• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde Regio Zuid 2017 Altstadt 18-12-2016

Pop coverband Velvet Antlers uit Eindhoven wint voorronde The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord met publieksprijs naar locatie-finale Altstadt Eindhoven

Zondag 18 december jl. vond in Muziekcafé Altstadt Eindhoven de eerste van drie voorrondes plaats in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Vijf geselecteerde bands maakten er voor een enthousiast publiek een boeiende wedstrijd van, waarin de bands werden beoordeeld door de vakjury en het publiek voor een plaats in de locatie-finale. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Pop coverband Velvet Antlers uit Eindhoven en het publiek beloonde 5-mans Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord met de 1e plaats. Beide bands plaatsten zich hiermee voor de locatie-finale van Altstadt Eindhoven die plaats zal vinden op vrijdag 17 maart a.s. Hier strijden de zeven beste bands van deze locatie-cyclus voor een plaats in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ worden beloond met o.a. een cd-contract, foto shoots, videoclips en meerdere optredens in de Benelux. De 2e voorronde van de cyclus in Altstadt Eindhoven vindt plaats op zondag 15 januari a.s.

Velvet Antlers in Altstadt EindhovenVelvet Antlers in Altstadt Eindhoven
Velvet Antlers in Altstadt EindhovenVelvet Antlers in Altstadt Eindhoven

De aftrap van deze 1e voorronde in Altstadt Eindhoven werd verzorgd door 5-mans Pop coverband Velvet Antlers uit Eindhoven. Met sterke uitvoeringen van o.a. Wade In The Water van Eva Cassidy, Slow Dancing In A Burning Room van John Mayer en de dynamische afsluiter Nobody’s Wife van Anouk liet de band horen muzikaal op zeer goed niveau te spelen en dat de vier muzikanten een prima basis neer kunnen zetten waarop de zangeres optimaal kan presteren. Met uiteindelijk de hoogste score bij de vakjury plaatste Velvet Antlers zich als vakjury-winnaar voor de locatie-finale die wordt gehouden op vrijdag 17 maart a.s. De winnaars van deze finale gaan door naar de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg.


9am in Altstadt Eindhoven9am in Altstadt Eindhoven
9am in Altstadt Eindhoven9am in Altstadt Eindhoven

5-mans Pop, Rock coverband 9am uit Eindhoven speelde zich met sterke uitvoeringen van o.a. One Year Of Love van Queen, Is Dit Nu Later van Stef Bos en Save Tonight van Eagle Eye Cherry naar een hoge score bij de vakjury. De band is ook flink aan de weg aan het timmeren met eigen werk waar het karakteristieke stemgeluid van de zangeres nog beter tot haar recht zal kunnen komen.


Galvanized in Altstadt EindhovenGalvanized in Altstadt Eindhoven
Galvanized in Altstadt EindhovenGalvanized in Altstadt Eindhoven

Met volle overgave en een hoog entertainmentgehalte speelde 5-mans Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord zich naar een sterke interactie met het publiek. Nummers als Hush van Kula Shaker, My Hero van Foo Fighters en Highway Star van Deep Purple werden op goed niveau en met veel overtuiging gespeeld. Dit resulteerde in de overwinning bij de publieksstemmen en daarmee een plaats in de locatie-finale van Altstadt Eindhoven die plaats zal vinden op vrijdag 17 maart a.s. Hier spelen de zeven beste bands van deze cyclus om een plaats in de finale van Regio Zuid Nederland die wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg.


Blue Band in Altstadt EindhovenBlue Band in Altstadt Eindhoven
Blue Band in Altstadt EindhovenBlue Band in Altstadt Eindhoven

6-mans Allround coverband Blue Band uit Leunen wist er met een geraffineerde nummerkeuze ook een prima feestje van te maken. Met vooral medleys waarin nummers zaten verwerkt als I Want To Break Free van Queen, U Can’t Touch This van MC Hammer en Footloose van Kenny Loggins ontstond er al snel een prima interactie met het publiek.


Emptyfield in Altstadt EindhovenEmptyfield in Altstadt Eindhoven
Emptyfield in Altstadt EindhovenEmptyfield in Altstadt Eindhoven

Het laatste half uur van deze voorronde was voor 3-mans Rock coverband Emptyfield uit Deurne. Met overtuiging en op goed technisch niveau werden nummers als You Really Got Me van The Kinks, Wooly Bully van Sam the Sham en Patience van Guns N’ Roses het publiek ingespeeld. Een veelzijdige repertoirekeuze, technisch op goed niveau en een sterke podiumpresentatie zorgden voor hoge scores bij zowel de vakjury als bij het publiek.


Altstadt EindhovenAltstadt Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Koch Ticketmaster
SONOR RockMuZine Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo
Uw logo ook hier? David Eden Uw logo ook hier? Maxazine USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands