• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Locatie-finale Altstadt Eindhoven Altstadt 17-03-2017

Americana coverband Critical Crossings uit Oss wint locatie-finale Altstadt Eindhoven in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord met publieksprijs naar finale Rgio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg  

Vrijdag 17 maart jl. vond in Café Altstadt in Eindhoven de locatie-finale plaats in het 13e seizoen van The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Na drie voorrondes stonden de zeven beste bands van de cyclus in Altstadt in deze finale en werden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning naar 5-mans Americana coverband Critical Crossings uit Oss en bij de publieksstemmen was de locatie-Award voor 5-mans Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord. De hoogste score in beide categorieën samen werd behaald door 5-mans Pop coverband Velvet Antlers uit Eindhoven. Deze drie bands plaatsten zich met hun overwinningen voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. In de voorbereiding naar deze Regio-Finale ontvangen de bands gratis bandcoaching en de winnaars worden beloond met een live-single met videoclip voor ‘The Clash Hitlijst’ die wordt geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland.

2Hard2Handle in Altstadt Eindhoven2Hard2Handle in Altstadt Eindhoven
2Hard2Handle in Altstadt Eindhoven2Hard2Handle in Altstadt Eindhoven

De aftrap van deze locatie-finale werd verricht door 6-mans Pop, Rock coverband 2Hard2Handle uit Oosterhout. Met prachtige uitvoeringen van Like The Way I Do van Melissa Etheridge, Pride & Joy van Stevie Ray Vaughan en Maniac van Michael Sembello wist de band haar optreden in de voorronde te overtreffen en vooral goed te scoren bij de vakjury.


Restore in Altstadt EindhovenRestore in Altstadt Eindhoven
Restore in Altstadt EindhovenRestore in Altstadt Eindhoven

5-mans Rock coverband Restore uit Veldhoven zette ook nu weer een energieke set neer waarin nummers als Iedereen Is Van De Wereld van The Scene, Even Flow van Pearl Jam en Rain Down On Me van Kane op uitstekend niveau werden neergezet.


Velvet Antlers in Altstadt EindhovenVelvet Antlers in Altstadt Eindhoven
Velvet Antlers in Altstadt EindhovenVelvet Antlers in Altstadt Eindhoven

De 3e band van deze finale was 5-mans Pop coverband Velvet Antlers uit Eindhoven. De band weet vooral de meer poppie nummers als No Mercy van Racoon, Wade In The Water van Eva Cassidy en One Word van Anouk goed naar zich toe te trekken en daarmee een ‘eigen smoel’ te geven. Technisch wordt er functioneel op goed niveau gespeeld en is het vooral de uitstekende leadzangeres die binnen haar comfortzone grote indruk maakt. Door bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen na de twee winnaars plaatste Velvet Antlers zich als Runner-Up voor de finale van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van deze Regio-Finale worden beloond met een live-single met videoclip die in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en worden geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland.


Final Jam in Altstadt EindhovenFinal Jam in Altstadt Eindhoven
Final Jam in Altstadt EindhovenFinal Jam in Altstadt Eindhoven

De vier supertalenten van Anouk tribute Final Jam uit Bladel wisten ook nu weer een indrukwekkend optreden neer te zetten. Met volle overgave en op zeer goed niveau werden nummers als Don’t, One Word en R U Kidding Me het publiek in gespeeld en zorgde voor een hoge score bij de vakjury.


Strike Back in Altstadt EindhovenStrike Back in Altstadt Eindhoven
Strike Back in Altstadt EindhovenStrike Back in Altstadt Eindhoven

4-mans Rock coverband Strike Back uit Eindhoven wist met uitvoeringen van Best Of You van Foo Fighters, Little Monster van Royal Blood en Sweet Child O’Mine van Guns N’ Roses de handen van het publiek regelmatig op elkaar te krijgen.


Critical Crossings in Altstadt EindhovenCritical Crossings in Altstadt Eindhoven
Critical Crossings in Altstadt EindhovenCritical Crossings in Altstadt Eindhoven

Het muzikale hoogtepunt van deze locatie-finale werd gebracht door 5-mans Americana coverband Critical Crossings uit Oss. Met dynamische uitvoeringen van o.a. Simple Man van Lynyrd Skynyrd, Dead Flowers van The Rolling Stones en Call Me The Breeze van J.J. Cale liet de band horen regelmatig een indrukwekkend hoog niveau te halen. Instrumentaal zeer functioneel met goede sounds en gedisciplineerd uitgevoerde arrangementen, maar vooral de sterke leadzang en regelmatig sublieme samenzang zorgden niet alleen voor de hoogste score bij de vakjury maar ook een grote waardering bij het publiek. Als vakjury-winnaar van deze boeiende finale staat Critical Crossings in de finale van Regio Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. wordt gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. De winnaars van deze Regio-Finale worden beloond met een live-single met videoclip die in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en worden geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland.


Galvanized in Altstadt EindhovenGalvanized in Altstadt Eindhoven
Galvanized in Altstadt EindhovenGalvanized in Altstadt Eindhoven

Het laatste half uur van deze locatie-finale was voor 5-mans Rock coverband Galvanized uit Wilbertoord. Met prachtige uitvoeringen van o.a. The Boys Are Back In Town van Thin Lizzy, Feels Like Makin’ Love van Bad Company en de krachtige afsluiter Highway Star van Deep Purple speelde de band zich naar een eerste plaats bij de publieksstemmen. Opvallend ook een aantal muzikale hoogstandjes van de twee leadgitaristen in hun meerstemmige samenspel. Als publiekswinnaar van deze finale staat Galvanized dik verdiend bij de beste negen bands van Zuid Nederland die op zaterdag 3 juni a.s. in Poppodium 013 in Tilburg gaan strijden om de Regio-Awards. De winnaars van deze Regio-Finale worden beloond met een live-single met videoclip die in ‘The Clash Hitlijst’ komen te staan en zijn te downloaden op iTunes en te streamen via Spotify. Ook worden deze singles geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland.

Met dank aan gast-jurylid:
Daantje Rison (vocalcoach en winnares Individuele Award voor ‘Beste vocalist’ in editie 2013)

Altstadt EindhovenGalvanized in Altstadt Eindhoven

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Podiuminfo Ticketmaster
USA Music Import Maxazine EVANS Koch David Eden
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency SONOR RockMuZine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands