• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Noord Nederland 2016/2017 MartiniPlaza 08-10-2016

Pop, Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer wint finale Regio Noord Nederland in ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’

Allround coverband Level Up uit Klazienaveen met publieksprijs naar BENELUX Semi-Finals

Zaterdag 8 oktober jl. vond in MartiniPlaza in Groningen de finale plaats van Regio Noord Nederland in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ De zeven beste coverbands van Friesland, Groningen en Drenthe zorgden voor een boeiende finale en streden om de Regio-Awards bij de vakjury en de publieksstemmen en daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals. Bij de vakjury ging de overwinning uiteindelijk naar 5-mans Pop, Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer. Bij de publieksstemmen speelde 9-mans Allround coverband Level Up uit Klazienaveen zich naar de 1e plaats. Beide bands ontvingen de Regio-Award en worden beloond met een single met videoclip die in april 2017 wordt gereleased en gedurende 10 weken geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België. Sanne de Band en Level Up plaatsten zich met hun overwinning bij de beste 18 bands van de Benelux die in 2 BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO!

Hotstop in MartiniPlaza GroningenHotstop in MartiniPlaza Groningen
Hotstop in MartiniPlaza GroningenHotstop in MartiniPlaza Groningen

De eerste band die het prachtige podium van MartiniPlaza mocht betreden was 5-mans Allround coverband Hotstop uit Wergea. De band wist een uitstekend optreden neer te zetten met nummers als Fat Bottomed Girls/I Want It All van Queen, I Love Rock ’n Roll van Joan Jett en One Way Or Another van Blondie. Het goede niveau en de energie die Hotstop in haar optreden wist te leggen zorgden voor een hoge score bij het enthousiaste publiek.


Local in MartiniPlaza GroningenLocal in MartiniPlaza Groningen
Local in MartiniPlaza GroningenLocal in MartiniPlaza Groningen

6-mans Classic Rock coverband Local zette een optreden neer waar de energie en de passie vanaf spatte. Muzikaal technisch op hoog niveau speelde de band zich met krachtige uitvoeringen van o.a. Hot Legs van Rod Stewart, The Devil Made Me Do It van Golden Earring en The Wall van Pink Floyd naar een uitstekende score bij de vakjury. Drummer Ben Gerdues en bassist Rick van Heuzen werden door de vakjury uitgeroepen tot beste muzikant in hun categorie en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt.


Alanis Morissette Tribute in MartiniPlaza GroningenAlanis Morissette Tribute in MartiniPlaza Groningen
Alanis Morissette Tribute in MartiniPlaza GroningenAlanis Morissette Tribute in MartiniPlaza Groningen

De derde band van deze finale was 6-mans Alanis Morissette Tribute uit Heerenveen. Instrumentaal wist de band ook nu weer een zeer hoog niveau te halen. Met sterke uitvoeringen van nummers als Uninvited, Ironic en You Oughta Know wist de band het bij de vakjury nog spannend te maken. Gitarist Jasper Kuipers en toetsenist Wilco werden door de vakjury uitgeroepen tot beste muzikanten in hun categorie en zijn hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Paradiso worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit The Clash-seizoen.


The Band-its in MartiniPlaza GroningenThe Band-its in MartiniPlaza Groningen
The Band-its in MartiniPlaza GroningenThe Band-its in MartiniPlaza Groningen

5-mans Pop, Rock coverband The Band-its uit Westerbork wist er ook nu weer een mooi feest van te maken met een gevarieerde set waarin nummers als Iedereen Is Van De Wereld van The Scene, Titanium van David Guetta en de prachtige ballad Holiday In Spain van Bløf zorgden voor een sterke interactie met het publiek. De waardering van het publiek zorgde uiteindelijk voor een spannend wedstrijdverloop bij de publieksstemmen.


Sanne de Band in MartiniPlaza GroningenSanne de Band in MartiniPlaza Groningen
Sanne de Band in MartiniPlaza GroningenSanne de Band in MartiniPlaza Groningen

Met 5-mans Pop, Rock coverband Sanne de Band uit Hoogezand-Sappemeer stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze finale op het podium. Onder leiding van de indrukwekkende leadzangeres die van begin tot eind een enorm hoog niveau wist te halen speelde de band zich met nummers als Don’t van Anouk, een zeer ingetogen uitvoering van Time After Time van Cyndi Lauper en de dynamische afsluiter Crazy In Love van Beyoncé naar de overwinning. Sanne de Band staat bij de beste 18 bands van de Benelux die de laatste fase van dit ‘The Clash’-seizoen in gaan. Tijdens de BENELUX Semi-Finals op 4 maart en 1 april a.s. in Event Center Culemborg wordt er gestart met de Broadcast beeld- en geluidsregistraties voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ en de singles met videoclips die vanaf 15 april in 'The Clash Hitlijst' komen te staan en gedurende 10 weken worden geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België. In de aanloop naar deze Semi-Finals worden de bands optimaal voorbereid en ontvangen o.a. bandcoaching, vocal coaching, etc. zodat ze alles uit de kast kunnen halen in de strijd om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Sanne Bok werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist(e) van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die in Paradiso worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.


Level Up in MartiniPlaza GroningenLevel Up in MartiniPlaza Groningen
Level Up in MartiniPlaza GroningenLevel Up in MartiniPlaza Groningen

Met een uitgekiende repertoire-keuze en een dynamisch en hoog entertainmentgehalte wist 9-mans Allround coverband Level Up uit Klazienaveen zich naar de overwinning bij de publieksstemmen te spelen. Vanaf de eerste tonen wist de band het publiek mee te krijgen en werd het optreden opgebouwd naar een ware climax. Nummers als Everybody Needs Somebody To Love van The Blues Brothers, Proud Mary van Ike & Tina Turner en afsluiter Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis brachten het enthousiaste publiek flink in beweging en zorgden voor een prachtig feest. Als publiekswinnaar van deze Regio-Finale staat Level Up dik verdiend bij de beste 18 coverbands van dit seizoen, die in de BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Tijdens de Semi-Finals in Event Center Culemborg op 4 maart en 1 april 2017 worden er Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt voor de tv-serie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ en wordt er van elke band een single met videoclip geproduceerd voor 'The Clash Hitlijst'. De singles worden op 15 april gereleased en gedurende 10 weken geplugged bij alle radio-stations in Nederland en België.


Blazuh! in MartiniPlaza GroningenBlazuh! in MartiniPlaza Groningen
Blazuh! in MartiniPlaza GroningenBlazuh! in MartiniPlaza Groningen

Het laatste half uur van deze Regio-Finale was voor 6-mans hardrock coverband Blazuh! uit Ureterp. Met veel energie en overtuiging werden nummers als Psycho van Muse, All My Life van Foo Fighters en Enter Sandman van Metallica het publiek in gespeeld. Een prima afsluiting van een boeiende finale van Regio Noord Nederland waarin de bands het beste van zichzelf hebben laten horen en zien.

MartiniPlaza GroningenMartiniPlaza Groningen

Met dank aan de prachtige bands, het geweldige publiek, MartiniPlaza en haar medewerkers voor de gastvrijheid, en de uitstekende techniek van Powersound.

Speciale dank aan de vakjury:
- Vocal coach Fran Kaart
- Master videoclipregisseur Sebastiaan Spijker
- voorzitter John Van den Borne.

Huisfotografen: Karin Rovekamp en Ron van Varik
Hoofd techniek: Michael Van den Borne

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Maxazine Ticketmaster RockMuZine Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? SONOR EVANS Sound Vision Studio Podiuminfo
Uw logo ook hier? USA Music Import David Eden Koch Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands