• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde extra landelijke cyclus 2016/2017 Podium De ReŁnie 18-06-2016

Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 

Rock & Roll coverband The CadillacZ uit Geleen met publieksprijs naar finale in Podium de Vorstin in Hilversum 

Zaterdag 18 juni jl. vond in Podium De Reünie in Geleen de 2e Voorronde plaats van de extra landelijke cyclus in de gerenommeerde bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ Zes geselecteerde bands mochten laten zien wat ze muzikaal in huis hebben en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende en gevarieerde avond waarin de bands alles uit de kast haalden werd 6-mans Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht uitgeroepen tot vakjury-winnaar. Bij de publieksstemmen ging de 1e plaats naar 5-mans Rock & Roll coverband The CadillacZ uit Geleen. Beide winnaars plaatsten zich met hun overwinning voor de finale van deze cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze finale gaan door naar de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam! De uiteindelijke winnaars van deze zoektocht naar de beste coverbands van de Benelux worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip en een tour van 20 optredens.

Paulo's Mendoncas in De Reünie GeleenPaulo's Mendoncas in De Reünie Geleen
Paulo's Mendoncas in De Reünie GeleenPaulo's Mendoncas in De Reünie Geleen

De eerste band van deze voorronde was 5-mans Paulo Mendonça tribute was Paulo’s Mendonças uit Eindhoven. Technisch een zeer goede band en ondanks dat haar repertoire niet bij een groot publiek bekend is, ontving de band niet alleen bij de vakjury een goede score, maar liet het publiek ook merken de kwaliteit van de band zeer te waarderen. Met nummers als If You Want My Love, Doggystyle en Music Is The Power liet Paulo’s Mendoncas een prima visitekaartje achter.


Loudniz in De Reünie GeleenLoudniz in De Reünie Geleen
Loudniz in De Reünie GeleenLoudniz in De Reünie Geleen

5-mans Rock coverband Loudniz uit Sittard-Geleen speelde zich met nummers als Tie Your Mother Down van Queen, White Rabbit van Jefferson Airplane en Whole Lotta Love van Led Zeppelin naar een goede score bij de publieksstemmen. Ondanks het feit dat de band in deze samenstelling pas haar vierde optreden speelde kan het terug kijken op een geslaagde performance.


The CadillacZ in De Reünie GeleenThe CadillacZ in De Reünie Geleen
The CadillacZ in De Reünie GeleenThe CadillacZ in De Reünie Geleen

Met repertoire als The Wanderer van Dion en C’mon Everybody van Eddie Cochran, maar vooral de sterke uitvoeringen van Can’t Help Falling In Love en Blue Suede Shoes van Elvis wist 5-mans Rock & Roll coverband The CadillacZ uit Geleen het publiek goed in beweging te krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in de overwinning bij de publieksstemmen en daarmee een plaats in de finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de negen beste coverbands van deze cyclus om een plaats in de BENELUX Semi-Finals in PARADISO!


The Sting in De Reünie GeleenThe Sting in De Reünie Geleen
The Sting in De Reünie GeleenThe Sting in De Reünie Geleen

Met nummers als Run To You van Bryan Adams, Bring Me Some Water van Melissa Etheridge en de dynamische afsluiter Call Me van Blondie wist 5-mans Rock coverband The Sting uit Reuver een uitstekende indruk achter te laten van haar muzikale kwaliteiten.


Dubbel Fout in De Reünie GeleenDubbel Fout in De Reünie Geleen
Dubbel Fout in De Reünie GeleenDubbel Fout in De Reünie Geleen

6-mans Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht wist zich met een gevarieerde setlijst met nummers als Mercy van Duffy, Radar Love van Golden Earring en Psycho van Muse naar de hoogste score bij de vakjury te spelen. Technisch wordt er op goed niveau gespeeld en gezongen en met haar dynamische podiumperformance wist de band met schijnbaar het grootste gemak een sterke interactie op te bouwen met het publiek. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat Dubbel Fout in de finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van de finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam!


Stagefright in De Reünie GeleenStagefright in De Reünie Geleen
Stagefright in De Reünie GeleenStagefright in De Reünie Geleen

Het laatste half uur van deze voorronde was voor de jongste band van de avond: 5-mans Rock coverband Stagefright uit Geleen. Van podiumvrees was niets te merken bij deze jonge helden want met grote overtuiging en de juiste attitude wisten ze een uitstekend optreden neer te zetten. Met uitvoeringen van o.a. Weak van Skunk Anansie, When We Were Young van Adéle en Seven Nation Army van The White Stripes wist Stagefright hoog te scoren bij de publieksstemmen.

De Reünie GeleenDe Reünie Geleen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster RockMuZine Artists & Bands Booking Agency SONOR Koch
Sound Vision Studio Maxazine Festivalinfo David Eden Uw logo ook hier?
Artists & Bands Booking Agency USA Music Import Podiuminfo Uw logo ook hier? EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands