• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2016/2017 Podium de Vorstin 25-06-2016

Rock coverband The Pinheads uit Woerden wint Halve Finale in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 

Rock coverband Pyramid met publieksprijs naar finale Regio West Nederland 

Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum als Runner-Up (combinatieprijs) door naar regionale eindstrijd

Zaterdag 25 juni jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de 1e Halve Finale plaats van Regio West Nederland in de gerenommeerde bandwedstrijd The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Acht vanuit de diverse voorrondes geplaatste coverbands gingen op hoog niveau de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Na een boeiende avond, waar de kwaliteiten van de bands dicht bij elkaar lagen, werd 5-mans Rock coverband The Pinheads uit Woerden uitgeroepen tot vakjury-winnaar en 4-mans Pop, Rock coverband Pyramid uit Austerlitz wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de publieksstemmen. Met de hoogste score in beide categorieën samen werd 7-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum uitgeroepen tot Runner-Up. Deze drie topbands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Vanuit deze finale plaatsen de winnaars zich voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam.

4US in Podium de Vorstin Hilversum4US in Podium de Vorstin Hilversum
4US in Podium de Vorstin Hilversum4US in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste band die het prachtige main stage van de Vorstin mocht betreden was 5-mans Allround coverband 4US uit Houten. Ondanks een invalgitarist en een zieke leadzangeres wist de band een goed niveau te halen en een boeiend optreden neer te zetten. Met sterke uitvoeringen van o.a. Ain’t Nobody van Chaka Khan & Rufus, When we Were Young van Adèle en Grenade van Bruno Mars zette 4US een goede score neer bij zowel de vakjury als het publiek.


Matching Socks in Podium de Vorstin HilversumMatching Socks in Podium de Vorstin Hilversum
Matching Socks in Podium de Vorstin HilversumMatching Socks in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Akoestisch Pop coverband Matching Socks speelde technisch op hoog niveau een set met eigen interpretaties van nummers als Love The One You’re With van Steven Stills, Kids van Robbie Williams ft. Kylie Minogue en Black Horse And A Cherry Tree van KT Tunstall. Matching Socks kreeg het weer voor elkaar om een intieme sfeer neer te zetten en een sterke chemie met het publiek op te bouwen.


De Koffers in Podium de Vorstin HilversumDe Koffers in Podium de Vorstin Hilversum
De Koffers in Podium de Vorstin HilversumDe Koffers in Podium de Vorstin Hilversum

Met aanstekelijke uitvoeringen van o.a. Crazy In Love van Beyoncé, Captain Jack van Captain Jack en een medley met Happy Hardcore als afsluiter wist 5-mans Allround coverband De Koffers uit Gouda het publiek vooral in de 2e helft van het optreden goed in beweging te krijgen. Technisch weet de band een zeer goed niveau te bereiken en met haar volle overgave in de podiumperformance en goede nummerkeuze zorgt De Koffers voor een hoog entertainmentgehalte.


The Rivals in Podium de Vorstin HilversumThe Rivals in Podium de Vorstin Hilversum
The Rivals in Podium de Vorstin HilversumThe Rivals in Podium de Vorstin Hilversum

Met een aanstekelijk enthousiasme en met volle overgave zorgde 4-mans Pop, Rock coverband The Rivals voor een optreden waar de vonken vanaf vlogen. Met nummers als So Lonely van The Police, Radar Love van Golden Earring en Stil In Mij van Van Dik Hout speelde deze jongste band van de avond zich naar een goede score bij de publieksstemmen. Een band met alles in zich om flink door te ontwikkelen en waar we zeker nog veel van gaan horen.


The Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin HilversumThe Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin Hilversum
The Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin HilversumThe Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin Hilversum

Het ultieme voorbeeld van een band die zich in korte tijd ontwikkeld heeft naar een topniveau is 7-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum. Frisse eigen bewerkingen van o.a. Hello van Adèle, Wicked Game van Chris Isaak en Drunken Lullabies van Flogging Molly weten het publiek zowel stil te krijgen als ook uit hun dak te laten gaan met zelfs een heuse polonaise tot gevolg. Instrumentaal zijn de nummers uitstekend gearrangeerd en wordt er een sterke basis gelegd voor de vocale partijen. Met regelmaat weten de vocalisten, vooral in de samenzang, voor kippenvelmomenten te zorgen. Zuiver, goed in de timing en in een perfecte balans zorgen de vocalisten voor de slagroom op de heerlijke en goed opgemaakte taart. Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen staat The Royal Hillbilly Club als Runner-Up bij de negen beste bands van Regio West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. in de Regio-Finale spelen in Podium de Vorstin. De winnaars van deze finale ontvangen niet alleen de Award voor de beste coverband van Regio West Nederland, maar plaatsen zich ook voor de BENELUX Semi-Finals in PARADISO!


Pyramid in Podium de Vorstin HilversumPyramid in Podium de Vorstin Hilversum
Pyramid in Podium de Vorstin HilversumPyramid in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Rock coverband Pyramid uit Austerlitz kwam, zag en overwon! Met volledige overgave en een uitstekende dynamische set met nummers als American Idiot van Green Day, Dani California van Red Hot Chili Peppers en Whole Lotta Rosie/Rainbow In The Sky van AC/DC/DJ Paul Elstak wist de band met een hoog entertainmentgehalte een sterke interactie op te bouwen met het publiek en speelde zich naar een uiteindelijke 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat Pyramid bij de beste negen bands van deze regio in de finale van West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin. De winnaars van deze Regio-Finale ontvangen niet alleen de Awards voor de beste coverband, maar plaatsen zich hiermee ook bij de beste 18 coverbands van deze The Clash-editie die in de BENELUX Semi Finals in PARADISO spelen om een plaats in de uiteindelijke BENELUX Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg.


Common Royals in Podium de Vorstin HilversumCommon Royals in Podium de Vorstin Hilversum
Common Royals in Podium de Vorstin HilversumCommon Royals in Podium de Vorstin Hilversum

Met sterke uitvoeringen van o.a. Royal van Lorde, Brazen van Skunk Anansie en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses liet 5-mans Rock coverband Common Royals uit Rotterdam wederom horen technisch op hoog niveau te kunnen presteren. Onder leiding van de uitstekende leadzangeres wist de band bij de vakjury goed te scoren en kan daarmee terug kijken op een geslaagde deelname.


The Pinheads in Podium de Vorstin HilversumThe Pinheads in Podium de Vorstin Hilversum
The Pinheads in Podium de Vorstin HilversumThe Pinheads in Podium de Vorstin Hilversum

Alhoewel het niveau van de avond vaak al indrukwekkend was werd het muzikale hoogtepunt gebracht door de laatste band van deze Halve Finale: 5-mans Rock coverband The Pinheads uit Woerden. Zowel instrumentaal als vocaal werd er door deze podiumbeesten een topprestatie geleverd. Sterke dynamiek, zowel in de nummers als in de opbouw van de set, technisch op zeer hoog niveau, goede sounds, strakke timing, uitstekende balans en met indrukwekkende energie. Dat waren enkele van de belangrijkste ingrediënten waarmee nummers als Plug In Baby van Muse, Black van Pearl Jam en Eat You Alive van Limp Bizkit werden gespeeld en waarmee de band niet alleen bij het publiek hoog wist te scoren, maar uiteindelijk werd beloond met de overwinning bij de vakjury. Als vakjury-winnaar van deze 1e Halve Finale staat The Pinheads bij de beste negen bands van West Nederland in de Regio-Finale die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin. De winnaars van deze Regio-Finale worden niet alleen beloond met de Awards voor de beste coverbands van Regio West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), maar plaatsen zich daarmee ook voor de BENELUX Semi-Finals in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine USA Music Import Podiuminfo Koch SONOR
EVANS Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency David Eden
Uw logo ook hier? Maxazine Festivalinfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands