• Agenda
  • Verslagen
  • Hitlijst
  • Clips
  • Bands
  • Inschrijven
  • Voorwaarden
  • Boek een Band
  • Contact

Nieuws

(3/18) BENELUX Semi-Finals: Interview Cups and Plates uit Middelbeers 14-07-2014

The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Semi-Finalists 2013/2014

Het 10e seizoen van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' is aanbeland bij de BENELUX Semi-Finals die op zaterdagen 4 en 18 oktober a.s. worden gehouden in het prachtige Podium de Vorstin in Hilversum (main hall). Alle regionale rondes zijn geweest en van alle regio’s hebben de beste en populairste bands zich geplaatst bij de laatste 18 bands die verdeeld over de twee Semi-Finals ook nu weer worden beoordeeld in twee categorieën: vakjury en publieksstemmen. De winnaars én de nummers 2 in beide categorieën plaatsen zich voor de BENELUX Grand Finale die op zaterdag 20 december a.s. wordt gehouden in Nederlands grootste Poppodium 013 in Tilburg (main hall). Hier wordt de muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014' beslist en worden zowel de vakjury-winnaar als de publiekswinnaar beloond met een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux én een tour van 20 optredens. Beide winnaars mogen zich ook een jaar lang de beste of populairste coverband van de Benelux noemen.

De 18 bands die zich hebben weten te plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals zijn zonder uitzondering van zeer hoog niveau en het zal dan ook de vorm van de dag zijn die bepaalt welke bands er uiteindelijk doorgaan naar de grote finale. Voor zowel de vakjury als het publiek wordt dit een zware klus. Alle bands hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt om zowel muzikaal inhoudelijk als ook in hun podiumperformance het aanwezige talent optimaal te ontwikkelen en te benutten en staan nu voor één van de grootste uitdagingen in hun muzikale carrière. Hoe gaan ze om met de druk die een tv-productie met zich meebrengt? Lukt het ze weer om boven zichzelf uit te stijgen? Krijgen ze het publiek ademloos stil met de verplichte ballad, maar weten ze ook het publiek uitzinnig te krijgen? Hoe bereiden zij zich voor? Om u alvast een beetje kennis te laten maken met deze bijzondere topbands zullen we de komende negen weken elke maandag en donderdag voorstellen aan één van de hoofdrolspelers in de eindfase van deze boeiende muzikale strijd om 'The Clash of the Cover Bands Awards 2013/2014'.

Cups and Plates uit MiddelbeersAls 3e band in deze reeks interviews is het woord aan Pop, Rock coverband Cups and Plates uit Middelbeers. Op 20 april jl. stonden deze gedreven muzikanten in de Regio-Finale van Zuid Nederland waar zij 2e werden bij de vakjury. Dit is het commentaar van de vakjury over Cups and Plates: 
6-mans Top-100 coverband Cups and Plates uit Middelbeers haalde wederom alles uit de kast niet alleen om haar technische kwaliteiten te etaleren, maar ook om een zo hoog mogelijk entertainmentgehalte in haar podiumperformance te brengen. En wederom wist de band een aantal zeer sterke fases met kippenvelmomenten te brengen. Instrumentaal wordt er een transparant tapijtje gelegd waarin de individuele muzikanten goed tot hun recht komen, maar waar vooral de twee leadzangeressen en de backing vocals optimaal kunnen presteren. Vooral de vaak 4-stemmige samenzang zorgen regelmatig voor indrukwekkende momenten zoals o.a. bij de uitvoeringen van 'Royals' van Lorde en 'Blurred Lines' van Robin Thicke. Ook weet de band verrassende eigen interpretaties aan te brengen zoals bijvoorbeeld in het laatste nummer 'Nutbush City Limits' van Tina Turner die daardoor een eigentijdse sound en feel krijgt die ook direct het publiek flink in beweging kreeg. Met uiteindelijk de 2e plaats bij de vakjury plaatste Cups and Plates zich zeer verdiend bij de beste 18 coverbands van deze The Clash-editie die op 4 en 18 oktober a.s. in Podium de Vorstin in Hilversum in de twee BENELUX Semi-Finals gaan strijden om een plaats in de BENELUX Grand Finale. Toetsenist Marco Hoogerheide werd door de vakjury uitgeroepen tot beste toetsenist van deze finale en is hiermee genomineerd voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale worden uitgereikt aan de beste muzikanten van deze 10e editie van The Clash of the Cover Bands.

Pop, Rock coverband Cups and Plates uit Middelbeers

Kunnen jullie je in maximaal 5 zinnen voorstellen?
“Heb je voor één avond even geen zin in rode lopers, kamelen in je achtertuin, of toastjes met kreeftenmousse en kaviaar? Cups and Plates serveert de belangrijkste ingrediënten voor een TOPfeest! Indrukwekkende originele covers aller tijden echt beleven doe je samen met deze super enthousiaste, stomende topmuzikanten in hun grandioze outfits met hun tomeloze energie. Op een boeiende, dynamische en unieke manier brengt Cups and Plates jong en oud in extase. Time for some real fun!”

Wie zijn jullie muzikale helden? Door wie/wat zijn jullie muziek gaan maken?
Ann - vocal: Bruce Springsteen & The E Street Band is haar grote voorbeeld van hoe een topartiest zijn publiek onophoudelijk weet te verleiden. Zij heeft het geluk haar allergrootste passie te mogen en kunnen delen met haar partner (bassist, Danny De Beir met wie ze de band heeft opgericht) net als Bruce met zijn vrouw Patti Scialfa. De emotie en energie die gecreëerd wordt op het podium tussen de muzikanten op een zelfde manier overbrengen op een publiek en zelf van het begin tot het einde genieten van... is dan ook haar hoogste prioriteit.” 

Annette - vocal: Deze Dutch Diva heeft geen idool, maar is van jongs af aan erg onder de indruk van vrouwelijke artiesten met POWERRR en Attitude! Multi-talented als ze is, ontdekt ze de wereld van theater, dans en zang. Hieruit ontstaat haar grote 'liefde' to-dress-up en 'be different'. Karin 'La' Bloemen is op dat moment haar grote voorbeeld. Van huis uit opgegroeid met Country en Blues, weet Beth Hart met haar indrukwekkende rauwe stemgeluid en muziek de spreekwoordelijke gevoeligesnaar te raken. Maar voor Annette heeft controverse Rock-chick P!nk it all: looks, body, attitude, message, performance, entertainment en een stem als een orkaan! Mission accomplished?... Wanneer Annette alles uit haar mooie (klank)kast haalt komt de boodschap wel binnen.”

Danny - bass: Marcus Miller en Victor Wooten zijn volgens hem hemelse bassisten. Danny doet er dan ook alles aan om hun stijl mee te integreren in zijn eigen goddelijke baslijnen. Marcus Miller is buiten muzikant ook een grappige en aangename persoonlijkheid en bovenal mens. Het was ook Marcus Miller die Danny een hart onder de basriem heeft gestoken toen Danny bij een brandje zijn handen en gezicht had verbrand in de tuin. De persoonlijke mail met getekende foto pronkt nog steeds in de huiskamer. Victor Wooten met Amazing Grace is voor Danny dagelijkse kost als 'oefening'. Danny weigert stellig zijn handen te wassen sedert 'shaking hands' en ontmoeting met Victor op een workshop.”

Sam - gitaar: Net als Stevie Ray Vaughan begon Sam reeds op jonge leeftijd gitaar te spelen. De enige carrière die Sam net als Vaughan voor zichzelf ziet is muziek als enige uitweg. Met dat verschil dat Sam als enige verslaving 'muziek' van Stevie geërfd heeft. Een stratocaster 'nog niet' in bezit is het enige verschil nog tussen Sam en Stevie, en het feit dat Sam nog springlevend is natuurlijk en vol overtuiging in de boots van kruipt van deze 'all the good die young' artiest. Verder ontwikkelt hij zijn virtuoze flamboyante gitaarspel volgens de regels van de kunst van Jimi Hendrix.” 

Bruno - drum: Toen ze de waspoeder nog in 'tonnetjes' deden was Bruno al verkocht voor het drummen. Moeder Bruno mocht dan ook heel veel wasmachines laten draaien om in voldoende voorraad 'drums' te voorzien. Zijn inspiratie haalde hij bij Steve Gadd, bekend geworden door Paul Simon, Steely Dan, Joe Cocker, Clapton... Volgens Bruno speelt Steve 'perfect' en dat is ook wat hij nastreeft. De mosterd van poppie grooves haalt hij dan weer bij Steve Smith. French, German, American gripp zijn geen onbekende termen voor Bruno, ieder nummer krijgt zijn eigen 'gripp'.”

Wim – Keys/gitaar: Willy Deville is hét grote voorbeeld van Wim. Met evenveel romantische overtuiging en hunkering bespeelt Wim zijn toetsen (en naar eigen zeggen ook zijn vrouw, wat onlangs nog resulteerde in een prachtige nakomelinge). Nog verder terug in de tijd stootte Wim op de man die ook de weg naar romantiek plaveide, Ludwig Von Beethoven. Men denkt dat het wonderkind van de 18 de eeuw gereïncarneerd is en nu bij Cups and Plates aan het werk is. Wim's muzikaliteit strekt zicht nog verder uit dan enkel de piano. Gitaar, songwriting en zingen zijn de surplusses van deze getalenteerde man. Naar het schijnt hoort hij soms stemmen en men denkt dat het Bob Dylan is die het één en ander in zijn oor fluistert.”

Wat voor optredens hebben jullie vooral gedaan tot nu toe en wat is jullie doelstelling?
“Cafés, feestzalen, huwelijken, middel grote podia - doelstelling is de betere en grote podia van België en Nederland te veroveren - en bij voorkeur als afsluiter.”

Hoe vaak treden jullie gemiddeld per jaar op?
“15 - 20 keer”

Wat onderscheidt jullie van andere bands in jullie genre?
“We geven de nummers een eigen sound en vernieuwen onze setlist regelmatig om het boeiend te houden. We maken een goeie mix tussen oudere klassiekers en hits van heden om het voor alle leeftijden open te trekken. We spelen diverse 'genres' om voor ieder wat wils te brengen. We gaan telkens op zoek naar alles behalve de platgecoverde songs. Vooral het visuele aspect maakt het plaatje af. Muziek is beleving dus het publiek wil ook wat zien op het podium. Onze (zelfgemaakte) kostuums in een 'steampunk' thema maakt dit af. Uniek, dus onderscheidend. We streven naar een harmonie zowel muzikaal als op menselijk vlak wat sfeer en emotie afstraalt op het publiek. De interactie die gecreëerd wordt maakt dat het publiek een 'deel' wordt van de band.”

Hoe stellen jullie de repertoirelijst samen?
“We kijken wat hedendaags hits zijn die ook een tijdje kunnen meedraaien en integreren deze. We denken vooral na of de songs hun impact gaan hebben, of het dansbaar genoeg is en meezingers zijn.”

Zijn jullie een democratische band of is er een duidelijke hiërarchie?
“Er heerst een zekere democratie binnen de band. Voorkeuren en suggesties worden gegeven. Die worden besproken samen om te kijken wat we hier mee kunnen of ze passen. Dan wordt 'getest' of ze haalbaar zijn voor de vocalen en of er eventueel hoger of lager dient te worden getransponeerd zonder dat hun kracht verliezen of eerder toegevoegde waarde betekenen. Er wordt dus telkens voor gezorgd dat ieder lid van de band een aantal favoriete nummers heeft.”

Hoe benaderen jullie de nummers? Wil je zo dicht mogelijk bij het origineel blijven of hebben jullie de intentie om de nummers een eigen smoel te geven?
“We vertrekken van originele studioversies. We doen inspiratie op bij live versies of cover versies, maar geven de voorkeur om onze eigen versie te maken.”

Is het afgelopen jaar verandering gekomen in deze benadering? Hoe kijken jullie daar nu tegenaan?
“Zeker en vast. We werden tijdens ‘The Clash’ uitgedaagd om onze (muzikale) grenzen te verleggen en meer van ons zelf in de nummers te steken. Dat voelt veel vrijer aan en geeft ruimte aan onze creativiteit.”

De mogelijkheden voor bands om te spelen zijn de afgelopen jaren sterk verminderd en als band moet je steeds meer onderscheidend zijn. Hoe gaan jullie hier mee om?
“Er bestaat inderdaad een overaanbod van bands. We werken daarom heel hard aan ons 'uniek'-zijn. We willen ons koste wat kost onderscheiden en zitten niet stil in onze zoektocht naar goeie songs, kleding en showgehalte om het grote verschil te maken zodat een keuze snel gemaakt is. Verder promoten wij ons zelf via alle mogelijke sociale kanalen en zorgen we voor maximale exposure.”

Cups and Plates uit MiddelbeersCups and Plates uit MiddelbeersCups and Plates uit Middelbeers

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om je in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands?
“Na jaren wat 'aanmodderen' en gewoon vrolijk muziek maken begon het kwalitatieve meer en meer de bovenhand te krijgen. Plezier maken en je passie uitoefenen is één zaak, maar daar wil je dan toch meer mee bereiken en vooral anderen mee bereiken. We hadden geen idee van onze waarde of hoe men ons zag als coverband, gewoon de vrolijke bende of echt die spetterende band die iedereen beroerd en in beweging brengt. Daarom de keuze ons in te schrijven voor The Clash of the Cover Bands. Als barometer om te kijken waar en hoe we ons onderscheiden van de andere bands.”

Wat heeft The Clash of the Cover Bands tot nu toe voor jullie betekend? Wat zijn de belangrijkste effecten geweest?
“Het zelfvertrouwen in ons zelf en de band is vergroot. De kwaliteit is met meters gestegen. Onze bekendheid en waardering is gegroeid. Leden die de trein niet konden of wilden volgen zijn uitgestapt en nieuwe conducteurs zijn met veel plezier op de (IC)trein gesprongen.”

Wat zijn voor jullie de voor- en nadelen van het deelnemen aan ‘The Clash’?
“We zien hier enkel de grote voordelen van exposure en de groei. Mochten we toch een nadeel opnoemen dan is het de tijd die het ons gekost heeft om te reageren op alle leuke reacties voor en na ‘The Clash’-optredens, dewelke we niet voorzien hadden en die nachtelijke Facebook operaties opgeleverd hebben.”

Wat is jullie mooiste herinnering (tot nu toe) in ‘The Clash’?
“De momenten dat je iedere keer opnieuw de kans krijgt om op podia te staan waar grote artiesten hun ding hebben gedaan. Dat we zelfs maar op de stoel mochten zitten in de kleedkamers waar o.a. de Golden Earring hun scheten gelaten hebben. Alle gekheid op een stokje: de deelname an sich zal voor eeuwig en altijd zijn impact hebben op onze mentaliteit als artiest.”

De regionale rondes zijn jullie goed doorgekomen. Waar staan jullie ten opzichte van de andere 17 bands in de BENELUX Semi-Finals?
“We gaan er vanuit dat alle 17 bands om diverse redenen waardig in de Semi-Finals staan. Iedere band in zijn eigen kracht.”

Kennen jullie je ‘tegenstanders’ in de BENELUX Semi-Finals? En waar denken jullie t.o.v. hen te staan?
“Wij volgen alle ontwikkelingen van The Clash of the Cover Bands omdat we alert zijn. En kennen bijgevolg onze 'tegenstanders'. Doch leggen wij de focus op ons zelf en streven naar maximale kwaliteit en performance. Bands met diverse genres zijn moeilijk te vergelijken en we vinden zelf dat we al met z’n allen 'winnaars' zijn. Het blijft echter een wedstrijd en zullen dan ook alles uit de kast halen om toch onderscheid te blijven maken. Ook in het publiek staan onze tegenstanders, ook hier gaan we er voor zorgen dat men niet durft of kan onberoerd blijven of stilstaan...een harde noot, maar die kraken we wel!”

Wat zijn jullie sterke en minder sterke punten?
“We brengen een totaal plaatje, muzikaal en visueel en voor een breed publiek. Overal inzetbaar is een sterke troef vinden we zelf.”

Op welk(e) punt(en) hebben jullie je het afgelopen jaar het meest kunnen ontwikkelen?
“Showgehalte en kleding zijn opmerkelijk opgekrikt en wordt nog steeds hard aan gewerkt. Ook muzikaal gaan de bandleden meer tot hun uitersten. Vocaal ontwikkelden we een unieke samenzang.”

Waar denken jullie over drie jaar te staan?
“Er wordt hier in 6-stemmig koor geroepen: "OP EEN PODIUM!!!!" en liefst zo groot mogelijk en als het ff kan ’t Sportpaleis!!! We weten niet waar onze reis naartoe gaat, dat houdt het spannend! Eén ding willen we wel beloven: dat het een feestje gaat worden! Time for some real fun!”

Hoe was het om op de grote(re) podia te spelen?
“Zie antwoord op de vraag hiervoor: MEGAAAAAAAAA!!”

Wat vinden jullie zelf het sterkste nummer dat jullie gespeeld hebben tijdens jullie deelname aan ‘The Clash’?
Gezien onze diversiteit aan genres hopen we dat we hier en daar de bal meer dan (eens) raak hebben geslagen. Royals als ballad, Let Me Entertain You als stempel voor wat onze missie is: Entertainen.”

Hebben jullie bepaalde rituelen/gewoontes voordat jullie gaan optreden?
“Hier durven we niet veel over kwijt, we weten niet welke censuur kan toegepast worden op wat we hier schrijven. Hahaha! Met een Diva als Annette in de band en een Rock chick als Ann, gedragen door een bende wilde muzikanten gebeuren er verschillende rituelen. We nodigen u dan ook graag uit in de kleedkamers als u het ook daar echt wil beleven en als u durft.”

Stel dat jullie ‘The Clash of the Cover Bands Award’ zouden winnen, welk nummer zouden jullie dan kiezen om als single uit te brengen? Wordt het dan een cover of een eigen nummer? En waarom juist dát nummer?
“Er ligt een echt eigen Clashnummer in de schuif (nog in volle bewerking, met wegwijzertjes naar The Clash of the Cover Bands en onze beleving hier omtrent), maar we denken dat we ons als coverband beter presenteren met een 'cover' als visitekaartje. Liefst ééntje met ballen die je raakt van de toppen van je tenen tot een hoogste haartje op je kruin. We zijn er nog niet echt uit, omdat we momenteel hard werken aan nieuwe nummers en aan het herwerken van songs. Mogen we dat dan ook nog even als 'verrassing' houden? Suggesties zijn welkom.”

Willen jullie verder nog iets kwijt?
“Dat we 'ze nog heel lang mogen mogen' ?? (uitdrukking van de Belgische delegatie cuppers = dat we nog heel veel pintjes mogen drinken en feesten) en dat we uitkijken naar de support acts voor Earth, Wind & Fire Experience ft. Al McKay, ook een kans die we krijgen dank zij onze deelname aan The Clash. Graag bedanken we ook uiteraard John voor het geloof in ons en de ondersteuning/coaching, evenals de andere medewerkers die zorgen voor een piekfijne organisatie, licht en geluid. En ook dat we er weer 'volle bak' (=voor 700.69%) voor zullen gaan op 4 oktober omdat.......WE WILLEN WINNEN op 20 december!”


Lees ook de interviews van:
L!NC uit Breda
Homemade Water uit Delft
7NA uit Enter
Men & a Lady uit Scherpenheuvel (B)
PepperJack uit Weert
CoverUp uit Delft
STEAM uit Olen (B)
Frank & The Silly Symphonies uit Den Haag
Schmimanski uit Enschede
Barking Bruce uit Antwerpen (B)
Maelox uit Groningen
Way Beyond uit Dirksland
SH!ZL uit Tiel
The Joe Cocker Connection uit Antwerpen (B)
Bakkeliet uit Alphen
Rockbaas uit Bussum
Eagles Road uit Luik (B)


Inschrijven
Speel jij in een cover-/tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Edition’! Hier kun je je inschrijven voor de volgende editie van de grootste bandcompetitie van de Benelux! Op deze website vind je meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


The Clash of the Cover Bands is powered by:

RockMuZine SONOR Ticketmaster Sound Vision Studio EVANS
Festivalinfo Artists & Bands Booking Agency David Eden Uw logo ook hier? Podiuminfo
Maxazine Artists & Bands Booking Agency Uw logo ook hier? Koch USA Music Import


Disclaimer Copyright © 2009 - 2024 The Clash of the Cover Bands