Bill Withers en Tell Me About It van Joss Stone liet Cluster een zeer goede indruk achter bij vooral de vakjury.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Uw logo ook hier? Ticketmaster Maxazine Koch
RockMuZine David Eden Sound Vision Studio USA Music Import EVANS
Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency SONOR


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands