• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

5e Kwartfinale Regio West 2012/2013 P60 - Main Hall 21-10-2012

Rock coverband De Wet uit Rotterdam wint Kwartfinale The Clash of the Cover Bands

Rock coverband Starred uit Utrecht met publieksprijs naar Halve Finales Regio West Nederland

Zondag 21 oktober jl. vond in Podium P60 in Amstelveen de 5e Kwartfinale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012. Zeven bands zorgden voor een boeiende muzikale wedstrijd en werden beoordeeld door een vakjury en het publiek. 3-mans Rock coverband De Wet uit Rotterdam wist bij de vakjury de 1e plaats in de wacht te slepen en wist 5-mans Pop Rock coverband View Apart uit Mijdrecht op de 2e plaats te eindigen. Bij de publiekstemmen ging de 1e plaats naar 6-mans Rock coverband Starred uit Utrecht en bereikte 3-mans Alternative Rock coverband Pigs in Space uit Amsterdam de 2e plaats. Deze vier bands plaatsten zich hiermee bij de beste en populairste 24 bands van deze regio en spelen in november a.s. in de Halve Finales in Podium de Vorstin in Hilversum en Paard van Troje in Den Haag. De finale vind plaats op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Meer info: www.theclashofthecoverbands.com.

Xxploder in P60 AmstelveenXxploder in P60 Amstelveen
Xxploder in P60 AmstelveenXxploder in P60 Amstelveen

De 1e band die in deze Kwartfinale haar muzikale kunsten mocht vertonen was 5-mans Classic Rock coverband Xxploder uit Veenendaal. Met krachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Ozzy Osborne, Van Halen en Aerosmith zorgde deze topband voor een uitstekende opening.


Pigs in Space in P60 AmstelveenPigs in Space in P60 Amstelveen
Pigs in Space in P60 AmstelveenPigs in Space in P60 Amstelveen

3-mans Alternative Rock coverband Pigs in Space uit Amsterdam wist zich met nummers van o.a. Queens of the Stone Age, Soundgarden en Wolfmother naar een zeer verdiende 2e plaats te spelen bij de publieksstemmen. Muzikaal technisch zat het optreden goed in elkaar en ook in de presentatie wist de band voor een goed stukje entertainment te zorgen. Met een 2e plaats bij de publieksstemmen plaatste Pigs in Space zich voor de 3e Halve Finale op zaterdag 17 november a.s. in Podium de Vorstin (Main Hall) in Hilversum.


Transistors in P60 AmstelveenTransistors in P60 Amstelveen
Transistors in P60 AmstelveenTransistors in P60 Amstelveen

Het derde half uur van deze Kwartfinale was voor 5-mans Johnny Cash tribute Transistors uit Den Haag. Met uitgekiende sounds en de juiste feel werden op goed niveau nummers gebracht als o.a. Folsom Prison Blues, Don’t Take Your Guns To Town en Jackson.


De Wet in P60 AmstelveenDe Wet in P60 Amstelveen
De Wet in P60 AmstelveenDe Wet in P60 Amstelveen

3-mans Rock coverband De Wet uit Rotterdam zorgde voor het muzikale hoogtepunt van deze dag. Met uitgekiende arrangementen, virtuoos en technisch hoogstaande uitvoeringen van nummers van o.a. Van Halen, Michael Jackson en Jimi Hendrix werd het publiek meegenomen op een muzikale reis door de tijd waarin de grootste hits in een rap tempo voorbij kwamen. Van de eerste tot de laatste minuut wist De Wet te boeien en werd uiteindelijk door de vakjury beloond met een 1e plaats. Als vakjury-winnaar van deze Kwartfinale staat De Wet in de 1e Halve Finale van Regio West Nederland op zaterdag 3 november a.s. in Podium de Vorstin (Main Hall) in Hilversum. Hier wordt gestreden om een plaats in de Regio-Finale die op 8 december plaatsvindt in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.


Starred in P60 AmstelveenStarred in P60 Amstelveen
Starred in P60 AmstelveenStarred in P60 Amstelveen

Met een performance waar de energie en het plezier van af spatte wist 6-mans Rock coverband Starred uit Utrecht niet alleen de meeste publieksstemmen binnen te spelen, maar ook goed te scoren bij de vakjury. Nummers van o.a. Lady Gaga, Propellorheads en Rudimental zijn niet de makkelijkste om live goed neer te zetten, maar Starred slaagde daar zeer goed in. Als publiekswinnaar plaatste Starred zich zeer verdiend voor de 3e Halve Finale op zaterdag 17 november a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum. Hier spelen acht bands om drie plaatsen in de Regio-Finale op 8 december in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.


View Apart in P60 AmstelveenView Apart in P60 Amstelveen
View Apart in P60 AmstelveenView Apart in P60 Amstelveen

5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht wist boven zichzelf uit stijgen met prachtige uitvoeringen van nummers van o.a. Adèle, Lykke Li en een van de muzikale hoogtepunten van deze Kwartfinale, een eigen interpretatie van It’s A Man’s World van James Brown. Met een 2e plaats bij de vakjury staat View Apart in de 1e Halve Finale van deze regio op zaterdag 3 november a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum.


The Legacy in P60 AmstelveenThe Legacy in P60 Amstelveen
The Legacy in P60 AmstelveenThe Legacy in P60 Amstelveen

Het laatste half uur van deze Kwartfinale was voor 5-mans Rock coverband The Legacy uit Rotterdam. Op overtuigende wijze en met veel passie werden nummers gebracht van o.a. Foo Fighters, Queen en Bruno Mars. Een uitstekende afsluiting van deze ronde.

P60 AmstelveenP60 Amstelveen

The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? Sound Vision Studio Maxazine USA Music Import Artists & Bands Booking Agency
SONOR Festivalinfo RockMuZine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
EVANS Ticketmaster David Eden Podiuminfo Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands