• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(11/18) Benelux Semi-Finals: Interview Barking Bruce uit Antwerpen (B) 11-08-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Barking Bruce in Oosterhof LummenVandaag de Belgische Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. Zij wonnen tijdens de Regio-Finale van België/Luxemburg de 2e prijs bij de vakjury. Het jurycommentaar was: Tijd voor het volgende muzikale hoogtepunt van deze finale: 5-mans Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen. Met een sterke repertoirekeuze met nummers als o.a. de Rockversie van Man Down van Rihanna, een zeer gevoelige uitvoering van One van U2 en de dynamische afsluiter Killing In The Name Of van Rage Against The Machine speelde Barking Bruce de pannen van het dak. Ook deze band wist een chemie met het publiek tot stand te brengen die indrukwekkend was. Naast een goede score bij de publieksstemmen legde Barking Bruce beslag op de 2e plaats bij de vakjury en plaatste zich daarmee ook bij de beste 18 bands van deze The Clash-editie die in oktober a.s. in de BENELUX Semi-Finals de muzikale strijd met elkaar aangaan voor een plaats in de BENELUX Grand Finale. Leadzanger Jef Broes werd door de vakjury uitgeroepen tot beste vocalist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale wordt uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e The Clash-editie.

Rock coverband Barking Bruce uit Antwerpen

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Wij zijn Barking Bruce, 5 vrienden uit de Noorderkempen die er plezier aan beleven om te rocken tot ze er bijna letterlijk bij neervallen. Barking Bruce is een no nonsens Rock coverband die nummers speelt, recht uit onze eigen jeugdherinneringen. Rechttoe rechtaan, met een enorme dosis energie, zodat je er niet aan kan ontsnappen.
Jef Broes – Zang
Hans Doomen - Gitaar
Paul de Kooning – Gitaar
Kris Van Meel – Drums
Guy Roelands – Bas”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Mike Patton (Faith No More), Henny Vrienten, Dave Grohl. Deze helden volgen we al van jongs af aan en geven ons nog steeds inspiratie, en vooral veel zin om in dit genre verder te doen.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“Cafeetjes, kroegentochten, kermissen, en kleine festivals hebben we al meermaals gedaan en vinden we gezellig, maar het zou toch fijn zijn om in de toekomst meer de grotere optredens te spelen.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“Rond de 20 keer, al hopen we dat dit meer wordt.” ;-)

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“Onze frontman kan zijn klankkleur aanpassen aan elk nummer, en moet zowat aan een infuus na een optreden, wegens al zijn energie achtergelaten op het podium. Hij geeft het woord 'podiumbeest' zijn betekenis in de meest letterlijke zin van het woord. Buiten dit gegeven spelen we ook wel wat nummers die je niet snel zal terugvinden bij andere Rock coverbands.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“Tijdens repetities vallen er namen van nummers die we graag spelen of meermaals op de radio hebben gehoord, hieruit maken we een keuze en proberen we ze uit op repetities. Wat klikt en goed aanvoelt blijft behouden.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“Onze vrouwen zijn baas en de bassist heeft niks te zeggen, zo gaat dat.”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“We proberen het origineel zo dicht mogelijk te benaderen maar durven hier en daar wel eens wat kleine aanpassingen in te voeren, bijvoorbeeld een iets ander einde om aan te sluiten bij een volgend nummer, idem intro, ... Wat eigen smoel betreft, zie antwoord volgende vraag.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Door covers van covers te spelen, groeit het verlangen om dat zelf ook te doen. Het zou tof zijn om zelf een eigen cover te maken van een bestaand nummer. We hebben al wel een PunkRock-medley en willen graag nog een Hiphop/Rapmedley in de nabije toekomst.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Elk optreden jezelf 100% geven, want elk optreden is een kans om nieuwe optredens te versieren. Verder proberen we zo veel mogelijk mensen te bereiken via sociale media om onze band en optredens te promoten.”

Barking Bruce in Oosterhof LummenBarking Bruce in Oosterhof LummenBarking Bruce in Oosterhof Lummen

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Onze gitarist heeft ons ingeschreven zonder het democratisch proces door te lopen. Wij zijn nog aan het zoeken voor een gepaste straf hiervoor.” ;-)

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“We hebben de dingen iets professioneler aangepakt, promo, merchandise, een eigen huisstijl. We vinden het een zeer fijne ervaring waardoor we bepaalde dingen wat vanuit een ander standpunt zijn gaan bekijken, zoals o.a. de manier van promo voeren.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash'?
“Voordelen: mensen komen naar ons kijken als ‘halve finalist’, meer boekingen, en het leeft ook onder de fans.
Nadelen: Zijn hier nadelen aan dan?”

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash'?
“Een volle bus fans in de zaal allemaal met een Barking Bruce T-shirt.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“Geen idee. Filmpjes op internet geven dikwijls een heel ander beeld dan de realiteit dus we zijn benieuwd om ze live te leren kennen.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders' in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Slechte bands zijn er niet meer, elke band heeft wel een reden waarom ze kunnen winnen. Wij proberen onze sterke punten in de verf te zetten, en te genieten van de andere bands ook.”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“Hechte band van vrienden, zonder nijd of afgunst of jaloezie. Fouten en commentaren worden gewoon open gemeld zonder ruzie of wat dan ook.”

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“Sterker geworden in het samenspel. En vooral beter geworden om een energiek optreden te geven dat afstraalt op het publiek.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“Geen idee. We laten het ons gewoon overkomen.”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Leuk natuurlijk, als dynamische band komen wij beter tot ons recht op een groter podium.”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash'?
“Rihanna - Man Down”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Nee. We spreken een uur af, stellen op, drinken een pint en vliegen er in.”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award' zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“Waarschijnlijk gaan we voor een cover maar misschien wel een herwerkte cover met een eigen smoel want dat zouden we wel eens graag doen.”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“Wij hebben er al veel zin in. Dat het maar snel 4 oktober is.”

Lees ook de interviews met: 
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)
 


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Uw logo ook hier? SONOR Uw logo ook hier? RockMuZine Ticketmaster
Maxazine EVANS USA Music Import Artists & Bands Booking Agency Podiuminfo
Artists & Bands Booking Agency Sound Vision Studio David Eden Koch Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands