• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale Zuid Nederland 2016/2017 013 23-10-2016

Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg wint finale Regio Zuid Nederland in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Pop, Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven met publieksprijs van BENELUX Semi-Finals 

Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel 2e plaats vakjury en Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers 2e plaats publiek

Zondag 23 oktober jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de boeiende finale van Regio Zuid Nederland plaats in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ Voor een enthousiast publiek en een kritische maar rechtvaardige vakjury zorgden de acht finalisten voor een muzikaal spektakel op hoog niveau. Uiteindelijk was de 1e plaats bij de vakjury voor 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg met een goede 2e plaats voor 12-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Pop, Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven met een 2e plaats voor 6-mans Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers. Deze vier topbands werden beloond met een Regio-Award en plaatsten zich daarmee bij de 18 beste coverbands van deze 12e The Clash-editie die in de BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Daarnaast ontvangen de bands een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en worden geplugd bij alle landelijke en regionale radiostations in Nederland en België.

Blondie Venus in Poppodium 013 TilburgBlondie Venus in Poppodium 013 Tilburg
Blondie Venus in Poppodium 013 TilburgBlondie Venus in Poppodium 013 Tilburg

De eerste band van deze finale was 9-mans Bruno Mars tribute Blondie Venus uit Eindhoven. Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte wist de band de lat voor de andere finalisten hoog neer te leggen. Uitvoeringen van nummers als Billionaire, Treasure en Uptown Funk zorgden voor een goede score bij zowel de vakjury als bij de publieksstemmen.


Joe Cover Band in Poppodium 013 TilburgJoe Cover Band in Poppodium 013 Tilburg
Joe Cover Band in Poppodium 013 TilburgJoe Cover Band in Poppodium 013 Tilburg

12-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit de Mortel wist tijdens deze finale een enorm hoog niveau te halen. Goede dynamiek, sterke arrangementen, muzikaal technisch op hoog niveau en met een sterke interactie met het publiek speelde de band zich naar een overtuigende 2e plaats bij de vakjury. Nummers als You Can Leave Your Hat On, Could You Beloved en afsluiter Unchain My Heart zijn slechts drie van de pareltjes die ervoor zorgden dat Joe Cover Band zich verdiend heeft geplaatst bij de 18 beste bands die in de BENELUX Semi-Finals de strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! De band wordt tevens beloond voor haar geweldige prestatie met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. wordt gereleased via ‘The Clash Hitlijst’. De Top 5 van deze interactieve hitlijst wordt gedurende 10 weken geplugd bij alle radiostations in Nederland en België. Gitarist Frank Langehoff en Toetsenist Frans Roosen werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Grape Valley in Poppodium 013 TilburgGrape Valley in Poppodium 013 Tilburg
Grape Valley in Poppodium 013 TilburgGrape Valley in Poppodium 013 Tilburg

De zes jonge talenten van Pop coverband Grape Valley uit Middelbeers haalden alles uit de kast met een zeer gevarieerde setlijst waarmee ze het publiek goed in beweging wisten te krijgen. Vol overgave werden nummers als What I Like About You van The Romantics, I Got No, I Got Life van Nina Simone en Highway To Hell van AC/DC het enthousiaste publiek in gespeeld. Met uiteindelijk resultaat een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen en daarmee een plaats in de BENELUX Semi-Finals, de laatste stap richting Poptempel PARADISO! Ook Grape Valley wordt beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. De Top 5 van deze interactieve hitlijst wordt gedurende 10 weken geplugd bij alle radiostations in Nederland en België.


The Eucalyptics in Poppodium 013 TilburgThe Eucalyptics in Poppodium 013 Tilburg
The Eucalyptics in Poppodium 013 TilburgThe Eucalyptics in Poppodium 013 Tilburg

Ook 6-mans Pop, Rock coverband The Eucalyptics uit Etten-Leur wist haar vorige optredens te toppen. De band heeft enorm hard gewerkt en dat resulteerde in een zeer goede score bij de publieksstemmen. Met een uitgekiende setlijst waarin met nummers als Starlight van Slash, Gold On The Ceiling van The Black Keys en I’m In Love With My Car van Queen de sterke punten van de band optimaal benut werden zorgde The Eucalyptics voor een sterke chemie met het publiek.


Stoer Toeval in Poppodium 013 TilburgStoer Toeval in Poppodium 013 Tilburg
Stoer Toeval in Poppodium 013 TilburgStoer Toeval in Poppodium 013 Tilburg

De 5e band van deze finale was 5-mans Pop, Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven. Technisch een band met veel potentie en dat wisten de vier muzikanten onder aanvoering van een zeer talentvolle leadzangeres ook nu weer te laten horen. Met krachtige uitvoeringen van nummers als The Dark van Anouk, Feeling Good van Muse en Royals in de uitvoering van Kendis Rock wist Stoer Toeval zich naar een 1e plaats te spelen bij de publieksstemmen. Naast de Regio-Award voor de ‘Beste coverband van Zuid Nederland’ bij de publieksstemmen werd de band beloond met een plaats bij de 18 beste coverbands van dit seizoen die in de BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook krijgt Stoer Toeval een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. De Top 5 van deze interactieve chart wordt gedurende 10 weken geplugd bij alle radiostations in Nederland en België. De uiteindelijke No.1 van de hitlijst ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO ‘The Clash Hitlijst Award’ en daarbij twee betaalde optredens.


DeepWhite in Poppodium 013 TilburgDeepWhite in Poppodium 013 Tilburg
DeepWhite in Poppodium 013 TilburgDeepWhite in Poppodium 013 Tilburg

Het muzikale hoogtepunt bij de vakjury werd gebracht door 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg. Speltechnisch op absoluut topniveau, sterke arrangementen, uitstekende sounds, boeiende dynamiek en een hoog entertainmentgehalte. Onder leiding van een leadzanger met een enorm bereik en feilloze toonvastheid en met een charisma die het publiek van begin tot eind weet te pakken, speelde de band zich naar een overtuigende overwinning bij de vakjury. De indrukwekkende uitvoeringen van nummers als Running With The Devil van Van Halen, Child In Time van Deep Purple en afsluiter Whole Lotta Love van Led Zeppelin maken het verlangen naar het origineel ondergeschikt en zeker draaglijk. Als vakjury- winnaar van Regio Zuid Nederland staat DeepWhite bij de 18 beste coverbands van deze ‘The Clash’-editie die in de BENELUX Semi-Finals de spannende strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Tevens wordt van DeepWhite een single met videoclip geproduceerd die vanaf 15 april 2017 in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. Gedurende 10 weken wordt de Top 5 van deze interactieve hitlijst geplugd bij alle radiostations in Nederland en België. De uiteindelijke winnaar van ‘The Clash Hitlijst Award’ ontvangt ook twee betaalde optredens. Drummer Maurice van den Dool, Bassist Jaco van der Schans en leadzanger Frank van Dalen werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 12e The Clash-seizoen.


Echoes of Industry in Poppodium 013 TilburgEchoes of Industry in Poppodium 013 Tilburg
Echoes of Industry in Poppodium 013 TilburgEchoes of Industry in Poppodium 013 Tilburg

4-mans Pop, Rock coverband Echoes of Industry uit Geldrop wist ook nu weer het beste uit zichzelf te halen. Fraaie uitvoeringen van nummers als Go Your Own Way van Fleetwood Mac, Angels van Robbie Williams en Sex On Fire van Kings of Leon zorgden voor een hoog meezing-gehalte en dus een entertainmentgehalte van hoog niveau. De vier mannen weten met een goede repertoirekeuze en technisch op goed niveau met schijnbaar groot gemak een sterke chemie met het publiek op te bouwen.


Up to Eleven in Poppodium 013 TilburgUp to Eleven in Poppodium 013 Tilburg
Up to Eleven in Poppodium 013 TilburgUp to Eleven in Poppodium 013 Tilburg

Het laatste half uur van deze boeiende finale was voor 9-mans Pop, Rock coverband Up to Eleven uit Budel. Deze band weet met een uitgekiende en verassende repertoirekeuze, waarin de nummers ook een ‘eigen smoel’ wordt gegeven, een optimale performance neer te zetten. Ondanks de jonge samenstelling van de band wordt er al op zeer hoog niveau gepresteerd en de wetenschap dat er nog ruimte is om door te ontwikkelen geeft deze band de potentie om uit te groeien naar een absolute en veel gevraagde topband. Nummers als Let’s Go Crazy van Prince, Tonight van Jett Rebel en de prachtige afsluiter Everyone’s A Winner van Hot Chocolate geven aan dat de band repertoire speelt waar de gemiddelde coverband zich niet aan durft te wagen.

Poppodium 013 TilburgPoppodium 013 Tilburg
Poppodium 013 TilburgPoppodium 013 Tilburg
Poppodium 013 TilburgPoppodium 013 Tilburg

Dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: Vocalcoach
- Sebastiaan Spijker: Videoclip-regisseur
- Voorzitter John Van den Borne: Bandcoach/Promotor/Producer

 

Foto’s: Ron van Varik en Karin Rovekamp

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster SONOR David Eden Festivalinfo Maxazine
Podiuminfo Uw logo ook hier? USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio
Koch EVANS RockMuZine Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands