• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Locatie-finale The Waterhole Amsterdam The Waterhole 26-03-2017

Funk, Soul & Rock coverband Trickplay uit Amsterdam wint locatie-finale in The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Queen of the Stone Age tribute QOTSAC uit Amsterdam met publieksprijs naar finale Regio West Nederland in Podium de Vorstin in Hilversum

Zondag 26 maart jl. vond in The Waterhole Live Music Bar in Amsterdam de locatie-finale plaats in het 13e seizoen van The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Zes winnaars uit de drie voorrondes in de cyclus van The Waterhole zorgden voor een boeiende locatie-finale en werden in twee categorieën beoordeeld: vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury ging de overwinning overtuigend naar 7-mans Funk, Soul & Rock coverband Trickplay uit Amsterdam. Bij de publieksstemmen wist 4-mans Queen of the Stone Age tribute QOTSAC uit Amsterdam zich naar de 1e plaats te spelen. Door in beide categorieën samen de hoogste score te behalen plaatste 5-mans Blues & Rock coverband Doctors uit Amsterdam zich als Runner-Up samen met de twee winnaars voor de finale van Regio West-Nederland die op zaterdag 24 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’ winnen o.a. een cd-contract met videoclip en meerdere optredens in Nederland en België. De Landelijke Finale vindt plaats op zondag 7 januari a.s. in Poptempel PARADISO!

Trickplay in The Waterhole AmsterdamTrickplay in The Waterhole Amsterdam
Trickplay in The Waterhole AmsterdamTrickplay in The Waterhole Amsterdam 

De eerste band van deze locatie-finale was de uiteindelijke vakjury-winnaar 7-mans Funk, Soul & Rock coverband Trickplay uit Amsterdam. Met een uitgekiende setlist waarin nummers zaten als Sax van Fleur East, Push Up van Freestylers en Shake Your Body To The Ground van Michael Jackson wist deze top band alle individuele kwaliteiten optimaal te benutten. Sterke grooves, technisch op hoog niveau, goed uitgezochte sounds, functionele arrangementen en een groot enthousiasme zorgden voor een heerlijk instrumentaal tapijtje waarop de indrukwekkende leadzanger en leadzangers uitstekend konden excelleren. Binnen no-time wist de band het publiek voor zich in te pakken en zorgde voor een prima feestje op hoog niveau. Als vakjury-winnaar van deze finale staat Trickplay bij de negen beste bands van Regio West-Nederland die op zaterdag 24 juni a.s. in Podium de Vorstin zullen spelen om de Regio-Awards én een plaats in de Landelijke Halve Finales, de laatste stap richting het heilige podium van PARADISO!


Doctors in The Waterhole AmsterdamDoctors in The Waterhole Amsterdam
Doctors in The Waterhole AmsterdamDoctors in The Waterhole Amsterdam

5-mans Blues & Rock coverband Doctors uit Amsterdam wist in haar optreden te groeien naar een zeer goed niveau. Met uitvoeringen van nummers als Riders On The Storm en Roadhouse Blues van The Doors en The House Is Rocking van Stevie Ray Vaughan liet de band horen met de juiste intonaties, functionele arrangementen en goede sounds and feel zowel de vakjury als het publiek te raken. Dit resulteerde in hoge scores bij zowel de jury als bij de publieksstemmen waardoor Doctors de hoogste gezamenlijke score behaalde en als Runner-Up doorgaat naar de finale van Regio West-Nederland die op zaterdag 24 juni a.s. plaatsvindt in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de negen beste bands van Noord-Holland/Zuid-Holland/Utrecht om de Regio-Awards en de bijbehorende plaats in de Landelijke Halve Finales. De laatste stap richting de Landelijke Finale in Poptempel PARADISO!


Soul'O in The Waterhole AmsterdamSoul'O in The Waterhole Amsterdam
Soul'O in The Waterhole AmsterdamSoul'O in The Waterhole Amsterdam

Het 3e half uur van deze locatie-finale was voor 7-mans Soul & Funk coverband Soul’O uit Hoofddorp. Met volledige overgave bracht de band uitvoeringen van o.a. In The Stone van Earth, Wind & Fire, Super Duper Love van Joss Stone en Me And Mrs. Jones van Billy Paul. Een heerlijke setlist waarmee het de band een goede score wist te behalen bij de publieksstemmen.


Optical Kingdom in The Waterhole AmsterdamOptical Kingdom in The Waterhole Amsterdam
Optical Kingdom in The Waterhole AmsterdamOptical Kingdom in The Waterhole Amsterdam

3-mans Rock coverband Optional Kingdom uit Amsterdam bracht met veel enthousiasme een gevarieerde set met nummers als Psycho van Muse, Who’ll Stop The Rain van Creedence Clearwater Revival en Shadow Play van Rory Gallagher.


The Sundown in The Waterhole AmsterdamThe Sundown in The Waterhole Amsterdam
The Sundown in The Waterhole AmsterdamThe Sundown in The Waterhole Amsterdam

5-mans Rock coverband The Sundown uit Amsterdam wist een prima optreden neer te zetten met uitvoeringen van klassiekers als All Along The Watchtower van Jimi Hendrix, Piece Of The Rock van Mother’s Finest en Whole Lotta Rosie van AC/DC.


QOTSAC in The Waterhole AmsterdamQOTSAC in The Waterhole Amsterdam
QOTSAC in The Waterhole AmsterdamQOTSAC in The Waterhole Amsterdam

Het laatste half uur van deze locatie-finale was voor 4-mans Queen of the Stone Age tribute QOTSAC uit Amsterdam. Op hoog niveau werden nummers als No One Knows, Little Sister en My God Is The Sun gebracht. Met de juiste sounds & feel, sterke energie en uitstekende stage-presence wist de band bij de vakjury en de publieksstemmen samen de hoogste score te behalen en staat daarmee als Runner-Up in de finale van Regio West-Nederland die op zaterdag 24 juni a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen de negen beste bands van Noord-Holland, Zuid- Holland en Utrecht om de Regio-Awards én een plaats in de Landelijke Halve Finales, de laatste stap richting Poptempel PARADISO!

The Waterhole AmsterdamThe Waterhole Amsterdam

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Koch David Eden Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency
USA Music Import Podiuminfo EVANS RockMuZine Festivalinfo
SONOR Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands