• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(4/18) Benelux Semi-Finals: Interview 7NA uit Enter 17-07-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

7NA in Metropool HengeloVandaag stelt Pop, Rock coverband 7NA uit Enter zich aan u voor. Op 11 januari jl. speelde zij in de Regio-Finale van Noord-Oost Nederland, waar zij 1e werd bij de publieksstemmen. De vakjury zei het volgende over deze band: Met passie en veel enthousiasme zette 7NA uit Enter een dynamische set neer met o.a. de zeer sterke opening Won’t Get Fooled Again van The Who, Go Your Own Way van Fleetwood Mac en een zeer dynamische uitvoering van You Shook Me All Night Long van AC/DC. Met haar uitstekende performance wist de band een goede interactie op te bouwen met het publiek wat uiteindelijk resulteerde in de 1e plaats bij de publieksstemmen. Als publiekswinnaar van deze finale mag 7NA zich het komende jaar de populairste band noemen van regio Noord/Oost Nederland en staat bij de 18 beste bands van deze 10e The Clash of the Cover Bands-editie in de BENELUX Semi-Finals. Toetsenist Oscar Otten is uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is daarmee genomineerd voor de Individuele Awards, die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van dit seizoen.

Pop, Rock coverband 7NA uit Enter:

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“De roots van 7NA liggen bij de Enterse Dagen in 2008; de reünie van Enterse bands. Na een voorzichtig begin staat er nu een band die klinkt als een klok. 7NA is uitgegroeid tot een echte gevorderde Rock coverformatie uit Enter die het publiek goed op weet te zwepen! Het repertoire bestaat uit zeer uiteenlopende nummers met een ideale mix van easy rock tot en met het echte stevige werk en is het best te omschrijven als ‘Classic Rock, een vleugje Pop met een knipoog naar het Nederlandstalig’”.

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
“Verschillende bands van de jaren ‘70-‘80, zoals bijvoorbeeld The Who, Deep Purple, Status Quo, Queen, Guns N’ Roses, Anouk etc.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“Allerlei optredens waar we de tent flink mee op z’n kop kunnen zetten en we vrij zijn in de opbouw ons optreden. Hierbij kun je niet alleen denken aan gezellige cafés, maar ook aan festivals, feesttenten of andere openbare optredens. Onze doelstelling is om door te groeien naar grotere optredens waar we nog meer gas kunnen geven.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“Wij treden maximaal 25 keer per jaar op.”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“7NA onderscheidt zich binnen het Rock coverband circuit aanzienlijk door het toevoegen van de goede samenzang, het afwisselen van de lead zang en het instrumentarium.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“Puur op basis van gevoel. Qua techniek maken wij gebruik van een uitgebreide iPad app waarin we precies kunnen zien hoe vaak we een bepaald nummer in een set hebben opgenomen, om zodoende steeds opnieuw een afwisselend repertoire aan te kunnen bieden. We krijgen ook altijd goede reacties over ons repertoire dat we wel de herkenbare nummers spelen, maar niet de standaard nummers die menig coverband in het repertoire heeft opgenomen.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“We zijn 100% evenredig aan elkaar, dat maakt de onderlinge klik ook zo groot.”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“We houden van een vette sound en maken bestaande covers liever steviger dan dat ze origineel zijn. Kortom een echte eigen 7NA sound.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Onze benadering is nog steeds hetzelfde gebleven en spelen nog steeds puur voor het plezier.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Met onze twentse nuchterheid blijven we gewoon onszelf.”

7NA in Metropool Hengelo7NA in Metropool Hengelo7NA in Metropool Hengelo

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Om te kijken of we ook buiten onze regio bij een breder publiek in de smaak vallen en om de sfeer te proeven op een groot podium met een goed geluid als in de Metropool in Hengelo.”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“The Clash of the Cover Bands heeft ons een veel betere bekendheid gegeven en de mensen in onze regio zijn zich ineens veel meer gaan interesseren in deze competitie en daarnaast ons als band gaan volgen. Natuurlijk is onze agenda hier ook een stuk voller mee geworden.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
“De voordelen zijn het spelen op andere en mooiere locaties, ook buiten onze regio. Door op dit soort locaties te spelen doen we dan ook veel meer ervaring op.”

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“De erkenning van het publiek, omdat zij ons de eerste prijs van de publiekstemmen hebben gegeven. Als waardering hiervoor hebben we nu een hele dikke beker in onze repetitieruimte staan.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“Geen flauw idee wat we kunnen verwachten. In ieder geval zal het een hele mooie muzikale avond worden waar wij ons plezier vol op in kunnen zetten.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Nee, kennen we niet. We gaan gewoon uit van ons eigen kunnen.”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“We zijn heel sterk in het hebben van een goede onderlinge klik en dat we nieuwe nummers snel en goed vooraf weten te arrangeren en uit weten te bouwen tot een echte 7NA sound. 
Een minder sterke punt is dat onze zangeres de benen veel te lang heeft. Ze luistert gewoon niet naar de rest en draagt nog steeds enorm hoge hakken. Hahaha. ” 

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“In de samenzang, bewegelijkheid en interactie met het publiek.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“Welke datum? Hahaha!“

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Voor Paul is al die ruimte toch écht wel ideaal! Nee kidding, een unieke ervaring dat smaakt naar meer, veel meer!”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
“Onze unieke intro van The Who (Won’t Get Fooled Again).”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Kenmerkend voor onze band is dat we vanaf het inpakken van alle apparatuur al een hoop gezelligheid hebben en daardoor altijd even enthousiast zijn voor welk optreden dan ook.”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“Dat zal waarschijnlijk een cover worden, maar welk nummer weten we nog niet precies. Het zal wel een nummer worden met veel samenzang waar we ons ei echt in kwijt kunnen en waar de echte 7NA sound in terug te vinden is.”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“The Clash of the Cover Bands is een hele leuke competitie, we zijn dan ook blij om hier aan deel te mogen nemen!”

Lees ook de interviews van:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
Cups and Plates uit Middelbeers
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)
 


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Maxazine RockMuZine Podiuminfo
SONOR Ticketmaster Sound Vision Studio David Eden EVANS
USA Music Import Uw logo ook hier? Artists & Bands Booking Agency Festivalinfo Koch


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands