• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

Mother's Finest in Nederland!!! 05-08-2010

Amerikaanse hitband Mother’s Finest op 12, 13 en 14 november in Nederland

Mother's FinestVrijdag 12 november in De Kade in Zaandam, zaterdag 13 november in Metropool Hengelo en zondag 14 november in MC De Bosuil in Weert laat de Amerikaanse superband Mother’s Finest de jaren ‘70 en ‘80 herleven met hun wereldhits als o.a. Baby Love en Piece of the Rock. Mother’s Finest is een unieke band en niet alleen vanwege de bijzondere combinatie van Rock, Funk en Soul.  Zij was ruim dertig jaar geleden in het zeer racistische Amerika de eerste zwart/blank gemengde Amerikaanse hitband die de individuele vocale en instrumentale invloeden wist samen te smelten tot een unieke sound waarmee ze vanaf halverwege de jaren ‘70 wereldwijd roem oogstten.  


Mother's Finest

Mother’s Finest is een in 1974 door het zangersechtpaar Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy en Glenn ‘Doc’ Murdock opgerichte Amerikaanse band uit Atlanta, Georgia. Ze maakte in de zeventiger jaren een aantal indrukwekkende albums, waarop Rock, Funk en Soul tot een aantrekkelijke eenheid werden gebracht. In die tijd was deze originele combinatie van verschillende muziekstijlen zeer opmerkelijk te noemen. Met deze mix en daarbij nog de invloeden van Gospel, R&B en Metal hebben ze menig artiest aan de hand genomen in hun ontwikkeling, zoals o.a. Prince, Lenny Kravitz en Living Color.


Mother's Finest


Op haar derde album ‘Another Mother further’ wist Mother’s Finest haar specifieke sound definitief neer te zetten. Het album bevat hits als Baby love en Piece of the Rock en hiermee wisten ze wereldwijd de hitlijsten te bestormen en was hun naam regelmatig terug te vinden op de affiches van de grote festivals. In Nederland werd ‘Another Mother Further’ na een zeer geslaagd optreden op Pinkpop een groot succes. Door de jaren heen heeft Mother’s Finest ook een reputatie opgebouwd met hun live optredens waarin niet alleen de muzikale kwaliteiten van ongekend niveau zijn, maar ook hun dynamische presentatie altijd weer zorgt voor een onvergetelijke ervaring.


PitchLight

Het voorprogramma tijdens deze drie concerten wordt verzorgd door 11-mans Soul en Rock coverband PitchLight, winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands 2009’. De eerste hit van PitchLight Mash Up The Pieces stond in 2009 wekenlang in de Mega Top-100. Opvallend detail: de b-kant van deze single is een cover van het nummer Fire, de eerste Amerikaanse hit van Mother’s Finest. Met optredens o.a. in een uitverkocht Paradiso Amsterdam en 013 Tilburg heeft PitchLight zich afgelopen jaar definitief op de kaart gezet.


De concerten van Mother’s Finest:

Vrijdag 12 november in MC De Kade in Zaandam, aanvang: 20.00 uur (www.kade.nl)
Zaterdag 13 november in MC Metropool Hengelo, aanvang: 20.00 uur (www.metropool.nl)
Zondag 14 november in MC De Bosuil in Weert, aanvang: 15.00 uur (www.debosuil.nl)

Kaarten kosten € 25,- en zijn te koop via onze eigen concertagenda, De Kade, Metropool en De Bosuil .

Deze Mother’s Finest LIVE ON STAGE Tour wordt u aangeboden door LIVE Music Events.


Weetwaarjekoopt.nl

Voor bijna al onze evenementen is het mogelijk om kaarten te kopen in de voorverkoop. Bij elk evenement wordt op deze site aangegeven dat je kaarten kunt kopen en voor hoeveel. Tijdens de voorverkoopperiode worden er transactiekosten (iDeal) berekend van € 0,70 per bestelling.

Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst. Als bezoeker betaal je via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Soms anderhalf tot drie keer meer dan de artiest of organisator van een evenement vraagt. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement.

Hoog tijd om duidelijk te maken waar je je kaartje wél moet kopen, zodat je niet teveel betaalt én zeker weet dat je een evenement ook binnenkomt.
Lees meer hierover op
www.weetwaarjekoopt.nl.  

 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

EVANS Ticketmaster Koch USA Music Import Maxazine
Festivalinfo Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
RockMuZine SONOR Podiuminfo David Eden Uw logo ook hier?


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands