• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1st BENELUX Semi-Final 2016/2017 Event Center 04-03-2017

U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse wint 1e Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht met publieksprijs naar Grand Finale in Poptempel PARADISO Amsterdam  

2e plaats vakjury voor Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit Eindhoven en 2e plaats publieksstemmen voor Pop, Rock coverband The Pixels uit Leuven (B)  

Zaterdag 4 maart jl. vond in Event Center Culemborg de 1e Halve Finale plaats in het 13e seizoen van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Negen regionale winnaars uit Nederland en België gingen op hoog niveau de muzikale ‘Clash’ met elkaar aan om zowel de vakjury als het enthousiaste publiek te overtuigen en daarmee een plaats te veroveren in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 8 juli a.s. plaatsvindt in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam (main hall). In de voorbereidingen naar deze halve finale kregen alle bands diverse ondersteunende coaching sessies, waardoor ze zich optimaal konden voorbereiden. Hierdoor wisten de bands enorm te pieken en voor hoogstaande optredens te zorgen. Het niveau van de bands was niet alleen erg hoog, maar ook behoorlijk gelijkwaardig en dat resulteerde in een spannend en dynamische ambiance en score-verloop.

Uiteindelijk ging in de categorie Vakjury de overwinning naar 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse en was de 2e plaats voor 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit Eindhoven. Bij de publieksstemmen was de 1e plaats voor 6-mans Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht en was de 2e plaats voor 8-mans Pop Rock coverband The Pixels uit Leuven (B). Deze vier bands plaatsten zich hiermee voor de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2016/2017’ in PARADISO. Met hun regionale overwinningen werden de bands al beloond met een live-single met videoclip. De opnames hiervoor werden gemaakt tijdens deze halve finale en de singles zullen op 15 april a.s. worden gereleased en in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan. Deze hitlijst wordt samengesteld aan de hand van de downloads via iTunes en de streams via Spotify en gedurende 10 weken zal de wekelijkse Top 5 worden geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.

Op zaterdag 1 april a.s. vindt de 2e Halve Finale plaats ook in het tot poppodium omgebouwde Event Center Culemborg waarin ook weer negen regionale winnaars gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale in PARADISO!

Grape Valley in Event Center CulemborgGrape Valley in Event Center Culemborg
Grape Valley in Event Center CulemborgGrape Valley in Event Center Culemborg

6-mans Pop, Rock coverband Grape Valley uit Middelbeers verzorgde de aftrap van deze 1e Halve Finale. Deze jonge band had zich als publiekswinnaar van de finale van Regio Zuid Nederland in een uitverkochte Poppodium 013 in Tilburg geplaatst en zette ook nu weer een enthousiaste performance neer. Met nummers als Ik Kan Het Niet Alleen van De Dijk en Highway To Hell van AC/DC liet de band haar veelzijdigheid horen. De uitvoering van Think van Aretha Franklin wordt de single van Grape Valley die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan en vanaf dat moment ook is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify.


Letz Zeppelin in Event Center CulemborgLetz Zeppelin in Event Center Culemborg
Letz Zeppelin in Event Center CulemborgLetz Zeppelin in Event Center Culemborg

Als vakjury-winnaar van de finale van Regio België/Luxemburg in Zaal Oosterhof in Lummen had 4-mans Led Zeppelin tribute Letz Zeppelin uit Temse (B) zich naar deze halve finale gespeeld. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Immigrant Song en Whole Lotta Love wist de band zowel de vakjury als het publiek te imponeren. Met een eigen verrassende bewerking van het nummer Heartbreaker die tot single wordt geproduceerd komt Letz Zeppelin vanaf 15 april in ‘The Clash Hitlijst’ te staan die vanaf dat moment ook is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Bruno Meeus is door de vakjury uitgeroepen tot beste drummer van deze halve finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO op zaterdag 8 juli a.s. worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Joe Cover Band in Event Center CulemborgJoe Cover Band in Event Center Culemborg
Joe Cover Band in Event Center CulemborgJoe Cover Band in Event Center Culemborg

13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band uit Eindhoven had zich met haar beste optreden ooit via een 2e plaats bij de vakjury in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg voor deze 1e Halve Finale weten te plaatsen, maar wist met een intensieve voorbereiding dat optreden te toppen. Zowel muzikaal technisch als ook in de totale beleving werd er een enorm hoog niveau gehaald. Indrukwekkende uitvoeringen van o.a. When The Night Comes en Unchain My Heart zorgden voor hoge scores o.a. in de timing, dynamiek, balans, sounds en presentatie en zorgden uiteindelijk voor de 2e plaats bij de vakjury. Hiermee staat deze topband bij de beste negen bands van deze The Clash-editie in de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO Amsterdam, de eindstrijd om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’. Met een eigen ‘Joe Cocker’ interpretatie van het nummer Desperado van The Eagles als live-single staat Joe Cover Band vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is dit prachtige nummer te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Kees Kooijman werd door de 4-mans vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze halve finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die in de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


Three/Third XL in Event Center CulemborgThree/Third XL in Event Center Culemborg
Three/Third XL in Event Center CulemborgThree/Third XL in Event Center Culemborg

Met een 2e plaats bij de vakjury in de finale van Regio West Nederland in Podium de Vorstin in Hilversum had 11-mans Allround coverband Three/Third XL uit Rotterdam zich geplaatst voor deze halve finale. Ook nu wist deze topband haar opgebouwde reputatie van ‘Partyband op hoog niveau’ weer waar te maken. Met een uitgekiende repertoire-keuze, sterke muzikale basis, harmonieuze samenzang en een dynamisch opgebouwde set wist de band binnen no-time een sterke interactie met het publiek op te bouwen. Nummers als Treasure van Bruno Mars en Smoorverliefd van Doe Maar geven al een goed beeld van de veelzijdigheid van Three/Third XL. De sterke samenstelling van de ‘Foute Medley’ met fragmenten van o.a. Wasmasjien van Trafassi, Follow The Leader van The Soca Boys en No Limit van 2Unlimited wordt tot live single geproduceerd en staat vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is dan ook te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify.


In the Name of in Event Center CulemborgIn the Name of in Event Center Culemborg
In the Name of in Event Center CulemborgIn the Name of in Event Center Culemborg

4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse kwam, zag en overwon! Vanaf de eerste tonen wist de band zo’n overtuiging en energie in haar spel te leggen dat het publiek werd meegezogen in de totale U2-beleving. De unieke sounds, perfecte dynamiek, boeiende podiumperformance en het technisch hoogstaande spel uitgevoerd met de oprechte bezieling waren de belangrijkste ingrediënten voor de uiteindelijk hoogste score bij de vakjury. Met nummers als o.a. Sunday Bloody Sunday en Unforgettable Fire wist de band het volgepakte Event Center Culemborg zowel te laten exploderen als ook muisstil te krijgen zonder ook maar een moment de chemie met het publiek te laten verslappen. Met een prachtige bewerking van Pride als single staat In the Name of vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is het nummer te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Als vakjury-winnaar van deze 1e Halve Finale staat In the Name of in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Op zaterdag 8 juli a.s. zullen hier de negen beste bands van deze The Clash-editie de muzikale eindstrijd met elkaar aan gaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’. Richard van de Valk en Peter Moonen werden door de vakjury uitgeroepen tot respectievelijk beste gitarist en vocalist van deze halve finale en zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit The Clash-seizoen.


Level Up in Event Center CulemborgLevel Up in Event Center Culemborg
Level Up in Event Center CulemborgLevel Up in Event Center Culemborg

De zesde band van deze halve finale was 9-mans Pop, Rock coverband Level Up uit Klazienaveen. In de finale van Regio Noord Nederland in MartiniPlaza in Groningen won deze prachtige band overtuigend de publieksprijs. Ook nu wist de band binnen no-time een sterke interactie met het publiek op te bouwen en maakte er weer een mooi feest van. Naast het goede technische spel en de sterke nummerkeuze weet de band ook een dynamische podiumperformance neer te zetten. Met sterke uitvoeringen van nummers als Uptown Funk van Bruno Mars ft. Mark Ronson en Kom Van Dat Dak Af van Peter Koelewijn liet de band haar veelzijdigheid horen en met haar bewerking van I’m A Believer van The Monkees als single staat Level Up vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Vanaf dan is de single ook te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en bepalen wekelijks de Top 5 die wordt geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.


The Green Monkeys in Event Center CulemborgThe Green Monkeys in Event Center Culemborg
The Green Monkeys in Event Center CulemborgThe Green Monkeys in Event Center Culemborg

4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen had zich als vakjury-winnaar van de finale van Regio Oost Nederland in Podium Gigant in Apeldoorn overtuigend en dik verdiend geplaatst voor deze halve finale en wist ook nu weer enorm te pieken. Wat deze vier supertalenten met hun minimale bandbezetting voor elkaar krijgen is indrukwekkend. Er vallen geen gaten in de arrangementen, en de sounds, de energie, de dynamiek en de passie doen je bijna vergeten dat de band ook met haar technisch spel op zeer hoog niveau staat te presteren. Van begin tot eind weten de vier podiumbeesten het publiek bij de strot te pakken en niet meer los te laten tot de laatste klanken zijn uitgestorven. Met prachtige uitvoeringen van o.a. Lola Montez van Volbeat en Seven Nation Army van The White Stripes maakte The Green Monkeys diepe indruk en wist hoog te scoren bij zowel de vakjury als de publieksstemmen, waardoor ze genomineerd zijn voor de Wild-Card die gegeven wordt aan de band die over de twee halve finales gezien de hoogste score heeft in beide categorieën samen, na de reeds geplaatste bands. De winnaar van deze Wild-Card wordt op zaterdag 1 april tijdens de 2e Halve Finale bekend gemaakt. Met haar sterke eigen bewerking van We Will Rock You van Queen als single komt The Green Monkeys vanaf 15 april in ‘The Clash Hitlijst’ te staan. De downloads via iTunes en de streams via Spotify bepalen de stand van deze hitlijst en de wekelijkse Top 5 wordt geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Tim Marsman is door de vakjury uitgeroepen tot beste bassist van deze halve finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO op zaterdag 8 juli a.s. worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze The Clash-editie.


The Pixels in Event Center CulemborgThe Pixels in Event Center Culemborg
The Pixels in Event Center CulemborgThe Pixels in Event Center Culemborg

Als winnaar van de extra cyclus van Regio België/Luxemburg had 8-mans Pop, Rock coverband The Pixels uit Leuven (B) zich zeer overtuigend voor deze 1e Halve Finale geplaatst en wist haar vorige optreden op een geweldige manier te overtreffen. De band blijft maar doorgroeien en wist ook nu weer optimaal gebruik te maken van de individuele kwaliteiten om een indrukwekkende bandprestatie neer te zetten. Muzikaal technisch worden de uitgekiende arrangementen op hoog niveau uitgevoerd en de goede sounds, sterke repertoirekeuze en een dynamische en boeiende podiumperformance zorgen voor een sublieme chemie tussen de band en het publiek. O.a. twee sterke medleys waarin nummers als Ik Leef Niet Meer Voor Jou van Marco Borsato en Voodoo People van The Prodigy voorbij kwamen, geven niet alleen de diversiteit aan van deze topband aan, maar zorgde uiteindelijk ook voor een 2e plaats bij de publieksstemmen waarmee The Pixels zich plaatste voor de BENELUX Grand Finale op zaterdag 8 juli a.s. in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Met een prachtige eigen bewerking van The Bad Touch van Bloodhound Gang als live single staat The Pixels vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. De downloads via iTunes en de streams via Spotify bepalen de deze hitlijst en de wekelijkse Top 5 wordt geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.


Dubbel Fout in Event Center CulemborgDubbel Fout in Event Center Culemborg
Dubbel Fout in Event Center CulemborgDubbel Fout in Event Center Culemborg

Het laatste half uur van deze 1e Halve Finale was voor 6-mans Allround coverband Dubbel Fout uit Maastricht. Deze ultieme feestband had zich als publiekswinnaar van de finale van de extra landelijke cyclus in Podium de Vorstin in Hilversum geplaatst en de zes topmuzikanten lieten ook nu weer zien en horen waarom ze van elk optreden een onvergetelijk feest kunnen maken. Medleys waarin nummers als Final Countdown van Europe en Psycho van Muse moeiteloos en eigentijds hun plaats krijgen worden muzikaal technisch op hoog niveau het publiek ingespeeld. Met sterke arrangementen, goede sounds, uitgekiende repertoirekeuze en een zeer dynamische podiumperformance speelde Dubbel Fout zich ook nu naar een overtuigende overwinning bij de publieksstemmen en staat daarmee in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 8 juli a.s. in Poptempel PARADISO! Met een nieuw samengestelde en zeer verrassende ‘The Clash-medley’ als live single staat Dubbel Fout vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is vanaf dan ook te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Gedurende 10 weken wordt de wekelijkse Top 5 geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.

Dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: specialiste in CVT (Complete Vocal Technique)
- Sebastiaan Spijker: Music Video Director
- Richard M. O. Dalmolen: specialist in performance coaching
- John Van den Borne: band coach (muzikaal, presentatie, promotie, organisatie)


Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317
Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317Event Center Culemborg 040317

Event Center Culemborg 040317


Foto's: Ron van Varik en Karin Rovekamp

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? RockMuZine Koch David Eden Maxazine
Ticketmaster SONOR Podiuminfo Sound Vision Studio Uw logo ook hier?
USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo EVANS


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands