• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(16/18) Benelux Semi-Finals: Interview Bakkeliet uit Alphen 28-08-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Bakkeliet in 013 TilburgZoals afgelopen maandag aangekondigd stelt vandaag Rock, Pop coverband Bakkeliet uit Alphen zich voor. De vakjury zei over deze publiekswinnaar van de Regio-Finale voor Zuid Nederland op 20 april jl. in Poppodium 013 in Tilburg: 5-mans Party Rock coverband Bakkeliet uit Alphen weet telkens te verrassen met een uitgekiende nummerkeuze waarin niet alleen de interactie met het publiek een doel is, maar waar ook de muzikale kwaliteiten van alle bandleden optimaal kunnen worden benut. Ook nu weer wisten de vijf podiumbeesten het vorige optreden in ‘The Clash’ te toppen. Nummers als o.a. een Rockversie van This Is What It Feels Like van Armin van Buuren, Hey Wir Wollen Der Eisberen van Sound Conoy en All The Small Things van Blink 182 werden met de juiste dosis passie, energie en dynamiek gebracht en luidkeels meegezongen door het publiek. Met dit sterke optreden wist Bakkeliet de meeste publieksstemmen binnen te spelen en werd daarmee door het publiek uitgeroepen tot ‘Populairste coverband van Zuid Nederland’ en vertegenwoordigd hiermee tevens deze regio in de 2nd BENELUX Semi-Final die op 18 oktober a.s. wordt gehouden in Podium de Vorstin in Hilversum.

Rock, Pop coverband Bakkeliet uit Alphen

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Bakkeliet is een coverband afkomstig uit het Brabantse Alphen. Deze 5-man tellende band bestaande uit:
- William Horevoorts - vocals
- Mark Wouters - drums
- Bart Wouters (de broer van...) - guitar & vocals
- Marcel Oomen – guitar & vocals
- Stefan van Hal - bass-guitar & vocals
Wij spelen van Blink182 naar U2 en zo over triggerfinger en door naar The Knack tot wel Armin van Buuren! Voor ieder wat wils… Een echte vette band dus! Let US entertain YOU!!!”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Foo Fighters, bzb, Muse, Kensington, Rolling Stones. Dat zijn wel echt onze helden. Maar wij zijn muziek gaan maken, doordat wij het beu waren om iedere week te gaan bowlen, grapje!! Nee, William werd door Marcel benaderd of ie nog zin had om een nieuw bandje te beginnen, hij was nl een jaartje eerder gestopt met de band ‘livingstone’ waar ook Stefan in speelde. Daarna is Bakkeliet ontstaan.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“Meest in cafés, zalen en tentfeesten, maar ook voorprogramma’s van o.a. bzb, WC Experience, Dirty Daddy’s. Onze doelstelling is het iedereen naar zijn/haar zin maken en daar zelf als muzikant ook van te genieten. En dan na het optreden de zaal in te gaan en samen lekker een pilsje te pakken.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“12 tot 20 optredens per jaar. Afhankelijk of we allemaal kunnen. Soms kan dat wel eens lastig zijn, maar dat komt meestal wel goed.”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“De interactie. Wij streven ernaar om het publiek er bij te betrekken, dat geeft ons ook de power op het podium. Daarnaast vinden wij nummerkeuze en opbouw van de set heel erg bepalend voor de optredens.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“Samen beslissen we wat we gaan spelen. Daarbij wordt wel rekening gehouden met de stem van de lead zanger. En toch wel afstemmen wat bij elkaar past en dat er geen stiltes vallen. En het moet wel ‘rocken’ of zoals wij zeggen: ‘t moet wel vet zijn!”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“We zijn democratisch, hoewel onze zanger af en toe wel wat hiërarchie toepast. Soms denk ie dat hij een soort van ‘ayatollah of rock ’n rolla’ is! Maar het is net als in een huwelijk, het zal wel eens botsen onder elkaar, als je er samen maar uitkomt.”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“Aan sommige nummers mag je niets doen, gewoon omdat ze zo al rete-vet zijn. Maar er zijn natuurlijk ook nummers die we zelf ff oppimpen of gewoon een beetje meer ballen geven. Natuurlijk is het ook vanzelfsprekend dat je ze wel kunt spelen of zingen. Daarnaast hebben wij geen toetsenist in ons midden wat ook zijn beperking/uitdaging met zich meebrengt.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Sinds we meedoen met ‘The Clash’ is er wel wat veranderd binnen Bakkeliet: we zijn kritischer, uitdagender en vooral technisch vooruit gegaan. Daarnaast hebben we enorm veel gehad aan de coaching vanuit The Clash of the Cover Bands.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Hebben wij tot op heden geen hinder van ondervonden. Als je een goed concept hebt dan gaat dat niet zomaar over, het is immers belangrijk ook goed te luisteren naar je publiek. Nu hebben wij nogal wat ‘Bakkelieters’ die ons volgen en dat is voor ons een enorme steun! Ook de gage speelt hier een grote rol in, als organisatie moet je het toch wel terug zien te verdienen.”

Bakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 TilburgBakkeliet in 013 Tilburg 

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Andere bands uit ons dorp zijn ons al voorgegaan en hebben ons geadviseerd mee te doen. Na wat overleg, is iedereen achter het besluit gaan staan om mee doen.”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“Kritischer kijken naar elkaar en vooral ook naar jezelf, muzikaal en met uitstraling op het podium veel vooruitgang geboekt, en landelijke bekendheid, waardoor we steeds meer optredens krijgen, die verder uit onze vertrouwde buurt zijn.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
“Voordelen: we hebben nieuwe muzikanten mogen ontmoeten, in grote zalen mogen spelen.
Nadelen: We proberen de lat steeds hoger te leggen, wat soms voor wrijving zorgt, maar gelukkig komen we daar als vrienden goed uit en maakt het ons als band sterker.”

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“De laatste keer in 013, het spelen was zo grandioos! Zeker dan besef je pas wat de grote bekende bands voelen on stage! En dan nog het moment dat we doorgaan, wat is dat spannend.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“Op muzikaal niveau zijn er sterkere bands voor de juryprijs, maar voor de publieksprijs zijn we zeker een kanshebber. En natuurlijk onze sterke nummerkeuze zal hier aan bijdragen.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Een aantal wel. Het zal een mooie muzikale avond worden en de ‘strijd’ zal spannend zijn. Wij zullen ons ‘paard van troje’ zeker in de strijd gooien! En dan hopen samen met Cups and Plates in de finale te eindigen.”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“Sterk: muziekkeuze, uitstraling en contact met het publiek.
Minder sterk: technisch, de welbekende ‘puntjes op de i zetten’.”

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“Technisch zijn we hard vooruit gegaan en ook hebben we goed gewerkt aan de uitstraling op het podium, en we zijn nog niet op ons hoogtepunt, dus….”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“Optredens op grotere evenementen, festivals en nog steeds met dezelfde energie op het podium te staan. Dus Pinkpop en Lowlands zet er nog een tent bij voor coverbands! Haha!”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Gaaf, je krijgt een extra lading als je voor zoveel mensen je ding staat te doen! En je ziet ook de dingen backstage, zoals Douwe Bob ontmoeten! @013.”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
“Armin van Buuren - This Is What It Feels Like. We hebben dit nummer zelf verbouwd en ons eigen gemaakt en daarbij is het ook een aangenaam nummer om te horen. Onze zangstemmen komen dan helemaal tot zijn recht.”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Jazeker! Eerst de kar uitladen en opstellen en daarna te soundchecken. En als dat gebeurd is gaat Staf (Stefan) eerst een sanitaire stop doen, terwijl de rest een pilsje nuttigt. Dan komen we er meestal achter dat we vergeten zijn om ons doek (achtergrond) op te hangen. En daarna kijken we op de klok en komen er dan achter dat we nog tijd genoeg hebben om samen nog een drankje te nuttigen om vervolgens ons eigen om te kleden en de bühne op te gaan.”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen,welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“Een cover, maar welke is nu lastig te zeggen, omdat we steeds onze setlijst aanvullen met nieuwe nummers, misschien wel een mash up, daar zijn we nog druk mee bezig! Of het moet zijn dat we een ingeving krijgen om toch een eigen nummer te maken, dat zou wel heel gaaf zijn!”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“’The Clash’ is tot nu toe een geweldige ervaring voor ons, en de Semi-Finals beloven muzikale top avonden te worden. We zouden Bakkeliet niet zijn om nog eens het publiek aangenaam te verrassen!! En let op… DAT GAAN WE DOEN @ de vorstin 18 oktober!!”

Maandag aandacht voor de één na laatste Semi-Finalist die zich aan je voorstelt: Blues, Rock & Soul coverband Rockbaas uit Bussum. Preview: "Wij vinden exact kopiëren niet eervol aan de artiest, tenzij je een tribute band bent van een dooie artiest ofzo, dan snappen we dat wel. Wij doen geen concessies naar het origineel, maar dat betekent niet dat we het exact willen repliceren. Je moet er wel zelf een beetje smoel aan geven, anders komt het ook totaal niet over. Een beetje covers spelen voor de lol kan iedereen wel, net als stofzuigen."


Lees ook de interviews met:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)

 


Inschrijven

Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine EVANS Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio USA Music Import
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency Maxazine Podiuminfo Uw logo ook hier?
SONOR Ticketmaster Koch Uw logo ook hier? David Eden


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands