• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

Voorronde 2010 Muziekcafé Wilhelmina 17-01-2010

B.nouk uit Rijen wint voorronde The Clash of the Cover Bands 2010, The only road to Paradiso

The One uit Hilvarenbeek als publiekswinnaar naar de regionale Halve Finales

Zondag 17 januari jl. vond in Muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven de aftrap plaats van de 7e editie van de grootste bandcompetitie van Nederland: The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso. Vier coverbands waren uitgenodigd voor deze 1e selectieronde van de regio Noord-Brabant en zorgden voor een spannende en sfeervolle wedstrijd waar het publiek met volle teugen van genoot. De eerste bands die zich wisten te plaatsen voor de regionale Halve Finales waren 4-mans Anouk tribute B.nouk uit Rijen als vakjurywinnaar en 5-mans Funk, Pop, Rock coverband The One uit Hilvarenbeek als publiekswinnaar.

Strike 2 in Wilhelmina EindhovenStrike 2 in Wilhelmina Eindhoven
Strike 2 in Wilhelmina EindhovenStrike 2 in Wilhelmina Eindhoven

De aftrap van deze allereerste selectieronde van 2010 was 6-mans Rock coverband Strike 2 uit Oss. Met volle overgave brachten zij nummers van o.a. Anouk, Him en Rage Against The Machine. Strike 2 is een ruwe diamant die met een goede begeleiding zeker uit kan groeien naar een band van zeer hoog niveau. Een grote kanshebber op een van de Wild-Cards die na de serie selectierondes worden vergeven aan de beste bands die zich niet direct hebben weten te plaatsen voor de regionale finalerondes.


Back in Business in Wilhelmina EindhovenBack in Business in Wilhelmina Eindhoven
Back in Business in Wilhelmina EindhovenBack in Business in Wilhelmina Eindhoven

6-mans Classic Rock coverband Back in Business wist met hun optreden een goede interactive op te bouwen met het publiek. Nummers van o.a. Boz Scaggs, Status Quo en Manfred Mann Earthband werden zeer goed ontvangen en zorgden voor een goede score bij de publieksstemmen.


The One in Wilhelmina EindhovenThe One in Wilhelmina Eindhoven
The One in Wilhelmina EindhovenThe One in Wilhelmina Eindhoven

Met veel dynamiek en gevoel voor entertainment speelde 5-mans Funk, Pop, Rock coverband The One uit Hilvarenbeek haar half uur met verplichte ballad. Met nummers van o.a. U2, B52’s en The Romantics kregen ze snel een goede interactie met het publiek en zorgde hiermee voor een boeiend optreden. Technisch zeker niet foutloos, maar The One liet wel horen over zeer veel muzikale bagage te beschikken met vooral een sterke podiumpresentatie. Met een nipte meerderheid aan publieksstemmen plaatste The One zich zeer verdiend voor de Halve Finales die worden gehouden in de Effenaar in Eindhoven en MEZZ Breda.


B.nouk in Wilhelmina EindhovenB.nouk in Wilhelmina Eindhoven
B.nouk in Wilhelmina EindhovenB.nouk in Wilhelmina Eindhoven

Met 4-mans Anouk tribute B.nouk uit Rijen waren we toe gekomen aan de afsluiter van deze 1e voorronde van Noord-Brabant. Technisch een zeer functionele band met vooral een opvallend goede zangeres met een geweldige intonatie. Nummers als It’s So Hard, Sacrifice (kippenvel) en vooral de afsluiter Nobody’s Wife werden beloond met ovationeel applaus en uiteindelijk kwam B.nouk zeer overtuigend als vakjurywinnaar uit de bus. Zeer verdiend staan de vier Rijenaren in de Halve Finales die eind september van start gaan.

Wilhelmina Eindhoven 170110Wilhelmina Eindhoven 170110Wilhelmina Eindhoven 170110

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine Sound Vision Studio SONOR
RockMuZine Podiuminfo USA Music Import Artists & Bands Booking Agency EVANS
David Eden Uw logo ook hier? Uw logo ook hier? Koch Ticketmaster


Disclaimer Copyright © 2009 - 2023 The Clash of the Cover Bands