• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2nd BENELUX Semi-Final 2016/2017 Event Center 01-04-2017

Soul coverband Capital S uit Delft wint 2e Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Rock coverband The Streets uit Kerkdriel met publieksprijs naar Grand Finale in Poptempel PARADISO 

2e plaats vakjury voor Rock coverband The Pinheads uit Woerden en 2e plaats publieksstemmen voor Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum

Zaterdag 1 april jl. vond in Event Center Culemborg de 2e Halve Finale plaats in het 13e seizoen van The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Negen regionale winnaars uit Nederland en België zorgden voor een spannende muzikale strijd op hoog niveau en haalden alles uit de kast om zowel de vakjury als het enthousiaste publiek te overtuigen en daarmee een plaats te veroveren in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 8 juli a.s. wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam (main hall). In de voorbereidingen naar deze halve finale kregen alle bands diverse ondersteunende coaching sessies, waardoor ze zich optimaal konden voorbereiden op deze ‘The Clash’. Hierdoor wisten de bands hun vorige optredens te toppen en was het niveau hoog en behoorlijk gelijkwaardig. De verschillen werden bepaald door de vorm van de dag. Uiteindelijk werd 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft tot vakjury-winnaar uitgeroepen met op de 2e plaats 5-mans Rock coverband The Pinheads uit Woerden. Bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel en scoorde 8-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum een prachtige 2e plaats.
Met de hoogste score bij de vakjury en de publieksstemmen samen ná de winnaars ging de Wild-Card voor de Grand Finale in PARADISO naar 4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen. Nu alle finalisten bekend zijn maken we ons op voor een sensationele Grand Finale in PARADISO waar de uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’ zullen worden bepaald door de vakjury en het publiek. In beide categorieën ontvangen de winnaars o.a. een cd-contract en meerdere optredens in de Benelux. Vanaf 15 april a.s. staan alle 18 halve finalisten met hun live-singles met videoclips in ‘The Clash Hitlijst’. Deze singles zijn te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en gedurende 10 weken wordt de wekelijkse Top 5 geplugd en gepromoot bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België.

Stoer Toeval in Event Center CulemborgStoer Toeval in Event Center Culemborg
Stoer Toeval in Event Center CulemborgStoer Toeval in Event Center Culemborg

De eerste band van deze halve finale was 5-mans Rock coverband Stoer Toeval uit Eindhoven. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen in de finale van Regio Zuid Nederland in Poppodium 013 Tilburg had de band zich geplaatst voor deze BENELUX Semi-Final. Met uitvoeringen van o.a. Careless Whisper van George Michael en Crazy van Gnarls Barkley gaf de band een uitstekend visitekaartje af. Met de tot live-single geproduceerde mash-up van Come Together To Loose Yourself van The Beatles en Eminem staat Stoer Toeval vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is het nummer te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify.


South of Heaven in Event Center CulemborgSouth of Heaven in Event Center Culemborg
South of Heaven in Event Center CulemborgSouth of Heaven in Event Center Culemborg

5-mans PowerRock coverband South of Heaven uit Bilzen (B) maakte enorme indruk met technisch hoogstaande uitvoeringen van o.a. Mr. Crowley van Ozzy Osbourne en Ain’t Talking About Love van Van Halen. De band heeft zich in korte tijd ontwikkeld naar een absolute top band die ook in de presentatie een hoog entertainmentgehalte weet te behalen. De indrukwekkende uitvoering van Child In Time van Deep Purple wordt de live-single die vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ staat en is te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Drummer Luc Croughs en gitarist Davy Tits werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die op zaterdag 8 juli a.s. tijdens de BENELUX Grand Finale in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 13e The Clash-editie.


Sanne de Band in Event Center CulemborgSanne de Band in Event Center Culemborg
Sanne de Band in Event Center CulemborgSanne de Band in Event Center Culemborg

Als vakjury-winnaar van Regio Noord Nederland had 6-mans Pop, Rock coverband Sanne de Band zich geplaatst voor de BENELUX Semi-Finals en wist ook nu weer enorm hoog te scoren bij de vakjury. Met nummers als Yellow van Coldplay en I Kissed A Girl van Katy Perry wist deze prachtige band ook nu weer te imponeren. Van de ijzersterke bewerking van Stand Back van Stevie Nicks wordt een live-single geproduceerd waarmee Sanne de Band vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ komt te staan. Leadzangeres Sanne Bok werd door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale op zaterdag 8 juli a.s. in Poptempel PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit The Clash-seizoen.


laDIeSCOver in Event Center CulemborglaDIeSCOver in Event Center Culemborg
laDIeSCOver in Event Center CulemborglaDIeSCOver in Event Center Culemborg

11-mans Disco coverband laDIeSCOver uit Kempen wist binnen no-time het inmiddels volgestroomde Event Center Culemborg aan het swingen te krijgen. Nummers als You Should Be Dancing van Bee Gees en Disco Inferno van The Trammps werden direct goed ontvangen door het enthousiaste publiek en zorgden voor een swingend half uur Dance Classics van de bovenste plank. Met haar prachtige bewerking van Shame Shame Shame van Shirley & Company als live-single staat laDIeSCOver vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is het nummer te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify.


The Streets in Event Center CulemborgThe Streets in Event Center Culemborg
The Streets in Event Center CulemborgThe Streets in Event Center Culemborg

Als publiekswinnaar Regio Oost Nederland had 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel zich geplaatst voor deze BENELUX Semi-Finals. De band weet naast een muzikaal technisch hoog niveau ook een spectaculair entertainmentgehalte neer te zetten. Met een uitgekiende dynamische setlist met nummers als o.a. Ace Of Spades van Motörhead en een sterke bewerking van Another Brick In The Wall van Pink Floyd speelde de band zich met volle overgave ook nu naar een overtuigende 1e plaats bij de publieksstemmen én een hoge score bij de vakjury. Met haar prachtige uitvoering van de mash-up Seven Nation Dreams van The White Stripes/Eurythmics als live-single met videoclip staat The Streets vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Vanaf dan is de single te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en wordt gedurende 10 weken de Top 5 geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Als publiekswinnaar van deze 2nd BENELUX Semi-Final staat The Streets bij de beste negen bands van deze The Clash-editie in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 8 juli a.s. wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO!


Capital S in Event Center CulemborgCapital S in Event Center Culemborg
Capital S in Event Center CulemborgCapital S in Event Center Culemborg

De zesde top band van deze 2nd BENELUX Semi-Final was 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft. Met sterke transparante arrangementen waarin alle negen muzikanten optimaal tot hun recht kwamen, puntige timing, boeiende dynamiek, goede sounds en overtuigende energie, zorgden de negen muzikanten voor een uitstekende muzikale basis waarop de drie leadvocalisten perfect konden excelleren en ook met een dynamische presentatie een zeer hoog entertainmentgehalte wisten te behalen. Met een goed opgebouwde setlist met nummers als o.a. Jupiter van Earth, Wind & Fire en Try A Little Tenderness van Otis Redding wist 12-mans Soul coverband Capital S uit Delft een sterke interactie met het publiek op te bouwen en speelde zich naar uiteindelijk de 1e plaats bij de vakjury én een hoge score bij de publieksstemmen. De prachtige bewerking van Higher & Higher van Jackie Wilson wordt tot live-single geproduceerd en staat vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Alle singles zijn vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en gedurende 10 weken wordt de wekelijkse Top 5 geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België. Als vakjury-winnaar van deze halve finale staat Capital S bij de beste negen bands die op zaterdag 8 juli a.s. in Poptempel PARADISO de eindstrijd met elkaar aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2016/2017’. Bassist Jochem van der Zaag en toetsenist Oskar Zakrzewski werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 13e The Clash-editie.


The Pinheads in Event Center CulemborgThe Pinheads in Event Center Culemborg
The Pinheads in Event Center CulemborgThe Pinheads in Event Center Culemborg

5-mans Rock coverband The Pinheads uit Woerden had een sublieme set in elkaar gezet waarin de individuele kwaliteiten van de bandleden optimaal tot hun recht kwamen en waarin de band kon groeien naar een absoluut top niveau. De vijf podiumbeesten weten de nummers zo naar zich toe te trekken, dat elke song een ‘eigen smoel’ krijgt. Met haar sterke technische en energieke spel, uitgekiende repertoirekeuze en een dynamische podiumpresentatie, stond er een geoliede machine op het podium die met nummers als o.a. Jeremy van Pearl Jam en Tribute van Tenacious D het publiek vanaf de eerste tonen bij de strot pakt en niet meer los laat tot de laatste klanken zijn uitgestorven. Met haar indrukwekkende optreden wist The Pinheads uiteindelijk de 2e plaats bij de vakjury te scoren en staat daarmee dik verdiend in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 8 juli a.s. wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Met de schitterende bewerking van Hello van Lionel Richie die tot live-single met videoclip wordt geproduceerd staat The Pinheads vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en zijn alle singles te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Gedurende 10 weken wordt de wekelijkse Top 5 geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.


The Royal Hillbilly Club in Event Center CulemborgThe Royal Hillbilly Club in Event Center Culemborg
The Royal Hillbilly Club in Event Center CulemborgThe Royal Hillbilly Club in Event Center Culemborg

8-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum heeft de formule om de grootste hits van alle tijden en stijlen om te bouwen in haar eigen Bluegrass & Country-stijl. Door haar unieke bandbezetting en benadering weet de band boeiende en verfrissende bewerkingen te maken die niet alleen technisch op goed niveau worden gespeeld maar ook zorgen voor een dynamische interactie met het publiek. Met sterke uitvoeringen van bewerkingen van o.a. Baby One More Time van Britney Spears en You Give Love A Bad Name van Bon Jovi en dynamische presentatie zette The Royal Hillbilly Club met schijnbaar het grootste gemak de zaal op z’n kop en speelde zich naar een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee staat deze prachtige band in de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 8 juli a.s. wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! De spectaculaire bewerking en uitvoering van I Wanna Be Like You van Disney’s The Jungle Book wordt tot live-single met videoclip geproduceerd en staat vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’. Alle singles zijn vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify en wordt gedurende 10 weken de wekelijkse Top 5 geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.


DeepWhite in Event Center CulemborgDeepWhite in Event Center Culemborg
DeepWhite in Event Center CulemborgDeepWhite in Event Center Culemborg

De laatste band van deze 2nd BENELUX Semi-Final was 6-mans Classic Rock coverband DeepWhite uit Tilburg. Als vakjury-winnaar van de finale van Regio Zuid Nederland in een uitverkochte Poppodium 013 in Tilburg had deze top band zich geplaatst voor deze halve finales en ook nu wist de band weer een sterk optreden neer te zetten. Onder aanvoering van de indrukwekkende leadzanger maakte de band met nummers als o.a. Running With The Devil van Van Halen en Child In Time van Deep Purple wederom diepe indruk bij zowel de vakjury als het publiek. Met haar bewerking van Crazy Horses van The Osmonds die tot single met videoclip wordt geproduceerd staat DeepWhite vanaf 15 april a.s. in ‘The Clash Hitlijst’ en is vanaf dan te downloaden via iTunes en te streamen via Spotify. Gedurende 10 weken wordt de wekelijkse Top 5 van deze hitlijst geplugd bij alle radio- en tv-stations in Nederland en België.

Met dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: specialiste in CVT (Complete Vocal Technique)
- Sebastiaan Spijker: Music Video Director
- Richard M.O. Dalmolen: specialist in performance coaching
- John Van den Borne: band coach (muzikaal, presentatie, promotie, organisatie)

Speciale dank aan onze huisfotografen: Ron van Varik en Karin Rovekamp.

Event Center Culemborg 010417

 

Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417Event Center Culemborg 010417
Event Center Culemborg 010417

 


The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Sound Vision Studio USA Music Import Koch Maxazine
Uw logo ook hier? SONOR RockMuZine Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency
Festivalinfo Podiuminfo Uw logo ook hier? David Eden Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands