• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

BENELUX Grand Finale 2016/2017 PARADISO 08-07-2017

U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse wint ‘The Clash of the Cover Bands Award 2017’ in uitverkocht PARADISO

Rock coverband The Streets uit Kerkdriel winnaar 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2017' in spectaculaire finale  

Zaterdag 8 juli jl. vond in Poptempel PARADISO in Amsterdam de BENELUX Grand Finale 2016/2017 plaats in de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! Na een zoektocht van anderhalf jaar via regionale voorrondes en finalerondes in Nederland en België gingen de uiteindelijk negen beste coverbands van dit 12e seizoen de muzikale eindstrijd met elkaar aan op het voor muzikanten heilige podium van PARADISO en werden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksstemmen. Nadat alle bands hun topprestaties hadden neergezet, de vakjury haar pittige beoordelingen had samengevat en de publieksstemmen waren geteld werd de uitslag bekend gemaakt. Bij de vakjury ging ‘The Clash of the Cover Bands Award’ naar 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse. Met een nipte meerderheid aan stemmen ging de ‘Public’s Favourite Award’ naar 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel. Naast ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ en de eeuwige roem ontvangen beide winnaars o.a. meerdere optredens in de Benelux en het komende jaar intensieve ondersteuning op maat om zich als band nog beter op de muzikale kaart te zetten.

The Green Monkeys in PARADISOThe Green Monkeys in PARADISO
The Green Monkeys in PARADISOThe Green Monkeys in PARADISO
The Green Monkeys in PARADISOThe Green Monkeys in PARADISO

De eerste band van deze BENELUX Grand Finale was 4-mans Rock coverband The Green Monkeys uit Gramsbergen. Jammer dat een gedeelte van hun fans door een file niet op tijd in PARADISO kon zijn om de 4 jonge muzikale helden te supporten, maar dat had geen invloed op hun muzikale prestaties. De band wist zelfs haar beste optreden in The Clash of the Cover Bands neer zetten. Met nummers als o.a. Whole Lotta Love van Led Zeppelin, We Will Rock You van Queen en de prachtige afsluiter By The Way van Red Hot Chili Peppers wist de vakjury-winnaar van Regio Oost Nederland ook nu weer hoog te scoren in deze categorie.

The Pixels in PARADISOThe Pixels in PARADISO
The Pixels in PARADISOThe Pixels in PARADISO
The Pixels in PARADISOThe Pixels in PARADISO

8-mans Pop coverband The Pixels uit Leuven (B) was als winnaar van Regio België/Luxemburg naar deze Grand Finale gekomen en wist ook hier weer te imponeren met verrassende bewerkingen en een dynamische podiumpresentatie. Met krachtige uitvoeringen van o.a. Wild Dances van Ruslana, Man! I Feel Like A Woman van Shania Twain en The Bad Touch van Bloodhound Gang wist de band ook nu weer een sterke interactie met het enthousiaste publiek op te bouwen.

Joe Cover Band in PARADISOJoe Cover Band in PARADISO
Joe Cover Band in PARADISOJoe Cover Band in PARADISO
Joe Cover Band in PARADISOJoe Cover Band in PARADISO

Als vakjury-winnaar van de Regio-Finale van Zuid Nederland in Poppodium 013 in Tilburg was 13-mans Joe Cocker tribute Joe Cover Band als één van de topfavorieten naar deze Grand Finale gekomen en ze wisten haar reputatie opnieuw waar te maken. Op muzikaal topniveau en met volle overgave werden nummers als You Can Leave Your Hat On, Could You Be Loved en Unchain My Heart het publiek ingespeeld en beloond met een ovationeel applaus van het inmiddels volgepakte PARADISO. Met haar single Desperado wist Joe Cover Band ‘The Clash Hitlijst Award’ en 2 optredens in de wacht te slepen met meer dan 100.000 streams en downloads.

The Streets in PARADISOThe Streets in PARADISO
The Streets in PARADISOThe Streets in PARADISO
The Streets in PARADISOThe Streets in PARADISO

Met 4-mans Rock coverband The Streets uit Kerkdriel stond de uiteindelijke winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award’ op het prachtige podium van PARADISO. Met sterke bewerkingen van o.a. Last Resort van Papa Roach, Another Brick In The Wall van Pink Floyd en Break Stuff van Limp Bizkit wist de band een nipte meerderheid van de publieksstemmen binnen te spelen. Niet alleen muzikaal technisch zette The Streets een absolute top optreden neer, maar zeker ook grote complimenten voor de dynamische en energieke podiumpresentatie waarmee ze met schijnbaar het grootste gemak het publiek van begin tot eind weet te boeien. Naast de Award en de eeuwige roem wint The Streets ook een aantal optredens in de Benelux en volgt er een intensieve samenwerking om de band in de Benelux te promoten bij de betere podia en festivals.

In the Name of in PARADISOIn the Name of in PARADISO
In the Name of in PARADISOIn the Name of in PARADISO
In the Name of in PARADISOIn the Name of in PARADISO

Het muzikale hoogtepunt van deze BENELUX Grand Finale werd gebracht door 4-mans U2 tribute In the Name of uit Spijkenisse. Perfect sounds, sterke arrangementen, uitstekende dynamiek, de juiste feel en de enorme passie en sterke repertoirekeuze maken van In the Name of niet alleen de No.1 U2 tribute van de Benelux, maar nu dus ook de overtuigende winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Award 2016/2017’. Met indrukwekkende uitvoeringen van o.a. Pride, Unforgettable Fire en Where The Streets Have No Name ging het uitverkochte PARADISO helemaal los. Met haar ballad de adembenemende uitvoering van Miss Sarajevo, met gastoptredens van een opera-zangeres, violiste en hoornist, wist In the Name of het uitzinnige publiek muisstil en zelfs emotioneel te krijgen, waarna er een ovationeel applaus volgde. Met het winnen van ‘The Clash of the Cover Bands Award’ ontvangt In the Name of niet alleen de Award met de daarbij behorende eeuwige roem, maar krijgt de band ook meerdere optredens in de Benelux en intensieve ondersteuning in de promotie richting de betere podia en festivals in Nederland, België en Duitsland.

Capital S in PARADISOCapital S in PARADISO
Capital S in PARADISOCapital S in PARADISO
Capital S in PARADISOCapital S in PARADISO

12-mans Soul coverband Capital S uit Delft wist zichzelf wederom te toppen. Muzikaal op zeer hoog niveau met functionele arrangementen, goede sounds en goede opbouw van haar set en met een hoog entertainmentgehalte wist de band met prachtige uitvoeringen van o.a. Crazy van Ben Oncle Soul, Canned Heat van Jamiroquai en Ain’t Nobody van Chaka Khan het publiek goed aan het swingen te krijgen en speelde zich naar een hoge score bij zowel de vakjury als het publiek.  

The Pinheads in PARADISOThe Pinheads in PARADISO
The Pinheads in PARADISOThe Pinheads in PARADISO
The Pinheads in PARADISOThe Pinheads in PARADISO

De zevende band van deze BENELUX Grand Finale was 5-mans PowerRock coverband The Pinheads uit Woerden. Wat een topprestatie wisten de 5 podiumbeesten hier neer te zetten. Naast de uitgekiende setlist, sterke arrangementen, goede sounds en de hoogstaande technische uitvoeringen weet de band met een boeiende charismatische presentatie het publiek meteen te pakken en niet meer los te laten tot de laatste tonen zijn uitgespeeld. Met boeiende uitvoeringen van o.a. Lumberjack van Jackyl, de tot powerballad bewerkte uitvoering van Hello van Lionel Richie en de krachtige afsluiter Insane In The Brain van Cypress Hill scoorde The Pinheads zowel bij de vakjury als bij het publiek enorm hoog.

The Royal Hillbilly Club in PARADISOThe Royal Hillbilly Club in PARADISO
The Royal Hillbilly Club in PARADISOThe Royal Hillbilly Club in PARADISO
The Royal Hillbilly Club in PARADISOThe Royal Hillbilly Club in PARADISO

8-mans Bluegrass & Country coverband The Royal Hillbilly Club uit Hilversum had zich voorgenomen om een volgepakt PARADISO uit haar dak te laten gaan en … missie geslaagd! Met haar prachtige formule om de grootste hits in een eigen Bluegrass & Country-jasje te bewerken weet de band vanaf de eerste tonen het publiek te raken. Bewerkingen van o.a. Baby One More Time van Britney Spears, Bad Romance van Lady Gaga en de dynamische afsluiter Oerend Hard van Normaal zorgden direct voor een sterke uitbundige interactie tussen de band en het publiek.


Dubbel Fout in PARADISODubbel Fout in PARADISO
Dubbel Fout in PARADISODubbel Fout in PARADISO
Dubbel Fout in PARADISODubbel Fout in PARADISO

Het laatste half uur van deze BENELUX Grand Finale was voor 6-mans Allround/Party coverband Dubbel Fout uit Maastricht. Deze band weet met uitgekiende medleys overal en altijd feest te maken. En dat lukte ook nu weer met het prachtige publiek in PARADISO. Fragmenten van nummers als o.a. Survivor van Destiny’s Child, Insomnia van Faithless en Psycho van Muse vinden goed doordacht hun plek in de medley’s. Een mooi moment tijdens het optreden was het huwelijksaanzoek van de toetsenist aan zijn vriendin. Ze heeft gelukkig ‘JA’ gezegd. Namens The Clash of the Cover Bands gefeliciteerd!

Aanzoek

 


 

The Clash Hitlijst Award - Joe Cover Band
Winnaar The Clash Hitlijst Award: Joe Cover Band

Winnaars Individuele Awards:

Beste Drummer: Bruno Meeus (Letz Zeppelin)
- Beste Drummer 2016/2017: Bruno Meeus van Letz Zeppelin (B)

Beste Bassist: Tim Marsman (The Green Monkeys)
- Beste Bassist 2016/2017: Tim Marsman van The Green Monkeys

- Beste Gitarist 2016/2017: Davy Tits van South of Heaven (B)
Davy kon helaas niet aanwezig zijn om de award in ontvangst te nemen. Wij zorgen er natuulijk voor dat hij alsnog zijn gewonnen award krijgt.

Beste Toetsenist: Oskar Zakrzewski (Capital S)
- Beste Toetsenist 2016/2017: 
Oskar Zakrzewski van Capital S

Beste Vocalist: Sanne Bok (Sanne de Band)
- Beste Vocalist 2016/2017: Sanne Bok van Sanne de Band


 

Met dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: specialiste in CVT (Complete Vocal Technique)
- Sebastiaan Spijker: Music Video Director
- Richard M. O. Dalmolen: specialist in performance coaching
- John Van den Borne: band coach (muzikaal, presentatie, promotie, organisatie

Speciale dank aan onze huisfotografen: Ron van Varik en Karin Rövekamp.


BENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISOBENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISO
BENELUX Grand Finale in PARADISOBENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISOBENELUX Grand Finale in PARADISO
BENELUX Grand Finale in PARADISO
BENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISO
BENELUX Grand Finale in PARADISOBENELUX Grand Finale in PARADISO
BENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISOBENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISOBENELUX Grand Finale in PARADISO

BENELUX Grand Finale in PARADISO

 


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Podiuminfo Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency SONOR Festivalinfo
Sound Vision Studio Koch RockMuZine USA Music Import EVANS
Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Ticketmaster Maxazine David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands