• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(18/18) Benelux Semi-Finals: Interview Eagles Road uit Luik (B) 04-09-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Eagles Road in Oosterhof LummenDe hekkensluiter van de serie van 9 weken en de 18 BENELUX Semi-Finalists die zich aan jullie hebben voorgesteld is Glamour Rock coverband Eagles Road uit Luik. De vakjury-winnaar van de Regio-Finale van België/Luxemburg kreeg op 24 januari jl het volgende jury-commentaar: De aftrap van deze Regio-Finale werd verzorgd door 5-mans Glamour Rock coverband Eagles Road uit Luik. Met een indrukwekkende performance zowel muzikaal als in de presentatie speelde deze topband zich naar de 1e plaats bij de vakjury. De vijf podiumbeesten hebben zowel met elkaar als ook direct met het publiek een interactie die niet veel bands gegeven is. Echter zonder dat dit ten koste gaat van het muzikaal inhoudelijke spel. Technisch blijft het allemaal op hoog niveau en schijnbaar moeiteloos weet de band de goede balans vast te houden. Nummers als o.a. Livin’ On A Prayer van Bon Jovi, Is This Love van Whitesnake en Jump van Van Halen werden zeer overtuigend en met een ‘Eagles Road’-sausje het publiek in gespeeld. Als vakjury-winnaar plaatste Eagles Road zich zeer verdiend bij de beste 18 coverbands van deze The Clash-editie die in twee BENELUX Semi-Finals in oktober 2014 gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale. Maxwell ‘Jump’ werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit 10e The Clash-seizoen.

Glamour Rock coverband Eagles Road uit Luik

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Hair metal, pruiken, decibels wat anders. Eagles Road is een groep die zichzelf niet serieus neemt, maar het maken van muziek juist wel. Als het publiek zich niet heeft geamuseerd en niet heeft gelachen, was het geen goed optreden. Daarbij gebruiken wij slogans van bekende groepen ook op onze manier. Bijvoorbeeld ‘You wanted the best, you've got the rest’.”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Wij hebben allemaal onze eigen aparte helden, wij luisteren echt naar diverse stijlen van muziek, maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk liefde voor o.a. Whitesnake, Bon Jovi, Europe, VanHalen, Rainbow, Scorpions, AC/DC. Het zijn de Hardrock bands die ons de zin hebben gegeven om muziek te maken en onze helden te eren via Eagles Road.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling? 
“Wij spelen soms voor 50 personen, maar soms ook voor 5000. Wij vinden het leuk om in nieuwe locaties te spelen. Het is belangrijk om te reizen en een maximum aantal te bekeren naar onze Rock ’n Roll met pruiken. Wij willen graag verder spelen, en buiten de landsgrenzen van België gaan optreden.  Daarom is ‘The Clash’ een prachtige gelegenheid voor Eagles Road.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“Wij doen ongeveer 30 gigs in België vooral.”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“Wanneer de toeschouwers naar ons komen zien, dan komen ze vooral om een concert te beleven, niet gewoon een coverband bezien. Op de stage beweegt alles, er is veel dynamiek. Soms lijkt dit zelfs te veel, maar alles wat we doen is in de geest van de jaren ’80. De toeschouwers mogen op de stage een live band verwachten die zich echt amuseert, die de show steelt, die goed speelt, die er een feestje van maakt en vooral die zich kleedt zoals in de jaren ’80.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“Het is steeds een oorlog tussen ons wat betreft het repertoire. Ieder wil zijn eigen favorieten spelen, dit is natuurlijk logisch. Maar we moeten vooral aan ons publiek denken: gaan zij het leuk vinden of niet? Het is dikwijls een moeilijke keuze, maar gelukkig zijn er ontelbare klassiekers die het voor iedereen doen: het publiek en voor onszelf. Het gebeurt ook regelmatig dat we stukken instuderen en dat na een try out tijdens een gig, we merken dat het nummer niet aanslaat en tja… dan sneuvelt het.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“Bij ons gebeuren de beslissingen democratisch, maar dit vraagt veel geduld, tijd, en respect voor elkaar.

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“Dat hangt ervan af. Soms proberen we het origineel, de studio-opname te benaderen. Maar we realiseren ons dat live versies meestal beter zijn en daarom kiezen we eerder voor de live versies. Maar altijd met een eigen Eagles Road touch.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Nee, is er niets veranderd. We gaan door zoals we altijd hebben gedaan.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Ik denk dat wij niet te vergelijken zjin met een gewone coverband. Ik heb er tientallen gezien en velen zijn tevreden met simpelweg muziek spelen. Wij leven en beleven de muziek 200%. Wij hebben geen enkel probleem met ons te onderscheiden van de anderen, en daarom spelen wij toch veel.”

Eagles Road in Oosterhof LummenEagles Road in Oosterhof LummenEagles Road in Oosterhof Lummen

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Dankzij Ricky, onze blonde gitarist. Hij zocht een uitweg uit België voor Eagles Road en zo is hij op de site van ‘The Clash’ terecht gekomen, ik heb de groep ingeschreven en de rest is reeds geschiedenis, en lopende.”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“Eerst al zijn wij de eerste Waalse band die aan deze wedstrijd meedoet. In het begin waren wij een beetje bang om hieraan te beginnen. Maar de mensen hielden van onze show, en de jury ook, waardoor we de finale van België/Luxemburg hebben kunnen winnen. Daar hebben wij sympathieke en dynamische mensen ontmoet (John Van den Borne en Roland Kellens van de band KOYLE) en dit heeft ons onze eerste deuren in Vlaanderen en Nederland geopend. En dit is prachtig en daarom zijn wij ‘The Clash’ eeuwig dankbaar.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
“Het moeilijkste is de korte soundcheck van 15 min. Dit waren we niet gewoon en is wel stressy. Het voordeel is voor een onbekend publiek te spelen, op prachtige podia, met fantastische technische ploegen.”

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“Dat zijn er twee: de eerste was de 1e Voorronde, zondag avond laat, enige Waalse band, en we hadden schrik dat onze humor op het podium niet zou overkomen. Heel veel stress op voorhand, maar alles is goed gegaan.
De tweede was het winnen van de finale van België/Luxemburg in januari 2014. Wij stonden op het podia en John verdeelde de prijzen en onze naam was niet gevallen, enkel de juryprijs bleef nog over en we dachten echt dat die voor een andere groep was. En toen hij ‘Eagles Road’ noemde, werden we gek van vreugde.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“Ik denk dat we heel goede groepen als tegensstander hadden, meer klassieke coverbands. Wij zijn echt heel anders, onderscheidend. Ik denk dat we allemaal onze kansen hebben om verder te gaan. Eagles Road gaat de mensen in Nederland proberen te overtuigen.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Ik heb enkel de groepen gezien die met ons gespeeld hebben en die zijn goed. Barking Bruce zit vol energie en ik hou van hun muziek en interpretaties. The Joe Cocker Connection is fantastisch, wat een talent. We weten dat we deze in de gaten moeten houden. :-)”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“Onze sterkte is onze show, de energie, de humor en de kleding.
Onze zwakte, we bewegen heel veel op het podium, om een echte show neer te zetten en soms valt hierdoor wel eens rapper een foutje in het spelen.”

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“We hebben hard gewerkt aan de koppelingen tussen de stukken, zodat er minder stilte is tussen de nummers en het meer een muzikaal geheel vormt. Ondertussen hebben we ook nieuwe nummers gerepeteerd ter aanvulling van de setlist.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“We gaan doorheen heel Europa touren hè, allez dat hopen we!! ;-)”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Dat was ongelooflijk, jammer dat we moesten openen en dat er nog maar weinig volk in de zaal was.”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
Gimme All Your Love van Whitesnake en Livin' On A Prayer van Bon Jovi.”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Eén glas bier, of meer, voor de set en een oorlogskreet die alleen wij begrijpen, vlak voor we het podium opgaan. :-)”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
Gimme All Your Love van Whitesnake en Livin' On A Prayer van Bon Jovi. Of willen jullie iets anders??”

Lees ook de interviews met:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Ticketmaster Maxazine Uw logo ook hier? Koch USA Music Import
SONOR David Eden EVANS Artists & Bands Booking Agency Artists & Bands Booking Agency
Uw logo ook hier? Podiuminfo Sound Vision Studio RockMuZine Festivalinfo


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands