• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Verslagen

1e Halve Finale Regio West 2012/2013 Podium de Vorstin 03-11-2012

View Apart uit Mijdrecht wint Halve Finale The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013

Rock coverband MU6 uit Hilversum met publieksprijs naar finale Regio West Nederland

Zaterdag 3 november jl. vond in Podium de Vorstin in Hilversum de 1e Halve Finale plaats van Regio West Nederland in de grootste bandcompetitie: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2012/2013. Zes bands gingen de muzikale strijd met elkaar aan en werden beoordeeld in twee categorieën; vakjury en publieksstemmen. Bij de vakjury wist 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht de 1e plaats te veroveren en bij de publieksstemmen ging de overwinning naar 5-mans Rock coverband MU6 uit Hilversum. Door in beide categorieën samen het hoogste te eindigen na de twee winnaars wist 6-mans Rock & Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht beslag te leggen op de titel Runner-Up. Deze drie bands plaatsten zich hiermee voor de Regio-Finale die op zaterdag 8 december wordt gehouden in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. In deze finale strijden negen bands om de Awards voor de ‘Beste coverband’ en ‘Populairste coverband’ van West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland). Ook krijgen alle finalisten een live single van hun beste nummer voor ‘The Clash Hitlijst’. De Top-10 van deze hitlijst wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux.

Jericho Pie in Podium de Vorstin HilversumJericho Pie in Podium de Vorstin Hilversum
Jericho Pie in Podium de Vorstin HilversumJericho Pie in Podium de Vorstin Hilversum

De aftrap van deze 1e Halve Finale van Regio West werd verricht door 5-mans Rock coverband Jericho Pie uit Lelystad. Met nummers van o.a. Green Day, Golden Earring en 3 Doors Down wist Jericho Pie een uitstekende waardering te scoren bij de vakjury. Dat Jericho Pie met eigen werk een tour in Rusland heeft weten af te dwingen, geeft aan dat de muzikale kwaliteiten van deze band ook in het buitenland zijn opgevallen.


View Apart in Podium de Vorstin HilversumView Apart in Podium de Vorstin Hilversum
View Apart in Podium de Vorstin HilversumView Apart in Podium de Vorstin Hilversum

Met 5-mans Pop, Rock coverband View Apart uit Mijdrecht stond de uiteindelijke vakjury-winnaar van deze avond op het podium. Technisch op indrukwekkend niveau, eigen interpretaties die een toegevoegde waarde geven aan het origineel, dynamisch en boeiend vanaf de 1e seconde. View Apart heeft zichzelf weten te toppen en ik heb het gevoel dat er nog veel meer in het vat zit. Uitvoeringen en bewerkingen van nummers van o.a. Adèle, Rihanna en James Brown gaven zowel de vakjury als ook het publiek regelmatig kippenvel-momenten. Met een 1e plaats bij de vakjury staat View Apart bij de beste en populairste coverbands van Regio West in de finale op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Hier wordt gestreden op de Awards voor de Beste en Populairste coverband van Regio West Nederland en een plaats in de BENELUX Semi-Finals.


Gentleman Jack in Podium de Vorstin HilversumGentleman Jack in Podium de Vorstin Hilversum
Gentleman Jack in Podium de Vorstin HilversumGentleman Jack in Podium de Vorstin Hilversum

5-mans Blues and Rock & Roll coverband Gentleman Jack uit Hendrik Ido Ambacht wist weer op geheel eigen wijze repertoire te brengen van o.a. Muddy Waters, Jimi Hendrix en Jerry Lee Lewis. Gentleman Jack onderscheidt zich niet alleen in haar repertoirekeuze, maar vooral de eigen sounds en feel die ze in haar spel weet te leggen. Een unieke band en voor de liefhebbers een absolute must.


MU6 in Podium de Vorstin HilversumMU6 in Podium de Vorstin Hilversum
MU6 in Podium de Vorstin HilversumMU6 in Podium de Vorstin Hilversum

Met volle overgave bracht 6-mans Rock coverband MU6 uit Hilversum een half uur rock met een scherp randje. Met nummers van o.a. Linkin Park, Creed en Pearl Jam wist MU6 het publiek flink in beweging te krijgen, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning bij de publieksstemmen. Met deze uitstekende prestatie staat MU6 als publiekswinnaar in de Regio-Finale op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Van haar beste nummer in deze finale wordt een live single geproduceerd voor ‘The Clash Hitlijst’. Vanaf 1 februari 2013 kan men gratis stemmen op deze interactieve hitlijst en de top 10 wordt wekelijks geplugd bij alle radiostations in de Benelux. De winnaar van de Regio-Finale ontvangen bij hun single ook een videoclip.


Jackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin Hilversum
Jackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin HilversumJackie Ramone & the Twins in Podium de Vorstin Hilversum

De 5e band van de Halve Finale was 6-mans Rock & Roll coverband Jackie Ramone & the Twins uit Utrecht. Dat deze band in korte tijd zich zo goed heeft weten te ontwikkelen is bewonderenswaardig. En nog is er veel meer uit te halen. Repertoire van o.a. Elvis Presley, Otis Redding en Blues Brothers weet de band op haar eigen unieke manier te brengen dat het enorm blijft boeien en dat het onmogelijk is voor het publiek om er niet in mee te gaan. De eigen feel en de goede sounds van de muzikanten en de twee uitstekende leadzangeressen die ook nog eens een geheel eigen sound en timing hebben maken dat het zeer entertaining is en van een goed muzikaal niveau. Door zowel bij de vakjury als bij de publieksstemmen hoog te scoren staat Jackie Ramone & the Twins als Runner-Up in de Regio-Finale van West Nederland die wordt gehouden op zaterdag 8 december a.s. in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.


Messed Up in Podium de Vorstin HilversumMessed Up in Podium de Vorstin Hilversum
Messed Up in Podium de Vorstin HilversumMessed Up in Podium de Vorstin Hilversum

7-mans Funk and Soul coverband Messed Up uit Delft zorgde voor een swingend laatste half uur van deze Halve Finale. Op goed niveau werden nummers gebracht van o.a. Stevie Wonder en The Doobie Brothers. Messed Up is ook een prima voorbeeld van hoe een band in korte tijd kan groeien naar een zeer goed muzikaal niveau.

Podium de Vorstin HilversumPodium de Vorstin Hilversum 

The Clash of the Cover Bands is powered by:

David Eden Artists & Bands Booking Agency Ticketmaster Festivalinfo Maxazine
Koch RockMuZine Sound Vision Studio Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier?
SONOR EVANS Podiuminfo Uw logo ook hier? USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands