• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Oost Nederland 2016/2017 Podium Gigant 24-09-2016

Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen wint vakjury award finale Regio Oost Nederland in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Rock coverband The Streets uit Kerkdriel overtuigend winnaar publieks award in boeiende finale in Podium Gigant in Apeldoorn

Zaterdag 24 september jl. vond in een goed gevulde Podium Gigant in Apeldoorn de finale plaats van Regio Oost Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’. De zeven beste bands uit Gelderland en Overijssel haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het publiek te overtuigen en zorgden voor vele boeiende en verrassende muzikale momenten. Naast de strijd om de regionale awards voor de vakjury-winnaar en publiekswinnaar, ging het ook om een plaats bij de 18 beste coverbands van de Benelux die in twee BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO. Uiteindelijk ging bij de vakjury de Regio-Award naar 4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen en bij de publieksstemmen naar 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel. Beide topbands zijn verzekerd van een single met videoclip die tijdens de BENELUX Semi-Finals worden opgenomen en geproduceerd voor ‘The Clash Hitlijst’ die vanaf 15 april 2017 van start gaat. Gedurende 10 weken wordt de Top 5 wekelijks geplugged bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België om zoveel mogelijk airplay en dus exposure te genereren. De BENELUX Semi-Finals vinden plaats op 4 maart en 1 april 2017 in het tot poppodium ingerichte Event Center Culemborg.  

Fool's Gold in Podium Gigant ApeldoornFool's Gold in Podium Gigant Apeldoorn
Fool's Gold in Podium Gigant ApeldoornFool's Gold in Podium Gigant Apeldoorn

De eerste band die in deze finale het podium mocht betreden was 5-mans Rock coverband Fool's Gold uit Lettele. Als publiekswinnaar van Overijssel had de band zich geplaats voor deze finale. Met energieke uitvoeringen van nummers als o.a. Lonely Boy van Black Keys, Are You Gonna Go My Way van Lenny Kravitz en Fight For Your Right van Beasty Boys kan de band terug kijken op een geslaagde deelname.


Four the Record in Podium Gigant ApeldoornFour the Record in Podium Gigant Apeldoorn
Four the Record in Podium Gigant ApeldoornFour the Record in Podium Gigant Apeldoorn

4-mans Akoestisch Pop coverband Four the Record uit Marknesse kenmerkt zich vooral door de vaak indrukwekkende samenzang van de drie zangeressen. Met interpretaties van o.a. Royals van Lorde, Jolene van Dolly Parton en Sorry van Justin Bieber wist de band ook nu weer een uitstekende indruk achter te laten.


The Blitzers in Podium Gigant ApeldoornThe Blitzers in Podium Gigant Apeldoorn
The Blitzers in Podium Gigant ApeldoornThe Blitzers in Podium Gigant Apeldoorn

De inmiddels goed gevulde zaal werd nu getrakteerd op een spetterend optreden van 4-mans Classic Pop, Rock coverband The Blitzers uit Zwolle. Op zeer goed niveau en met een sterke repertoirekeuze met nummers als Go Your Own Way van Fleetwood Mac, Sacramento van Middle of the Road en de luidkeels meegezongen Highway To Hell van AC/DC wist de band er een mooi feest van te maken.


Just Jo in Podium Gigant ApeldoornJust Jo in Podium Gigant Apeldoorn
Just Jo in Podium Gigant ApeldoornJust Jo in Podium Gigant Apeldoorn

6-mans Rock coverband Just Jo wist in deze finale enorm te pieken. Muzikaal technisch op zeer hoog niveau en met een leadzangeres die met een sterke podiumpresentatie het publiek wist in te pakken, speelde de band zich met nummers als Brazen van Skunk Anansie, Cry Baby van Mother’s Finest naar een hoge score bij zowel de vakjury als het publiek. Eén van de hoogtepunten van deze finale was de uitvoering van Don’t Stop Me Now van Queen. Hiermee liet de band toch een indrukwekkend visitekaartje achter. Gitarist Philip Kruger en toetsenist Jesse Wellink werden beide uitgeroepen tot beste muzikant in hun categorie en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.


The Green Monkeys in Podium Gigant ApeldoornThe Green Monkeys in Podium Gigant Apeldoorn
The Green Monkeys in Podium Gigant ApeldoornThe Green Monkeys in Podium Gigant Apeldoorn

Op muzikaal zeer goed niveau en met een hoog entertainmentgehalte speelde 4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen zich overtuigend naar een unanieme 1e plaats bij de vakjury. Goede sounds, sterk individueel spel, uitstekende repertoirekeuze met dynamische uitvoeringen van o.a. Tie Your Mother Down van Queen, Lola Montez van Volbeat en de ijzersterke afsluiter By The Way van Red Hot Chili Peppers waarin vaak subtiele eigen arrangementen werden verwerkt die de nummers net even een eigen smoel gaven, zorgden voor een boeiende interactie tussen de band en het enthousiaste publiek. Ondanks het hoge niveau waarop de band nu al zit, is er nog ruimte voor deze jonge talenten om zich door te ontwikkelen. Bassist Tim Marsman en leadzanger Neil Altena werden door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorie en daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen. Met het winnen van deze Regio-Award plaatste The Green Monkeys zich ook bij de beste 18 bands van de Benelux die in twee BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in PARADISO en ontvangen ze een single met videoclip die wordt geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België.


The Streets in Podium Gigant ApeldoornThe Streets in Podium Gigant Apeldoorn
The Streets in Podium Gigant ApeldoornThe Streets in Podium Gigant Apeldoorn

4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel wist een half uur show neer te zetten die het publiek en de vakjury van begin tot eind wist te pakken. Technisch sterke uitvoeringen van o.a. Another Brick In The Wall van Pink Floyd, Break Through van The Doors en Black van Pearl Jam werden gespeeld met optimale beleving en een sterke podiumperformance. De sterke interactie met het publiek bracht de band in de juiste flow en dat resulteerde in uiteindelijk een overtuigende overwinning bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze finale staat The Streets dik verdiend bij de beste 18 bands van de Benelux die in twee BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook ontvangt de band een single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ die vanaf 15 april 2017 van start gaat en waarvan de wekelijkse top 5 gedurende 10 weken geplugged wordt bij alle landelijke en regionale radio-stations in Nederland en België.


Brother Wolf in Podium Gigant ApeldoornBrother Wolf in Podium Gigant Apeldoorn
Brother Wolf in Podium Gigant ApeldoornBrother Wolf in Podium Gigant Apeldoorn

De laatste band van deze boeiende finale was 5-mans The Cult tribute Brother Wolf uit Culemborg. Als vakjury-winnaar van Regio Gelderland maakte de band het ook nu weer helemaal waar. Op muzikaal technisch zeer hoog niveau bracht de band nummers als Edie, Love Removal en sloot af met de klassieker She Sells Sanctuary. Een prachtige afsluiting van een mooie finale. Drummer Willem Ondijk werd door de vakjury uitgeroepen tot beste in zijn categorie en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.

Met dank aan alle bands, het fantastische publiek en de vakjury:
- vocalcoach Fran Kaart
- video-regisseur Sebastiaan Spijker
- voorzitter John Van den Borne.

Podium Gigant ApeldoornPodium Gigant Apeldoorn

Foto’s: Karin Rovekamp en Ron van Varik
Techniek: Michael Van den Borne

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo USA Music Import Uw logo ook hier? RockMuZine Festivalinfo
Maxazine SONOR David Eden EVANS Artists & Bands Booking Agency
Koch Uw logo ook hier? Ticketmaster Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands