• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

2nd BENELUX Semi-Final 2017/2018 Podium de Vorstin 22-10-2017

Funk, Soul & Rock coverband Trickplay uit Amsterdam wint 2e Landelijke Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!

Allround coverband CoverUp! uit Dongen met publieksprijs naar Landelijke Finale in PARADISO!

Funk, Blues coverband Matt Thursday uit Deventer en Allround coverband De Klittenband uit Delft met 2e plaatsen naar finale

Op zondag 22 oktober jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de 2e Landelijke Halve Finale plaats in de grootste bandcompetitie ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!’ De zeven regionale winnaars zorgden voor een dynamische muzikale strijd en haalden alles uit de kast om de vakjury en het publiek te overtuigen. Bij de vakjury resulteerde dat uiteindelijk in een 1e plaats voor 7-mans Funk, Soul & Rock coverband Trickplay uit Amsterdam, met een goede 2e plaats voor 6-mans Funk, Blues coverband Matt Thursday uit Deventer. Bij de publieksstemmen speelde 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen zich naar de overwinning en eindigde 5-mans Allround coverband De Klittenband uit Delft op een goede 2e plaats. Deze vier topbands plaatsten zich hiermee voor de Landelijke Finale die op zondag 7 januari a.s. wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! In deze finale wordt gestreden om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2017’ bij de vakjury én bij de publieksstemmen. Van alle bands in PARADISO worden Broadcast beeld- en geluidsregistraties gemaakt en wordt hun beste nummer tot live-single met videoclip geproduceerd.

Steve Duke & The Earles in Podium de Vorstin HilversumSteve Duke & The Earles in Podium de Vorstin Hilversum
Steve Duke & The Earles in Podium de Vorstin HilversumSteve Duke & The Earles in Podium de Vorstin Hilversum

De 1e band die het prachtige podium van de Vorstin mocht betreden was 5-mans Steve Earle & The Dukes tribute Steve Duke & The Earles uit Nijmegen. Met prachtige uitvoeringen van o.a. I Feel Allright, GoGo Boots Are Back en wereldhit Copperhead Road wist de band hoog te scoren bij de vakjury. Raymond van Haalen werd door de vakjury uitgeroepen tot beste gitarist van deze Halve Finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit ‘The Clash’-seizoen.

JakeDogs in Podium de Vorstin HilversumJakeDogs in Podium de Vorstin Hilversum
JakeDogs in Podium de Vorstin HilversumJakeDogs in Podium de Vorstin Hilversum

4-mans Americana Rock coverband JakeDogs uit ’t Bildt liet met krachtige uitvoeringen van o.a. Georgia Rae van John Hiatt, Pink Cadillac van Bruce Springsteen en een eigen interpretatie van Heroes van David Bowie ook nu weer een uitstekende indruk achter. Als vakjury-winnaar van Regio Noord-Nederland maakten ze de verwachtingen meer dan waar.

Matt Thursday in Podium de Vorstin HilversumMatt Thursday in Podium de Vorstin Hilversum
Matt Thursday in Podium de Vorstin HilversumMatt Thursday in Podium de Vorstin Hilversum

De 3e band van deze Halve Finale was 6-mans Funk, Blues coverband Matt Thursday uit Deventer. Muzikaal op zeer hoog niveau werden nummers als What Is Hip? van Tower of Power, Good To Your Earhole van Funkadelic en afsluiter Fire van Mother’s Finest het publiek in gespeeld. Met de 2e plaats bij de vakjury plaatste Matt Thursday zich bij de acht beste bands van dit ‘The Clash’-seizoen die op zondag 7 januari a.s. de eindstrijd met elkaar aangaan om ‘The Clash of the Cover Bands Award 2017’ in Poptempel PARADISO! Toetsenist René Scherpenhuizen en leadzangeres Robin Meys werden door de vakjury uitgeroepen tot beste in hun categorie van deze Halve Finale en zijn daarmee genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze ‘The Clash’-editie.

CoverUp! in Podium de Vorstin HilversumCoverUp! in Podium de Vorstin Hilversum
CoverUp! in Podium de Vorstin HilversumCoverUp! in Podium de Vorstin Hilversum

Wil je feest? Dan krijg je feest! Met enorme passie en energie, een sterke repertoirekeuze en op muzikaal goed niveau weet 10-mans Allround coverband CoverUp! uit Dongen vanaf de eerste tonen het publiek in te pakken en niet meer los te laten. Met nummers als Kiss van Prince, Greased Lightning van Grease en de zeer interactieve afsluiter Lion In The Morning Sun van Will & The People speelde CoverUp! zich overtuigend naar de 1e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee staat deze prachtige band dik verdiend in de Landelijke Finale op zondag 7 januari a.s. in Poptempel PARADISO!

De Klittenband in Podium de Vorstin HilversumDe Klittenband in Podium de Vorstin Hilversum
De Klittenband in Podium de Vorstin HilversumDe Klittenband in Podium de Vorstin Hilversum

Ook 5-mans Allround coverband De Klittenband uit Delft weet van elk optreden een prachtig feest te maken. Met een 30 minuten durende medley waarin fragmenten van nummers als Paradise City van Guns N’ Roses, Oops I Did It Again van Britney Spears en Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig op sublieme wijze waren verwerkt wist de band een hoog entertainmentgehalte te bereiken en scoorde ze een uitstekende 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste De Klittenband zich voor de Landelijke Finale die op zondag 7 januari wordt gehouden in Poptempel PARADISO!

Transfuse in Podium de Vorstin HilversumTransfuse in Podium de Vorstin Hilversum
Transfuse in Podium de Vorstin HilversumTransfuse in Podium de Vorstin Hilversum

De zesde band van deze 2e Landelijke Halve Finale was 5-mans Rock coverband Transfuse uit Enschede. Met nummers als High Road Easy van Sass Jordan, Charity van Skunk Anansie en Welcome To The Jungle van Guns N’ Roses liet de band wederom een prima indruk achter.

Trickplay in Podium de Vorstin HilversumTrickplay in Podium de Vorstin Hilversum
Trickplay in Podium de Vorstin HilversumTrickplay in Podium de Vorstin Hilversum

Het muzikale hoogtepunt van deze Halve Finale werd gebracht door 7-mans Funk, Soul & Rock coverband Trickplay uit Amsterdam. Als een geöliede machine, muzikaal technisch op topniveau en met een hoog entertainmentgehalte wist de band zich naar de 1e plaats bij de vakjury te spelen. Met een sterke gevarieerde set waarin nummers zaten als Too Young To Die van Jamiroquai, Omarm Me van Bløf en Sax van Fleur East kregen alle bandleden de ruimte om te excelleren en werd er een sterke interactie met het publiek opgebouwd. Als vakjury-winnaar plaatste Trickplay zich overtuigend bij de beste acht bands van deze ‘The Clash’-editie die op zondag 7 januari a.s. in de Landelijke Finale spelen die wordt gehouden in dé Poptempel van Nederland: PARADISO! Drummer Chris de Groot en bassist Paul Thung werden door de vakjury genomineerd voor de Individuele Awards die in PARADISO worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum
Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum

Foto-credits i.o.v. Artists & Bands Bookings: Ron van Varik en Karin Rövekamp.

Met dank aan de vakjury:
- Fran Kaart: specialiste in CVT (Complete Vocal Technique)
- Sebastiaan Spijker: Music Video Director
- John Van den Borne: band coach (muzikaal, presentatie, promotie, organisatie) 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo Festivalinfo
David Eden EVANS Koch SONOR Ticketmaster
Sound Vision Studio USA Music Import Maxazine RockMuZine Artists & Bands Booking Agency


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands