• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Regio-Finale West Nederland 2016/2017 Podium de Vorstin 29-10-2016

Soul coverband Capital S uit Delft wint finale Regio West Nederland in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Rock coverband The Pinheads uit Woerden met publieksprijs bij de beste 18 bands van de Benelux

Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam en Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum met 2e plaatsen naar BENELUX Semi-Finals

Op zaterdag 29 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de spannende finale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! De negen beste coverbands uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland gingen op hoog niveau de muzikale strijd met elkaar aan om de Regio-Awards voor de beste coverband bij de vakjury en bij het publiek en samen met de nummers 2 in beide categorieën plaatsten de winnaars zich tevens voor de BENELUX Semi-Finals waar alle 18 regionale winnaars uit de Benelux gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Het enthousiaste publiek genoot met volle teugen van de finalisten en keken vol spanning uit naar de uitslag. Bij de vakjury ging de overwinning naar 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft, met een sterke 2e plaats voor 11-mans Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam. Bij de publieksstemmen was de eerste plaats voor 5-mans Rock coverband The Pinheads uit Woerden, met een nipte 2e plaats voor 8-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum. Deze vier bands zien we terug tijdens de BENELUX Semi-Finals die op 4 maart en 1 april 2017 worden gehouden in Event Center Culemborg. Alle bands die zich geplaatst hebben voor deze Semi-Finals ontvangen een single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ die gedurende 10 weken wordt geplugd bij alle radiostations in Nederland en België.

The Journeymen in Podium de Vorstin HilversumThe Journeymen in Podium de Vorstin Hilversum
The Journeymen in Podium de Vorstin HilversumThe Journeymen in Podium de Vorstin Hilversum

De eerste finalist die op het prachtige podium van de Vorstin viel te bewonderen was 4-mans Blues & Rock coverband The Journeymen uit Amsterdam. Met heerlijke uitvoeringen van nummers als After Midnight van J.J. Cale, Double Trouble van Otis Rush en de dynamische afsluiter Roll Over Beethoven van Chuck Berry zorgde de publiekswinnaar van Regio Noord-Holland voor een prima opening.


Silver in Podium de Vorstin HilversumSilver in Podium de Vorstin Hilversum
Silver in Podium de Vorstin HilversumSilver in Podium de Vorstin Hilversum

Als vakjury-winnaar van Regio Utrecht was 4-mans BluesRock coverband Silver uit Bilthoven naar deze finale gekomen en liet wederom horen een absolute topband te zijn. Onder leiding van gitaarvirtuoos Jeroen Hoekendijk speelde de band zich met overtuigende uitvoeringen van o.a. All Along the Watchtower van Jimi Hendrix, een prachtige interpretatie van Sound Of Silence van Simon & Garfunkel en één van de hoogtepunten van deze finale de uitvoering van Gimme Shelter van Rolling Stones naar wederom een sterke score bij de vakjury. Drummer Erik Hoekendijk en leadgitarist Jeroen Hoekendijk werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.


Capital S in Podium de Vorstin HilversumCapital S in Podium de Vorstin Hilversum
Capital S in Podium de Vorstin HilversumCapital S in Podium de Vorstin Hilversum

En de vakjury-winnaar van deze finale van Regio West Nederland: 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft. De afgelopen weken hard gewerkt om de puntjes nog scherper op de i te zetten bleek zijn vruchten af te werpen. Technisch op topniveau zowel instrumentaal als vocaal, een goed doordachte repertoirekeuze, sterke eigen nuances in de arrangementen en een boeiende interactie zowel binnen de band als met het publiek, bracht de band de hoogste score bij de vakjury en een goede score bij de publieksstemmen. Capital S staat dik verdiend bij de beste 18 beste coverbands van dit seizoen die in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd mogen voortzetten voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook wordt Capital S beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en waarvan de Top 5 gedurende 10 weken wordt geplugd bij alle radiostations in Nederland en België. Toetsenist Oskar Zakrzewski werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.


Three Third XL in Podium de Vorstin HilversumThree Third XL in Podium de Vorstin Hilversum
Three Third XL in Podium de Vorstin HilversumThree Third XL in Podium de Vorstin Hilversum

De band die het zowel bij de vakjury als bij het publiek enorm spannend wist te maken was 11-mans Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam. Niet alleen muzikaal technisch op hoog niveau, maar ook met een hoog entertainmentgehalte. Naast een uitstekende repertoirekeuze en een dynamische samenstelling van haar set, wist de band ook de individuele kwaliteiten goed te benutten. De drie zangeressen wisten regelmatig met sublieme samenzang voor kippenvel-momenten te zorgen zoals o.a. bij de uitvoering van True Colors in de versie van Phil Collins. Nummers als Smoorverliefd van Doe Maar en Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht van Marco Borsato zorgden voor een hoog meezinggehalte en zetten de zaal flink op z’n kop. Met uiteindelijk een 2e plaats bij de vakjury plaatste Three/Third XL zich dik verdiend bij de beste 18 coverbands van deze ‘The Clash’-editie die in de BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook wordt deze prachtige band beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. Bassist Tymen Langeslag werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 12e seizoen.


Still Blue in Podium de Vorstin HilversumStill Blue in Podium de Vorstin Hilversum
Still Blue in Podium de Vorstin HilversumStill Blue in Podium de Vorstin Hilversum

De vijfde band van deze finale was 6-mans Rock coverband Still Blue uit Schoonhoven. De band liet wederom horen technisch op zeer goed niveau te kunnen presteren, maar ook over potentie te beschikken door te kunnen groeien naar een absoluut topniveau. Onder leiding van de twee indrukwekkende zangeressen speelde de band zich met nummers als Ain’t Nobody van Chaka Khan, Sail van AWOLNATION en Peculiar van Chef’Special naar een hoge score bij de vakjury. Zangeres Deveny Ringeling werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.


The Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin HilversumThe Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin Hilversum
The Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin HilversumThe Royal Hillbilly Club in Podium de Vorstin Hilversum

8-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum wist ook nu weer de zaal uit z’n dak te spelen. Met eigen interpretaties van hits als Boom Boom Boom van Vengaboys, Wicked Game van Chris Isaak en Candyman van Christina Aguilera wist de band het enthousiaste publiek daar te krijgen waar zij ze wilden hebben. Muisstil bij de ballad en explosief bij de feestnummers. Als je dat voor elkaar krijgt, dan hoor je bij de top! Het plezier en de volledige overgave waarmee deze band de chemie met de zaal weet op te bouwen is indrukwekkend. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste The Royal Hillbilly Club zich overtuigend bij de beste 18 coverbands van deze jaargang die in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook wordt de band beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en waarvan de Top 5 gedurende 10 weken wordt geplugd bij alle radiostations in Nederland en België.


The Pinheads in Podium de Vorstin HilversumThe Pinheads in Podium de Vorstin Hilversum
The Pinheads in Podium de Vorstin HilversumThe Pinheads in Podium de Vorstin Hilversum

Met een sterke repertoirekeuze, technisch op hoog niveau, regelmatig een obscuur randje in haar benadering en volledige overgave speelde 5-mans Rock coverband The Pinheads zich naar de overwinning bij de publieksstemmen. Met nummers als Plug In Baby van Muse, Black van Pearl Jam en een Rammstein medley waarin o.a. Du Hast en Bück Dich zaten verwerkt, wist de band ook een enorme chemie met het publiek op te bouwen. Als publiekswinnaar van deze finale plaatste de band zich bij de 18 beste coverbands van dit seizoen die in de BENELUX Semi-Finals mogen strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO! Ook wordt The Pinheads beloond met een single met videoclip die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en waarvan de wekelijkse Top 5 gedurende 10 weken wordt geplugd bij alle radiostations in Nederland en België.


Pyramid in Podium de Vorstin HilversumPyramid in Podium de Vorstin Hilversum
Pyramid in Podium de Vorstin HilversumPyramid in Podium de Vorstin Hilversum

Ook nu weer wist 4-mans Rock coverband Pyramid uit Austerlitz schijnbaar moeiteloos een sterke interactie op te bouwen met het publiek. Met dynamische uitvoeringen van Bad Romance van Lady Gaga, Little Black Submarines van The Black Keys en afsluiter Rain Down On Me van Kane speelde de band zich naar een hoge score bij de publieksstemmen.


The Royaltease in Podium de Vorstin HilversumThe Royaltease in Podium de Vorstin Hilversum
The Royaltease in Podium de Vorstin HilversumThe Royaltease in Podium de Vorstin Hilversum

De laatste 30 minuten van deze finale waren voor 6-mans 80’s coverband The Royaltease uit Hilversum. Met prachtige uitvoeringen van o.a. On My Radio van The Selecter, Can’t Stand Losing You van The Police en de zeer interactieve Alive And Kicking van Simple Minds zorgde de band voor een sterk slotakkoord van deze boeiende, spannende en dynamische finale van Regio West Nederland.

Met dank aan de vakjury:
- Fran Kaart, vocalcoach
- Sebastiaan Spijker, videoclipregisseur
- Voorzitter John Van den Borne, Bandcoach, Promotor en Producer

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Foto’s: Ron van Varik

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? RockMuZine Podiuminfo Uw logo ook hier?
Maxazine Artists & Bands Booking Agency EVANS Festivalinfo SONOR
Sound Vision Studio Koch Ticketmaster David Eden USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands