• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Halve Finale Regio West 2016/2017 P60 - Main Hall 01-07-2016

Rock coverband Silver uit Bilthoven wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands 

Blues coverband The Journeymen uit Amsterdam met publieksprijs naar finale Regio West Nederland

80’s coverband The Royaltease als Runner-Up naar Regio-Finale in Podium de Vorstin in Hilversum

Vrijdag 1 juli jl. vond in Podium P60 in Amstelveen de 2e Halve Finale plaats voor Regio West Nederland in de spannende bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zes uit de voorrondes geplaatste bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. Bij de vakjury ging de overwinning naar 4-mans Rock coverband Silver uit Bilthoven. 4-mans Blues coverband The Journeymen uit Amsterdam legde beslag op de 1e plaats bij de publieksstemmen en 6-mans 80’s coverband The Royaltease uit Hilversum werd uitgeroepen tot Runner-Up met de hoogste score in beide categorieën samen. Deze drie topbands plaatsten zich hiermee voor de finale van Regio West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze finale ontvangen niet alleen de Awards voor de beste en populairste coverband van West Nederland, maar plaatsen zich tevens voor de BENELUX Semi-Finals waar alle regionale winnaars het tegen elkaar op gaan nemen voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!

Tomahawk in P60 AmstelveenTomahawk in P60 Amstelveen
Tomahawk in P60 AmstelveenTomahawk in P60 Amstelveen

Het eerste half uur van deze Halve Finale was voor 4-mans Rock coverband Tomahawk uit Zaandam. Met volle overgave werden nummers als Smoke On The Water van Deep Purple, Fool For Your Stockings van ZZ Top en Fight For Your Right van Beastie Boys het publiek in gespeeld. Met een hoge score bij de publieksstemmen wist Tomahawk het in deze categorie lang spannend te houden.


MonkeyBack in P60 AmstelveenMonkeyBack in P60 Amstelveen
MonkeyBack in P60 AmstelveenMonkeyBack in P60 Amstelveen

5-mans Beth Hart tribute MonkeyBack uit Hoorn wist ook nu weer een uitstekend optreden neer te zetten. Onder leiding van de indrukwekkende leadzangeres die van begin tot eind weet te boeien en een enorm hoog niveau weet te halen speelde de band zich met nummers als Leave The Light On, Broken And Ugly en Miss Lady naar een hoge score bij de vakjury.


The Journeymen in P60 AmstelveenThe Journeymen in P60 Amstelveen
The Journeymen in P60 AmstelveenThe Journeymen in P60 Amstelveen

Met boeiende uitvoeringen van nummers als Fire On The Mountain van The Grateful Dead, Walk On The Wild Side van Lou Reed en Southbound van The Allman Brothers Band wist 4-mans Blues coverband The Journeymen uit Amsterdam zich naar een nipte overwinning bij de publieksstemmen te spelen. Als publiekswinnaar van deze Halve Finale staat The Journeymen bij de beste negen bands van Regio West Nederland in de finale die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze Regio-Finale ontvangen niet alleen de Regio-Awards voor de beste coverband maar plaatsen zich tevens bij de 18 regionale winnaars die in de BENELUX Semi-Finals de strijd met elkaar aangaan om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO!


The Royaltease in P60 AmstelveenThe Royaltease in P60 Amstelveen
The Royaltease in P60 AmstelveenThe Royaltease in P60 Amstelveen

6-mans 80’s coverband The Royaltease uit Hilversum wist haar vorige optredens in ‘The Clash’ op overtuigende manier te overtreffen. Technisch werd er op hoog niveau en overtuigend gespeeld. Sterk in de dynamiek, uitgekiende repertoirekeuze en met goede sounds werden nummers als Lucky Number van Lene Lovich, Slippery People van Talking Heads en Save A Prayer van Duran Duran gespeeld waarmee zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog werd gescoord. Door in beide categorieën samen het hoogst te scoren staat The Royaltease als Runner-Up in de finale van Regio West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De winnaars van deze Regio-Finale ontvangen niet alleen de Regio-Awards voor de beste coverband, maar plaatsen zich tevens bij de 18 regionale winnaars die in de BENELUX Semi-Finals de strijd met elkaar aangaan om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO!


Silver in P60 AmstelveenSilver in P60 Amstelveen
Silver in P60 AmstelveenSilver in P60 Amstelveen

Met 4-mans Rock coverband Silver uit Bilthoven stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze Halve Finale op het podium. Technisch op topniveau, een dynamische setlijst met vaak verrassende interpretaties van nummers als Ohio van Crosby, Stills and Nash, Sound Of Silence van Simon & Garfunkel en Gimme Shelter van Rolling Stones en een boeiende podiumperformance met intense overgave zorgden voor de hoogste score bij de vakjury én een hoge score bij de publieksstemmen. Als vakjury-winnaar van deze halve finale staat Silver overtuigend bij de beste negen bands van West Nederland die op zaterdag 29 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum mogen strijden om de Regio-Awards voor de beste coverbands en een plaats in de BENELUX Semi-Finals, de laatste stap richting Poptempel PARADISO!


De Buurtjongens in P60 AmstelveenDe Buurtjongens in P60 Amstelveen
De Buurtjongens in P60 AmstelveenDe Buurtjongens in P60 Amstelveen

De laatste band van deze avond was 5-mans Allround coverband De Buurtjongens uit Alkmaar. Met sterke uitvoeringen van o.a. She’s So High van Tall Bachman, Angels van Robbie Williams en Killing In The Name van Rage Against The Machine wist de band ook nu weer hoog te scoren bij de vakjury. Een prima afsluiting van een boeiende Halve Finale in het prachtige P60.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Ticketmaster Maxazine Artists & Bands Booking Agency USA Music Import
EVANS Koch Uw logo ook hier? SONOR David Eden
Festivalinfo RockMuZine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands