• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde extra landelijke cyclus 2016/2017 Podiumcafé de Vorstin 24-06-2016

U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse wint voorronde extra landelijke cyclus in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 

Pink Floyd tribute The Magic Floyd uit Almere met publieksprijs naar finale in Podium de Vorstin in Hilversum

Vrijdag 24 jl. vond in Podiumcafé de Vorstin in Hilversum de 3e Voorronde plaats van de extra landelijke cyclus in de gerenommeerde bandwedstrijd The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zes geselecteerde bands gingen een boeiende muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Nadat alle bands hun muzikale visitekaartjes hadden afgegeven werden de twee winnaars bekend gemaakt. Bij de vakjury ging de 1e plaats naar 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse. De overwinning bij de publieksstemmen ging naar 6-mans Pink Floyd tribute The Magic Floyd uit Almere. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de finale van de extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze finale ontvangen naast de Regio-Awards ook een plaats bij de beste 18 bands van Nederland en België in de BENELUX Semi-Finals, de laatste stap richting de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’ worden beloond met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en meerdere optredens.

De aftrap van deze voorronde werd verricht door 4-mans U2 tribute Mount Temple uit Rotterdam. Met uitvoeringen van nummers als I Will Follow, Mysterious Ways en Sunday Bloody Sunday liet de band een goed beeld achter van haar muzikale kwaliteiten. Ondanks de korte tijd dat de band als U2 tribute opereert weet ze regelmatig de juiste sound and feel te benaderen.

6-mans Pink Floyd tribute The Magic Floyd uit Almere speelde zich met nummers als Another Brick In The Wall, Wish You Were Here en Comfortably Numb naar de eerste plaats bij de publieksstemmen. De band weet de specifieke sounds behoorlijk te benaderen en technisch ook een goed niveau te bereiken. Als publiekswinnaar van deze voorronde staat The Magic Floyd bij de negen beste coverbands van deze extra landelijke cyclus in de Regio-Finale die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in de main hall van Podium de Vorstin in Hilversum. De vakjury-winnaar en de publiekswinnaar van deze finale ontvangen naast de Regio-Awards ook een plaats bij de beste 18 bands van de Benelux die in de BENELUX Semi-Finals strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!

Met dynamische uitvoeringen van nummers als Tribute van Tenacious D, Take Me Out van Franz Ferdinand en Hump de Bump van Red Hot Chili Peppers wist 5-mans Rock coverband Slack Alice uit Breda een optreden neer te zetten. Deze Brabantse band wist ook een goede interactie op te bouwen met het publiek en zorgde daarmee voor een uitstekend entertainmentgehalte.

Het muzikale hoogtepunt van deze voorronde werd gebracht door 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse. De nieuwe bezetting heeft deze band opnieuw op de kaart gezet en mag zich terecht de No. 1 U2 tribute van Nederland noemen. Onder leiding van de charismatische leadzanger, die niet alleen het technisch niveau van het origineel weet te overtreffen maar ook de sound en de emotie van Bono weet te evenaren, speelde de band zich naar een overtuigende 1e plaats bij de vakjury. Instrumentaal klopt deze tributeband tot in de diepste nuances. De sounds, de arrangementen, de dynamiek, de beleving en de uitstraling is zoals van een tributeband mag worden verwacht: kruip in de huid van het origineel! Met boeiende uitvoeringen van Beautiful Day, With Or Without You en I Will Follow kreeg de band het publiek op de stoelen. Als vakjury-winnaar van deze voorronde staat In the Name of in de finale van deze extra landelijke cyclus die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in de grote zaal van Podium de Vorstin. De vakjury-winnaar en publiekswinnaar van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals waar alle 18 regionale winnaars zullen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!

De 5e band van deze avond was 5-mans Pearl Jam tribute Pearl Ten uit Delft. Ook deze band wist op zeer hoog niveau zowel de vakjury als het publiek te imponeren. Met zeer boeiende uitvoeringen van nummers als Black, Jeremy en afsluiter Even Flow wist de band zowel bij de vakjury als bij het publiek hoog te scoren. Van alle bands die in de voorrondes van deze extra cyclus hebben gespeeld wist Pearl Ten bij de vakjury en de publieksstemmen samen het hoogste te scoren na de winnaars. Hiermee plaatste Pearl Ten zich als Runner-Up voor de finale die op zaterdag 22 oktober a.s. wordt gehouden in de main hall van Podium de Vorstin in Hilversum. De vakjury-winnaar en publiekswinnaar van deze finale plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals waar alle 18 regionale winnaars zullen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 6-mans Classic Rock coverband The Buckets uit Bussum. Met volle overgave en zichtbaar het grootste plezier speelde deze band zich met nummers als Let’s Stick Together van Bryan Ferry, Psycho Killer van Talking Heads en de door het publiek luidkeels meegezongen Oerend Hard van Normaal naar een goede score bij de publieksstemmen. Een prachtige afsluiting van een boeiende voorronde.

Red: Door een technische storing zijn er helaas geen foto's beschikbaar.

The Clash of the Cover Bands is powered by:

SONOR Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Koch
Ticketmaster David Eden Podiuminfo Uw logo ook hier? Festivalinfo
USA Music Import Maxazine RockMuZine EVANS Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands