• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Finale Overijssel 2016/2017 Metropool - Main Hall 04-06-2016

Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen wint vakjury-Award Regio Overijssel in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!  

Rock coverband Fools Gold uit Lettele met publieks-Award naar finale Regio Oost Nederland in Podium Gigant in Apeldoorn 

Zaterdag 4 juni jl. vond in Poppodium Metropool in Hengelo de finale plaats van Regio Overijssel in de bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! De zes beste bands van Overijssel streden hier om de Awards bij de vakjury en de publieksstemmen. Bij de vakjury ging de Award naar 4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen. In de categorie publieksstemmen was de Award voor 5-mans Rock coverband Fools Gold uit Lettele. Beide bands speelden zich hiermee ook naar een plaats in de finale van Regio Oost Nederland waar de beste bands uit Overijssel en Gelderland het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens in de Benelux.

Fools Gold in Metropool HengeloFools Gold in Metropool Hengelo
Fools Gold in Metropool HengeloFools Gold in Metropool Hengelo

De aftrap van deze finale werd verricht door 5-mans Rock coverband Fools Gold uit Lettele. Met overtuiging en volle overgave speelden de vijf mannen zich met nummers als Lonely Boy van Black Keys, Whiskey In The Jar van Metallica en Killing In The Name van Rage Against The Machine naar een uiteindelijke 1e plaats bij de publieksstemmen. Naast de Award van de publieksprijs ontving de band ook een ticket voor de volgende ronde: de Regio-Finale van Oost Nederland die op zaterdag 24 september a.s. wordt gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Hier spelen de acht beste bands uit Gelderland en Overijssel om twee plaatsen in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO: de vakjury-winnaar en de publiekswinnaar.


PremiuM Rock in Metropool HengeloPremiuM Rock in Metropool Hengelo
PremiuM Rock in Metropool HengeloPremiuM Rock in Metropool Hengelo

5-mans Rock coverband PremiuM Rock uit Heino wist op goed niveau een set neer te zetten met nummers als Heaven Nor Hell van Volbeat, Knockin’ On Heavens Door van Guns N’ Roses en Rocking In A Free World van Neil Young. Complimenten voor de nieuwe zangeres die zich in korte tijd in heeft moeten werken en een uitstekende performance wist neer te zetten.


Four the Record in Metropool HengeloFour the Record in Metropool Hengelo
Four the Record in Metropool HengeloFour the Record in Metropool Hengelo

Met slechts een akoestisch gitaar als ondersteunend muzikaal tapijtje wisten de drie uitstekende zangeressen van Four the Record uit Marknesse de spanningsboog strak te houden. Met bewerkingen van Faith van George Michael, Royals van Lorde en Shut Up And Dance van Walk the Moon werd er regelmatig een zeer hoog niveau gehaald zowel in de leadzang als in de samenzang. Met een 2e plaats bij de vakjury plaatste Four the Record zich voor de Regio-Finale Oost Nederland op zaterdag 24 september a.s. in Podium Gigant in Apeldoorn. Hier spelen de acht beste bands van Gelderland en Overijssel om twee tickets (vakjury-winnaar en publiekswinnaar) voor de BENELUX Semi-Finals in PARADISO!


The Green Monkeys in Metropool HengeloThe Green Monkeys in Metropool Hengelo
The Green Monkeys in Metropool HengeloThe Green Monkeys in Metropool Hengelo

Het muzikale hoogtepunt van deze finale werd bij de vakjury gebracht door 4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen. Op muzikaal zeer goed niveau en met een uitstekende podiumpresentatie speelden de vier jonge talenten zich met nummers als Tie Your Mother Down van Queen, Money For Nothing van Dire Straits en By The Way van Red Hot Chili Peppers naar de overwinning. Niet alleen ontving de band de vakjury-Award maar plaatste zij zich ook voor de Regio-Finale van Oost Nederland die op zaterdag 24 september a.s. wordt gehouden in Podium Gigant in Apeldoorn. Hier spelen de beste bands uit Gelderland en Overijssel om twee tickets voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam!


The Blitzers in Metropool HengeloThe Blitzers in Metropool Hengelo
The Blitzers in Metropool HengeloThe Blitzers in Metropool Hengelo

De vijfde band van deze finale was 4-mans Seventies coverband The Blitzers uit Zwolle. Met een gevarieerde set en op muzikaal goed niveau werd er met nummers als I Love Rock And Roll van Joan Jet, Amarillo van Tony Christie en So Lonely van The Police een goede interactie met het publiek opgebouwd. Dit resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats bij de publieksstemmen en daarmee een plaats in de Regio-Finale Oost Nederland. Hier gaat The Blitzers de muzikale strijd aan met de beste bands uit Gelderland en Overijssel om twee plaatsen (vakjury-winnaar en publiekswinnaar) in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO Amsterdam.


The Woof in Metropool HengeloThe Woof in Metropool Hengelo
The Woof in Metropool HengeloThe Woof in Metropool Hengelo

De laatste 30 minuten van deze finale waren voor 4-mans Rock coverband The Woof uit Deventer. Met sterke uitvoeringen van o.a. Remedy van The Black Crowes, Blues Hand Me Down van Vintage Trouble en Brown Sugar van The Rolling Stones zorgde de band voor een prima afsluiting van deze finale van Regio Overijssel.

Metropool HengeloMetropool Hengelo

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine Koch Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster
Maxazine Sound Vision Studio David Eden SONOR Festivalinfo
USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency EVANS Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands