• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(1/18) BENELUX Semi-Finals: Interview L!NC uit Breda 07-07-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

L!NC in 013 TilburgAls eerste stellen we Rock coverband L!NC uit Noord-Brabant aan u voor. Op zondag 20 april jl. vond in Poppodium 013 in Tilburg de Finale plaats van Regio Zuid Nederland en hier behaalde L!NC met een indrukwekkend optreden een dik verdiende 2e plaats bij de publieksstemmen. L!NC plaatste zich hiermee voor de 1st BENELUX Semi-Final die op zaterdag 4 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.

Het oordeel van de vakjury over L!NC tijdens de Regio-Finale van The Clash of the Cover Bands luidt:
"Een mooi voorbeeld van hoe een band zich in korte tijd kan ontwikkelen naar een zeer sterk niveau is 6-mans Rock coverband L!NC uit Breda. Elk optreden weer weten ze het vorige te overtreffen. De individuele bandleden komen er steeds weer achter dat ze hun top nog niet hebben bereikt en dat blijft smaken naar meer. Ook nu weer wist L!NC haar muzikale kwaliteiten om te zetten in een sterke energie en interactie met het publiek. Voeg daarbij een sterke repertoirekeuze met nummers als o.a. 'Rock And Roll' van Led Zeppelin, 'Skandal Im Sperrbezirk' van Spider Murphy Gang en de sterk interactieve afsluiter 'Rebel Yell' van Billy Idol en het verklaart haar uiteindelijke 2e plaats bij de publieksstemmen. Hiermee plaatste L!NC zich dik verdiend bij de beste 18 coverbands van deze 10e The Clash-editie die op 4 en 18 oktober a.s. verdeeld over twee BENELUX Semi-Finals in Podium de Vorstin in Hilversum de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale."

Rock coverband L!NC uit Breda:

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
"L!NC is een energieke band van 35+ die sinds 2007 voornamelijk (alternatieve) Rock muziek covert. De nadruk ligt hierbij op de jaren negentig. We geven het uiterste tijdens ieder optreden. Als het publiek geniet en net als L!NC helemaal uit haar dak gaat, dan pas is een optreden geslaagd. Naast samen muziek maken kunnen we als band ook heel goed met elkaar overweg en dat zorgt ervoor dat elke repetitie en ieder optreden weer een feest is.
L!NC is afkomstig uit Breda en bestaat uit:
- Mandy Voncken: vocals
- Jan Huijbregts: vocals, small percussion
- Hidde Weetink: guitar
- André Verholen: guitar, keys, backing vocals
- Arjan Duijm: bass guitar
- Marco Voesenek: drums, backing vocals"

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
"Muzikale voorbeelden zijn Dave Grohl, John Norum, Eddie van Halen, Stevie Ray Vaughan, Chris Cornell, Matthew Bellamy. We zijn muziek gaan maken onder invloed van o.a. deze namen en door invloeden van muzikanten vanuit de directe omgeving."

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
"We hebben voornamelijk opgetreden op diverse binnen- en buitenpodia. Van diverse cafés, kleinere festivals en privé-optredens (woonkamer ed.) tot een regionale Night of the Proms deelname. Doel is met elkaar lekker en op goed niveau muziek maken en het publiek laten delen in de energie."

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
"6 tot 8 keer, 10 keer is het doel."

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
"Onze setlist, meerstemmigheid en diversiteit in het repertoire, omdat we een zanger en zangeres hebben. Performance, welke voor een groot deel ook te maken heeft met het ‘gezamenlijk een feestje bouwen op het podium’. Daarnaast ligt de kracht van L!NC in het inpassen van onbekender werk van bekende, maar soms ook minder bekende artiesten in de setlist."

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
"Altijd gezamenlijk, nummers met twijfel geven we een kans en als het algemene ‘gevoel’ goed is, dan gaan we ervoor." 

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
"Democratisch."

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
"We blijven voor een groot deel dicht bij het origineel. Temeer omdat een groot deel van het publiek dit over het algemeen liever heeft/hoort. We luisteren/bekijken studio- en live-uitvoeringen en soms ook covers van covers. We verwerken op die manier ons ‘eigen sausje’ in de nummers, dit veelal door de meerstemmigheid en goed op elkaar afgestemde dubbele gitaarpartijen."

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
"Door met name de bandcoaching van John zijn we meer op bepaalde accenten gaan letten en daarbij een meer (positief) agressieve benadering van de nummers gaan toepassen."

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
"We krijgen al jaren meer aanbod dan dat we kunnen of soms willen spelen. We herkennen dit probleem dan ook niet echt. We zijn er wel van overtuigd, dat wanneer we 25 x per jaar of meer op willen treden het een stuk lastiger zal zijn."

L!NC in 013 TilburgL!NC in 013 TilburgL!NC in 013 Tilburg

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
"Als band houden we van uitdagingen en willen we ons ontwikkelen. Deelname aan 'The Clash' laat ons zien waar we staan ten opzichte van andere bands en geeft de mogelijkheid om ons naar een ander ‘level’ te tillen."

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
"Gedurende de deelname aan TCOTCB zijn we met zijn allen nog meer op allerlei details gaan letten. Dit mede door de leerzame coaching van John. Dit heeft er voor gezorgd dat we een behoorlijke progressie hebben gemaakt, zowel muzikaal als qua podiumperformance. Effect is daarnaast dat onze naamsbekendheid groter is geworden als gevolg van mediaberichten."

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
"Voordelen: Enorm leerzaam en leuk. Daarnaast de ontmoetingen met andere goede bands waar we een paar leuke contacten aan over hebben gehouden.
Nadelen: Geen."

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
"Zonder twijfel onze gig @ 013. Dat grote podium waar reeds honderden wereldsterren hebben gestaan. Geweldig toch!"

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
"De kracht van L!NC zit hem vooral in de leuke spontane interactie met het publiek. We zijn een goede band, maar niet de technisch meest begaafde band. Enthousiasme, interactie met publiek en lol op het podium zijn onze sterkste kant. Dit in combinatie met elkaar maakt ons een geduchte ‘tegenstander’. Iedere ronde zijn we beter geworden en de rek is er nog niet uit."

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
"Deels. Een aantal vanuit vorige rondes en een aantal via social media. We passen daar goed tussen. Een aantal bands zijn technisch sterker, maar zoals gezegd hebben wij een sterke combi in kwaliteit en presentatie. We gaan uit van onze eigen kracht en laten ons niet van de wijs brengen."

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
"Sterke punten zijn gedrevenheid en enthousiasme. Als men een Rockband wil zien, dan stellen we niet teleur. Temeer vanwege onze energieke setlist en podium presentatie. Ons zwakke punt zou kunnen zijn dat we ons beperken tot het genre Rock. Als het maar stevig rockt, dan past het wel bij ons. Als het publiek dus onvervalste meezingers, dansnummers of populaire hits verwacht, dan zitten ze niet helemaal goed bij ons."

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
"Instrumentbeheersing, meerstemmigheid, stemtechniek, maar vooral ook podium performance."

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
"Door de professionaliseringslag die we maken zouden we juist wat meer specifiek grotere regionale festivals en poppodia willen betreden."

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
"Fantastische ervaring die naar meer smaakt. We hebben totaal niet het idee of gevoel dat we daar niet thuis horen."

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
"Rebel Yell van Billy Idol"

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
"Ieder bandlid heeft zo zijn eigen voorbereiding, maar geen vast ritueel. De gewoonte is wel, dat we net voordat we het podium op gaan altijd samen komen om onze energie te delen."

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
"Rebel Yell, een cover van Billy Idol. Dit nummer is in een korte tijd een soort L!NC anthem geworden. We worden hier allemaal ‘happy’ van. Het zal in de basis niet veel afwijken van het origineel, maar we maken er d.m.v. meerstemmigheid en het betrekken van het publiek ook echt ‘ons nummer’ van."

Willen jullie verder nog iets kwijt?
"The Clash of the Cover Bands is een geweldige ervaring tot dusver. Buiten het feit dat we natuurlijk voor de eerste prijs gaan, zijn we ontzettend trots dat we de BENELUX Semi-Finals hebben bereikt."

Lees ook de interviews van:
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? David Eden USA Music Import RockMuZine SONOR
Festivalinfo Koch Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio
Podiuminfo Ticketmaster Artists & Bands Booking Agency EVANS Maxazine


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands