• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio Zuid 2016/2017 Cacaofabriek 10-06-2016

Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel wint halve finale Regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!  

Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers met publieksprijs naar Regio-Finale in Poppodium 013 in Tilburg 

Vrijdag 10 juni jl. vond in Podium de Cacaofabriek in Helmond de 2e Halve Finale plaats van Regio Zuid Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zes bands gingen een boeiende muzikale strijd met elkaar aan en werden in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel met een 2e plaats voor 8-mans Pop, Rock coverband Up to Eleven uit Budel. Bij de publieksstemmen wist 6-mans Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers de meeste stemmen binnen te spelen. De 2e plaats was hier voor 5-mans Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven. Deze vier bands plaatsten zich voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!

Joe Cover Band in de Cacaofabriek HelmondJoe Cover Band in de Cacaofabriek Helmond
Joe Cover Band in de Cacaofabriek HelmondJoe Cover Band in de Cacaofabriek Helmond

De 1e band van deze Halve Finale was 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel. Ondanks de grote bezetting wist de band een strak en transparant optreden neer te zetten, waarin de individuele arrangementen en het goede technische spel optimaal tot hun recht kwamen. Met nummers als Could You Be Loved, Delta Lady en Unchain My Heart wisten ook de sterke vocalen, zowel in de lead- als in de samenzang, diepe indruk te maken. Als vakjury-winnaar van deze Halve Finale staat Joe Cover Band op zondag 23 oktober a.s. in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg. Naast de strijd om de Regio Awards voor de vakjury-winnaar en de publiekswinnaar, wordt hier ook gestreden om een plaats bij de beste 18 bands van deze The Clash-editie in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO!


Stoer Toeval in de Cacaofabriek HelmondStoer Toeval in de Cacaofabriek Helmond
Stoer Toeval in de Cacaofabriek HelmondStoer Toeval in de Cacaofabriek Helmond

5-mans Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven wist zich met nummers als Rain Down On Me van Kane, Feeling Good van Muse en Iedereen Is Van De Wereld van The Scene naar een zeer verdienstelijke 2e plaats bij de publieksstemmen te spelen. De band speelt technisch op goed niveau en weet met hun aanstekelijke podiumperformance een sterke interactie op te bouwen met het publiek. Stoer Toeval staat met haar uitstekende score in de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg.


Up to Eleven in de Cacaofabriek HelmondUp to Eleven in de Cacaofabriek Helmond
Up to Eleven in de Cacaofabriek HelmondUp to Eleven in de Cacaofabriek Helmond

Via o.a. Hush van Kula Shaker, In Love With A Girl van Gavin DeGraw naar de sterke afsluiter, een eigentijdse bewerking van Everyone’s A Winner van Hot Chocolate, speelde 8-mans Rock coverband Up to Eleven zich naar de 2e plaats bij de vakjury. De band weet niet alleen technisch een goed niveau te halen maar de nummers ook een eigen smoel te geven. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury als beloning voor haar uitstekende prestatie staat Up to Eleven zeer verdiend in de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg.


Grape Valley in de Cacaofabriek HelmondGrape Valley in de Cacaofabriek Helmond
Grape Valley in de Cacaofabriek HelmondGrape Valley in de Cacaofabriek Helmond

Met een gevarieerde set waarin nummers zaten verwerkt als Learn To Fly van Foo Fighters, Think van Aretha Franklin en Nutbush City Limits van Tina Turner wist 6-mans Pop coverband Grape Valley direct een goede interactie op te bouwen met het publiek. De band wist haar vorige optreden in ‘The Clash’ ruim te overtreffen met als uiteindelijk resultaat de overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat Grape Valley in de finale van Regio Zuid Nederland die op zondag 23 oktober a.s. wordt gehouden in hét Poppodium van het zuiden: 013 Tilburg!


Labelled in de Cacaofabriek HelmondLabelled in de Cacaofabriek Helmond
Labelled in de Cacaofabriek HelmondLabelled in de Cacaofabriek Helmond

De zeven Punk Rockers van Labelled uit Oss zorgden ook nu weer voor een dynamisch optreden waarin alle bandleden zich helemaal gaven. Met uitvoeringen van nummers als Rockaway Beach van The Ramones, The Middle van Jimmy Eat World en Red Flag van Billy Talent ontstond er niet alleen een heuse pit maar ontstond er zelfs een polonaise!


Blondie Venus in de Cacaofabriek HelmondBlondie Venus in de Cacaofabriek Helmond
Blondie Venus in de Cacaofabriek HelmondBlondie Venus in de Cacaofabriek Helmond

De laatste band van deze Halve Finale was 9-mans Bruno Mars tribute Blondie Venus uit Eindhoven. Op zeer goed niveau en met een sterke podiumpresentatie bracht de band nummers als Locked Out Of Heaven, Runaway Baby en de knallende afsluiter Uptown Funk. Gezien over beide Halve Finales van deze regio heeft Blondie Venus de hoogste score bij de vakjury en de publieksstemmen samen na de reeds geplaatste bands en komt in aanmerking voor de Wild-Card die recht geeft op een laats in de Regio-Finale van Zuid Nederland die op zondag 23 oktober a.s. plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg.

de Cacaofabriek Helmondde Cacaofabriek Helmond

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Festivalinfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Koch SONOR Uw logo ook hier? Sound Vision Studio
RockMuZine David Eden Maxazine EVANS Podiuminfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands